blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
28 Haziran, 2025 12:00 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

Santa Harabeleri bu kez sis bulutlarıyla mest etti

Gümüşhane’nin Dumanlı köyünde bulunan Santa Harabeleri, yaz mevsiminin gelişiyle birlikte tarihi yapıları, yemyeşil tabiatı ve dans eden sis bulutlarıyla ziyaretçilerini mest etti. El değmemiş yapısıyla dikkat çeken bölge, tabiat ve tarih tutkunlarını kendine çekiyor.
Merkeze bağlı Dumanlı köyü sonları içerisinde yer alan Santa Harabeleri, yedi mahalleden oluşan yapısıyla adeta tarihin ve tabiatın iç içe geçtiği gizli bir cennet. "Vadideki cennet" olarak isimlendirilen bu tarihi yerleşim yeri, yaz aylarının gelişiyle birlikte yemyeşil tabiatı ve mistik havasıyla yine canlandı.
Santa Harabeleri’nin her mahallesinde periyodun mimarisini yansıtan taş meskenler, kiliseler, okullar, şelaleler ve çeşmeler yer alıyor. Yüzlerce yıldır ayakta kalan bu yapılar, bölgenin esaslı tarihini ve kültürel zenginliğini günümüze taşıyor. Havadan çekilen imgelerde sis bulutlarının bu eşsiz yapılara yumuşakça sarıldığı anlar ise izleyenleri mest ediyor.
Santa Harabeleri, tarihi atmosferinin yanı sıra doğaseverler için de etkileyici bir destinasyon. Yazla birlikte bölgedeki ormanlar yeşilin her tonuna bürünürken, köpük köpük akan dereler ve yüksek dağlardan süzülen şelaleler ziyaretçilere huzur dolu bir tabiat tecrübesi sunuyor. Yürüyüş yolları ve sessiz patikalar ise dinginliğin peşindeki ziyaretçilere unutulmaz anlar yaşatıyor.
Göğe yakın dağların ortasında, tarih ve tabiatın iç içe geçtiği Santa Harabelerini ziyaret eden ve yüzlerce yıllık yapıtların ortasında hem vakitte seyahat yapıp hem de Santa’nın eşsiz görünümlerine hayran kalan Resul Olgun, Samsun’dan geldiğini ve Santa’yı birinci kere canlı olarak gördüğünü söyledi.
Doğu Karadeniz’in kıymetli kültürel miraslarından olan Santa Harabelerinde gördüğü görüntüyü "Baş döndürücü bir güzellik" olarak nitelendiren Olgun, "Gümüşhane’nin tabiatının bu kadar harika olduğunu iddia etmemiştim. Şu anda da tahminen görüntüyü artta görüyorsunuzdur. Baş döndürücü bir hoşluk diyebilirim yani tek sözle. Santa Harabeleri harabe diye ismi geçiyor fakat bence hiç harabe değil. Eksiksiz bir tabiat, el değmemiş. Yolu da hoş tabiatı da çok hoş. Sis bulutları adeta dans ediyor. Bayıldım yani. Karadeniz’de bilhassa Gümüşhane’nin tabiatı sahiden görülmeye değer" dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
25 Aralık, 2025 00:07 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

Thomas Reis: “Muasaba antrenmana gelmedi, son haftalarda olanlar saygısızcaydı”

SAMSUN (İHA) – Samsunspor Teknik Direktörü Thomas Reis, adı Fenerbahçe ile anılan Anthony Musaba’nın sabah antrenmanına katılmadığını ve son dönemde hem kalp olarak hem de kafasının Samsunspor’da olmadığından performansının düştüğünü söyledi.
Ziraat Türkiye Kupası B Grubu ilk hafta maçında Eyüpspor’u konuk eden Samsunspor, müsabakadan 2-1 galip ayrıldı. Maç sonu basın toplantısında açıklamalarda bulunan Thomas Reis, "Burada oturmak bugün kolay çünkü galip geldik. 8 maçtan sonra galip geldiğimiz için burada daha kolay oturuyoruz. Yılı galibiyetle bitirdik. Bugün en iyi performansımızı gösteremedik. Özgüven açısından galibiyetle ayrılmak çok önemliydi" dedi.

"Muasaba antrenmana gelmedi, bu saygısızcaydı"
Transfer konusundaki sorulara da cevap veren Reis, Musaba’nın Fenerbahçe ile adı geçtikten sonraki tavırları nedeniyle hayal kırıklığına uğradığını belirterek, "Fenerbahçe’nin Musaba ile ilgilendiği haberlerini okumuştum. Bu işin doğasında bunlar var. Eğer sözleşmenizde serbest kalma opsiyonunuz varsa bunu kullanma hakkına sahipsiniz. Ama son haftalarda olanlar açıkçası beni bir hayal kırıklığına uğrattı diyebilirim. Eğer bir futbolcu hem kafa olarak hem kalbiyle burada değilse doğal olarak performansı aşağıya doğru gidiyor ki son haftalarda gözlemlediğimizde açıkçası buydu. Bugün kendisiyle bir toplantı yaptım ve kendisine burada kalıp kalmayacağını sordum. Ben hoca olarak da bunu bilmek zorundayım. Eğer bizimle kalmayacaksan doğru bir şekilde açık yüreklilikle bunu bana söylemesini isterim. Çünkü aksi takdirde yeni bir transfer yapmamız gerekiyor diye kendisine belirttim. Kendisi ise bugün takımla olmamasının daha iyi olacağını söyledi. Tabii bugün kadroda olmadığı için kendisine sabah saatlerinde bir antrenman saati vermiştik, antrenmana gelmedi. Sonuç olarak şu an hala Samsunspor’un oyuncusu kendisi. Sonuç olarak Musaba’da bu toplanmaya katılmak zorunda. Eğer imza atacaksa başka bir takıma ocak ayında imza atabilir. Tekrardan o toplanma tarihinde takımla birlikte olmak zorunda. Eğer gelmezse kendisi zaten kulüp bu anlamda bir aksiyon almak zorunda kalacak. Açıkçası bir hayal kırıklığı yaşıyorum diyebilirim bu konuda. Çünkü kendisine biz kulüp olarak buraya gelmek gibi bir fırsat verdik ve kendisini geliştirmek anlamında da tüm desteğimizi gösterdik. Ama dediğim gibi son haftalarda olanlar açıkçası saygısızcaydı diyebilirim bu davranış şekliyle alakalı. Tabii bu durumdan nefret etsem de bu işin doğasında olan bir şey. Her zaman kendisiyle dürüst bir şekilde iletişim kurmaya çalıştık aynı şeyi kendisinden de beklerdim ve bugün kendisine kadroda olup olmak isteyip istemediğini sordum. Bana kadroda olmak istemediğini söyledi" diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin