blank
Berkay Doğan tarafından
09 Mayıs, 2025 10:47 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

“Sanayinin Gelişiminde Meslek Yüksekokullarının Rolü” Çalıştayı Düzenlendi

Karabük Üniversitesi TOBB Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu ve  Karabük Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü (KARORSAN) ev sahipliğinde, Karabük Valiliği, Karabük Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) destekleriyle "Sanayinin Gelişiminde Meslek Yüksekokullarının Rolü" çalıştayı gerçekleşti.

Çalıştaya; Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, Karabük Vali Yardımcısı Mustafa Şahin, Karabük Ticaret ve Sanayi Odası(KTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Çapraz, TOBB Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Hasan Gökkaya, Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri, KTSO Meclis üyeleri ve iş insanları ile öğrenciler katılım sağladı.

Çalıştayın açılış konuşmasını, Karabük Üniversitesi TOBB Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Hasan Gökkaya yaptı. Ardından, Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, üniversitenin güncel durumu hakkında katılımcılara bilgi verdi. Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mahmut AK ise Türkiye'deki meslek yüksekokullarının genel durumu hakkında sunum gerçekleştirdi.

Çalıştayın 1. Oturumu KBÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yavuz Sun başkanlığında KARORSAN Konferans salonunda yapıldı. Oturumda, sanayi ve meslek yüksekokulları arasındaki iş birliği ve etkileşimi artırmaya yönelik çeşitli konu başlıkları ele alındı.

İlk olarak, OSTİM Teknik Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı ve OSTİM Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Aydın, başarılı uygulama örnekleri hakkında bilgi vererek, sanayi ile eğitim arasındaki güçlü bağların sektöre nasıl katkı sağladığını anlattı. Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Çapraz, sanayi ve meslek yüksekokulları arasındaki etkileşimi geliştirmek için yapılması gerekenler üzerinde durdu.

TOBB Reel Sektör Ar-Ge ve Uygulama Başkanı M. Kemal Günay, mesleki yeterlilik konusuna değinerek, iş gücü piyasasında gerekli olan beceri ve yetkinliklerin eğitim programlarına nasıl entegre edilebileceği üzerinde konuştu. Ayrıca, 21 Nisan tarihinde Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ile TOBB arasında imzalanan "Meslek Yüksekokulları Eğitim İş Birliği" protokolü hakkında da bilgi vererek, bu protokolün meslek yüksekokullarının sanayi ile iş birliğini güçlendirmeyi hedeflediğini belirtti.

Kardemir A.Ş. İnsan Kaynakları ve İdari İşler Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Karakuş, çelik sektörünün meslek yüksekokulu mezunlarından beklentilerini aktararak, sektördeki iş gücü ihtiyaçlarının eğitimle nasıl karşılanabileceği üzerine değerlendirmelerde bulundu. Son olarak, Karabük Organize Sanayi Bölgesi (KARORSAN) Yönetim Kurulu Üyesi Cenk Gedikoğlu, OSB'deki işletmelerin iş gücü taleplerini vurgulayarak, meslek yüksekokullarının sanayiye olan katkılarının öneminden bahsetti. Soru cevap kısmının ardından  oturum sona erdi.   

Firma ziyaretleri kapsamında Çelikoğlu Demir Çelik Sanayi ve Ticaret A.Ş. ve Rolmak Döküm Sanayi ve Ticaret Limited şirketleri ziyaret edildi.

2. Oturum Başkanı olarak Karabük Üniversitesi TOBB Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Hasan Gökkaya, katılımcıları okul bünyesindeki atölyeleri gezdirerek, burada gerçekleştirilen eğitim altyapısı hakkında detaylı bilgiler sundu. Atölyelerin, öğrencilere sanayiye yönelik yetkinlik kazandırma amacı taşıyan önemli eğitim alanları olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Gökkaya, uygulamalı eğitimin önemine dikkat çekti.

blank
blank
Bizi sosyal medyadan takip edin

Namaz Vakitleri

Karabuk
13
Haziran Cuma
1446 HİCRİ Zilhicce 17
Öğle Vakti
Şuanki vakit
Öğle
  İmsak
03:08
  Güneş
05:09
  Öğle
12:55
İkindi vaktine kalan süre
 
  İkindi
16:55
  Akşam
20:30
  Yatsı
22:21

Çok Okunanlar

blank
Gündem

Karabük’te fahri trafik müfettişlerine tepki

blank
Karabük

TÜVTÜRK  Randevu Almada Zorluk Yaşanıyor

blank
Karabük

TZOB Genel Başkanı Bayraktar Karabük’e Geliyor

blank
Karabük

AK Parti Genel Sekreter Yardımcısı Şahin’den Yeni Anayasa Açıklaması

blank
Karabük

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 360 Sürekli İşçi Alımı Yapacak

blank
Haberde İnsan

“Osmanlı’nın parmak izi” Safranbolu’da otellerde yüzde 80 doluluk yaşandı

blank
Çevre

Yazıköy’ün yolları asfalt bekliyor

blank
Karabük

Yazıköy’de Geleneksel Keşkek Şöleni İle Kültürel Miras Canlanıyor

blank
Karabük

Karabük’te Yiyecek Bulamayan Ayılar Mahalle Ve Köylere İnmeye Başladı

blank
Eflani

Karabük’te Ateş Savaşçıları 7/24 Görevinin Başında

Video Haberler

Karabüklü iki hentbolcu, milli takım kampına davet edildi

blank

Öğrenciler tarafından yapılan resimler sergilendi

blank

Vali Yardımcısı Uzan’dan Kızılay Başkanı Yalçın’a ziyaret

blank

Ortaokul öğrencilerin atık malzemelerden yaptığı tasarımlar büyük ilgi gördü

blank

Kastamonu’da yaralı halde bulunan şahin, tedavi altına alındı

blank

1,3 milyon takipçili estetikçi, Samsun’u dünyaya “Türkiye’nin Miami”si olarak anlatıyor

blank

Trafoya giren fare paniğe neden oldu

blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
13 Haziran, 2025 13:03 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Karabüklü iki hentbolcu, milli takım kampına davet edildi

Türkiye Hentbol Federasyonu (THF) tarafından 16-20 Haziran 2025 tarihleri arasında Giresun'da düzenlenecek olan U16 Erkek Milli Hentbol Takımı kampına Karabük'ten Sezgin Mert Özdemir ve sol kanat Celal Bulut Özdemir davet edildi.
Karabük Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Kulübü'nden sağ kanat Sezgin Mert Özdemir ve sol kanat Celal Bulut Özdemir, hedeflerinin Beşiktaş'ta ve A Milli Hentbol Takım'ında oynamak olduğunu söylediler.
Antrenörleri Mustafa Altekin eşliğinde çalışmalarını sürdüren Karabük Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Kulübü hentbol takımından iki oyuncunun U16 Erkek Milli Hentbol Takımı kampına davet edilmesinin spora yeni başlayacak gençleri de motive edeceği belirtildi.
Necip Fazıl Kısakürek Ticaret Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 9. sınıf öğrencisi Celal Bulut Özdemir, dört yıldır hentbol ile ilgilendiğini belirterek, "Mustafa Hoca bizi keşfetti, onunla birlikte çalışıyoruz. Hem hocamız, hem abimiz, hem de adeta bir baba gibi yanımızda. Arkadaşlarımla beraber daha iyi olmak için çok çalışıyoruz. Zor tabii ama üstesinden gelmemiz gerekiyor" dedi.
Gündelik yaşamının oldukça yoğun geçtiğini ifade eden 2010 doğumlu Özdemir, okul ve iş arasında antrenmanlara vakit ayırmanın fiziksel ve zihinsel olarak yorucu olduğunu vurgulayarak, "Okuldan çıkıyorum, işe gidiyorum; işten çıkınca antrenmana gidiyorum. Elbette kafa olarak yoruluyorum ama bunları yapmam gerekiyor. Ailemin desteği en büyük motivasyon kaynağım. Babam özellikle çok destekliyor. Dersler ve spor birlikte ilerlediği sürece ailem hep arkamda" diye konuştu.
Milli takıma seçilmenin kendisi için büyük bir gurur olduğunu belirten genç sporcu, hedeflerini de, "Karabük gibi bir yerden milli takıma seçilmek gerçekten gurur verici. Kamplarda iyi performans gösterip kendimi daha çok geliştirmek istiyorum. Hayalim Beşiktaş'ta oynamak ama milli takımda forma giymek benim için her şey. Zaten babama da bu konuda bir sözüm var" cümleleri ile ifade etti.
Arkadaşı Celal Bulut Özdemir gibi Necip Fazıl Kısakürek Ticaret Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 9.sınıf öğrencisi olan Sezgin Mert Özdemir hentbola altıncı sınıfın sonlarına doğru bir arkadaşının yönlendirmesiyle başladığını ve yaklaşık üç yıldır bu yolda ilerlediğini belirterek, "Bir arkadaşım sayesinde başladım, hocamı tanıdım. Onların etkisiyle hentbola yöneldim. Okul ve antrenman temposu zaman zaman yorucu olsa da bu zorlukların üstesinden geliyoruz" açıklamasını yaptı.
Ailesi ve çevresinden büyük destek gördüğünü dile getiren 2010 doğumlu sporcu, "Akrabalarım ve arkadaşlarım hep ‘devam et' diyor. İyi oynadığımı biliyorlar, olumsuz yorum çok gelmiyor. Tabii ‘neden futbol değil de hentbol?' diyenler oluyor ama ben tercih meselesi diyorum, çünkü hentbol gerçekten zevkli bir oyun" sözleriyle çevresinin tepkilerini paylaştı.
Genç sporcu, hedefleri arasında Beşiktaş ve A Milli Hentbol Takımı olduğunu vurgulayarak, "İleride Beşiktaş'ta oynamak istiyorum. A Milli Takım'da forma giymek en büyük hedefim. Kamp daveti haberini bayramda aldım. Çok mutlu oldum. Hocam Burhan Keserci sayesinde öğrendim. Hemen antrenman moduna girdim. Bayramda bile çalıştım, ekstra antrenmanlar yaptık. İnşallah bir sonraki kampa da davet ediliriz" şeklinde konuştu.
Milli takım kampı 16 Haziran'da Giresun'da başlayacak ve 20 Haziran'a kadar sürecek. Kamp boyunca genç sporcular teknik ekip gözetiminde antrenman ve hazırlık maçları yaparak uluslararası düzeydeki müsabakalara hazırlanacak.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Namaz Vakitleri

Karabuk
13
Haziran Cuma
1446 HİCRİ Zilhicce 17
Öğle Vakti
Şuanki vakit
Öğle
  İmsak
03:08
  Güneş
05:09
  Öğle
12:55
İkindi vaktine kalan süre
 
  İkindi
16:55
  Akşam
20:30
  Yatsı
22:21

Çok Okunanlar

blank
Gündem

Karabük’te fahri trafik müfettişlerine tepki

blank
Karabük

TÜVTÜRK  Randevu Almada Zorluk Yaşanıyor

blank
Karabük

TZOB Genel Başkanı Bayraktar Karabük’e Geliyor

blank
Karabük

AK Parti Genel Sekreter Yardımcısı Şahin’den Yeni Anayasa Açıklaması

blank
Karabük

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 360 Sürekli İşçi Alımı Yapacak

blank
Haberde İnsan

“Osmanlı’nın parmak izi” Safranbolu’da otellerde yüzde 80 doluluk yaşandı

blank
Çevre

Yazıköy’ün yolları asfalt bekliyor

blank
Karabük

Yazıköy’de Geleneksel Keşkek Şöleni İle Kültürel Miras Canlanıyor

blank
Karabük

Karabük’te Yiyecek Bulamayan Ayılar Mahalle Ve Köylere İnmeye Başladı

blank
Eflani

Karabük’te Ateş Savaşçıları 7/24 Görevinin Başında

Video Haberler

Karabüklü iki hentbolcu, milli takım kampına davet edildi

blank

Öğrenciler tarafından yapılan resimler sergilendi

blank

Vali Yardımcısı Uzan’dan Kızılay Başkanı Yalçın’a ziyaret

blank

Ortaokul öğrencilerin atık malzemelerden yaptığı tasarımlar büyük ilgi gördü

blank

Kastamonu’da yaralı halde bulunan şahin, tedavi altına alındı

blank

1,3 milyon takipçili estetikçi, Samsun’u dünyaya “Türkiye’nin Miami”si olarak anlatıyor

blank

Trafoya giren fare paniğe neden oldu