Saplantılı aşığın kimyasal maddeyle yaktığı kadın bakıma muhtaç oldu - Karabük Haber Postası
Karabük
İmsak 05:18
Güneş 06:43
Öğle 13:02
İkindi 16:27
Akşam 19:10
Yatsı 20:30
İmsaka son --:--
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
27 Temmuz, 2023 12:08 tarihinde yayınlandı
0
0

Saplantılı aşığın kimyasal maddeyle yaktığı kadın bakıma muhtaç oldu

Avcılar’da saplantılı şekilde aşık olduğu Yasemin Uzunçelebi’nin başından aşağı kimyasal madde dökerek yüzündeki organların erimesine sebep olan ve yatağa mahkum eden Mehmet Yıldız’ın yargılanmasına devam edildi. Bu celse mağdur Uzunçelebi hakkında gelen raporda bir başkasına tam bağımlı olduğu ve engel oranının yüzde 95 olduğu açıklandı. Öte yandan Uzunçelebiyi engelli bırakan sanık duruşmada tahliyesini istedi.
Avcılar Merkez Mahallesi’nde 5 Ekim 2021’de meydana gelen olayda Mehmet Yıldız (31) saplantılı bir şekilde aşık olduğu Yasemin Uzunçelebi’yi (43) aşkına karşılık bulamayınca tehdit etmiş, daha sonra ise kadının evine gece saatlerinde gizlice girerek kimyasal madde döküp kaçmıştı. Hastaneye kaldırılan kadının yüzünün ve vücudundaki bazı kısımların kemiklerine kadar eridiği ve yüzündeki organlarını kullanamaz hale geldiği belirlenmişti. Uzunçelebi 5 aylık yoğun bakım tedavisinin ardından, hastanede yapılacak bir tedavi kalmamasından dolayı taburcu edilerek yatağa bağımlı olarak yaşamına devam ederken, sanık Mehmet Yıldız’ın yargılandığı davanın görülmesine devam edildi.

Küçükçekmece 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada sanık Mehmet Yıldız ile avukatı hazır bulundu. Duruşmada Yasemin Uzunçelebi hakkında Bartın Adli Tıp Şube Müdürlüğü’nden gelen ön rapor okundu. Ön raporda Yasemin Uzunçelebi’nin sol gözünü kaybettiği, sağ gözünün bulanık gördüğü, ağzını açamadığı için yemeği tek başına yiyemediği, yatarak yemek yiyebildiği, ağız ve burundan nefes alamadığı için boynuna trakeostomi açıldığı ve kulaklarının az işittiği belirtildi. Yasemin Uzunçelebi’nin tüm yüzünde, boynunda, göğsünde, sırt üst kısmında ve sağ ve sol kolunda yanığa bağlı yaygın izler olduğu, yüzün yanığa bağlı ileri derecede değişmiş olduğu, sol göz küresinin ve göz kapaklarının ve her iki kaşın mevcut olmadığı, üst dudağın kısmen mevcut olduğu da ön raporda anlatıldı. Bartın Devlet Hastanesi’nin hazırladığı Engellilik Sağlık Kurulu Raporunda ise vücut yüzey alanının yüzde 20’sinin yandığı, kişinin bir başkasına tam bağımlı olduğu ve engel oranının yüzde 95 olduğu açıklandı. Raporun ardından duruşmada söz alan sanık ve avukatı tahliye talebinde bulundu. Sanığın tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme, eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

İddianameden
Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, sanık Mehmet Yıldız’ın Yasemin Uzunçelebi’nin sevgilisi olduğu ve olay tarihinde müştekiyi öldürmek amacıyla canavarca hisle yakıcı ve yanıcı nitelikteki kimyasal maddeyi müşteki kadına fırlattığı kaydedilmişti. Uzunçelebi’nin kimyasal maddeli saldırının ardından vücudunda hayati tehlike oluşturacak nitelikte birçok yanık oluştuğu da iddianamede kaydedilerek “Müştekinin söz konusu eylem sonucu kaldırıldığı hastanede hayati tehlikesi devam eder nitelikte yoğun bakımda bulunduğu ve ifadesinin alınamadığı” ifadeleri kullanılmıştı. Yıldız hakkında ‘canavarca hisle eziyet çektirerek kasten öldürmeye teşebbüs’ suçundan 13 yıldan 20 yıla kadar hapis cezası talep edilmişti. (İHA)

Bizi sosyal medyadan takip edin
kastamonuda 2 ayri uyusturucu operasyoni 3 tutuklama Y2FU4lup
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
21 Mart, 2026 20:37 tarihinde yayınlandı
0
0

Kastamonu’da 2 ayrı uyuşturucu operasyonı: 3 tutuklama

Kastamonu’da polis ekipleri tarafından gerçekleştirilen 2 ayrı uyuşturucu operasyonunda gözaltına alınan 3 şüpheli tutuklandı.

Edinilen bilgiye göre, Kastamonu İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele ve Asayiş Şube Müdürlüğü Motosikletli Polis Timleri tarafından uyuşturucu kullanan ve satan şahıslara yönelik 2 ayrı operasyon gerçekleştirildi. Operasyonlarda yapılan aramalarda 0,57 gram bonzai, 3,81 gram metamfetamin, 150 adet sentetik ecza hapı, 2 adet uyuşturucu kullanma aparatı, 1 adet hassas terazi, 1 adet ruhsatsız tabanca, 1 adet tabanca şarjörü, 4 adet tabanca fişeği ele geçirildi.

Operasyonda gözaltına alınan 3 şüpheli, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Hakim karşısına çıkartılan şüpheliler tutuklandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin