KASTAMONU Basında yer alan Gaziantep’in Araban ilçesinden sarımsağı ile ünlü Kastamonu’nun Taşköprü ilçesine sarımsak satıldığı iddialarını yalanlayan Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan, ilçede yetişen sarımsağın tescilli bir marka olduğunu söyledi. Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan, Taşköprü’ye Gaziantep’in Araban ilçesinden sarımsak satıldığı iddialarını sert bir dille yalanladı. Taşköprü sarımsağıyla ilgili rekabete girmeye çalışanların kendi alanlarında ne yaptığını bilmeyen insanlar olduğunu ifade eden Başkan Arslan, “Sonuçta bizim Taşköprülüler olarak tüm çiftçilerimizin emeklerine saygımız vardır. Bizim yıllardan beri emek verdiğimiz, ‘beyaz altın’ dediğimiz sarımsağın önemine varmaları da güzel bir gelişmedir” dedi. “En kaliteli ve uzun ömürlü Taşköprü sarımsağı” Taşköprü sarımsağının Taşköprü markasıyla tescillendiğine, dünyada da bilinilirliği ve kalitesi kabul görmüş bir ürün olduğuna dikkat çeken Başkan Arslan, “Taşköprü sarımsağından daha kaliteliyiz gibi spekülasyonlarla bizim ürünümüz üzerinden prim yapmaya çalışılmasını doğru bulmamaktayız. Taşköprü sarımsağı kendi başına bir markadır. Taşköprü dışında üretim yapan illerin birçoğu Çin menşeli sarımsak üretimi yapmaktadır. Diğer sarımsakların topraktan çıktıktan sonraki raf ömrü 4 ayken, Taşköprü sarımsağının ömrü ise 10-12 aydır. Tüketicinin kafasını karıştırmaya yönelik bu tarz şeylere gerek yoktur. Diğer sarımsağın baharat oranı Taşköprü sarımsağının yarısı kadar bile olmadığı gibi, bunların da ötesinde raf ömrü gereken cevabı vermektedir” diye konuştu. “Taşköprü sarımsağının rekabete ihtiyacı yok” Arslan, “Bahsi geçen sarımsaklar ‘selenyumu’ olmayan ürünlerdir. Taşköprü sarımsağı ise 1 yıllık raf ömrünün yanında selenyum maddesini barındıran tek sarımsaktır. Taşköprü’de sarımsak ticareti ile uğraşan firmaların diğer sarımsaklardan da alarak Taşköprü sarımsağının hasadından önceki süreçte piyasaya diğer menşeiler adı altında satmalarından olağan bir şey de yoktur. Taşköprü sarımsağının bu tarz bir rekabete ya da tartışmaya ihtiyacı da yoktur. Kamuoyunun yanlış yönlendirilmesine de mahal verilmemesi gerekir. Bu hem üreticinin ürettiği ürüne karşı saygıdır hem de tüketiciye karşı saygı ve dürüst olmanın gereğidir” dedi.


Sarımsak başkentinden iddialara yanıt gecikmedi
Denizde boğulma tehlikesi geçiren baba kurtarılamadı
Trabzon’un Arsin ilçesinde dün denizde boğulmak üzere olan oğlunu kurtarmak için suya giren 48 yaşındaki Fatih Kurutçu, kaldırıldığı hastanede gece geç saatlerde hayatını kaybetti.
Olay, dün öğle saatlerinde ailenin sahilde piknik yaptığı sırada meydana geldi. İddiaya göre denizde boğulma tehlikesi geçiren oğlunu kurtarmak isteyen baba Fatih Kurutçu da akıntıya kapıldı. Durumu fark eden ve yoldan geçmekte olan trafik polisleri vakit kaybetmeden denize girerek baba ve oğlunu sudan çıkardı.
Polis ekiplerinin olay yerindeki müdahalesinin ardından hastaneye kaldırılan baba ve oğul, sağlık ekiplerinin yoğun çabasıyla yeniden hayata döndürülmüştü. Ancak tedavi altına alınan Fatih Kurutçu’dan acı haber geldi.
Fatih Kurutçu’nun tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybettiği öğrenilirken, oğlunun ise yoğun bakım ünitesindeki tedavisinin sürdüğü ve hayati tehlikesinin devam ettiği bildirildi.


