blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
14 Eylül, 2024 12:52 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Samsun’un Ağustos ayı kaza bilançosu: 7 ölü, 827 yaralı

Samsun’da 2024 Ağustos ayında polis bölgesinde meydana gelen bin 78 trafik kazasında 7 kişi hayatını kaybetti, 827 kişi yaralandı.
Emniyet Genel Müdürlüğü verilerine göre trafikte kural tanımayan ve tedbirlere uymayan sürücü ve vatandaşlar 2024 yılının Ağustos ayında da birçok acının yaşanmasına yol açtı. Ağustos ayında Samsun’da 535’i ölümlü-yaralamalı ve 543’ü maddi hasarlı toplamda bin 78 kaza meydana geldi. Bu kazalarda 7 kişi hayatını kaybetti, 827 kişi yaralandı.

Türkiye genelinde 304 kişi öldü
Türkiye genelinde Ağustos ayında 57 bin 783 kaza meydana geldi. Bu kazaların 250’si ölümlü kaza olarak kayıtlara geçti. Kazalarda 304 kişi hayatını kaybetti, 40 bin 321 kişi yaralandı. Türkiye genelinde ölümlü-yaralanmalı trafik kazasına karışan araçların cinsine bakıldığında ise 905’ini bisiklet, 5’ini at arabası, 3 bin 756’sını motorlu bisiklet, 9 bin 674’ünü motosiklet, 20 bin 364’ünü otomobil, 813’ünü minibüs, 5 bin 611’ini kamyonet, 674’ünü kamyon, 775’ini çekici, 599’sini otobüs, 438’ini traktör, 20’sini arazi taşıtı, 78’ini özel amaçlı, 44’ünü iş makinesi, 28’ini ambulans, 14’ünü tanker, 2’sini tren, 15’ini tramvay ve 771’ini diğer araçlar oluşturdu.

2023 Ağustos’ta 4 kişi ölmüştü
Samsun’da 2023 yılı Ağustos ayında polis bölgesinde ise 947 kaza meydana gelmiş ve bu kazalar sonucunda 4 kişi ölmüş, 774 kişi yaralanmıştı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
11 Mayıs, 2025 04:52 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Artvin’de fırtına çatıları uçurdu, ağaçlar devrildi

Artvin’in Arhavi, Hopa ve Kemalpaşa ilçelerinde tesirli olan fırtına nedeniyle çatılar uçtu, ağaçlar devirildi.
Artvin’in Arhavi, Hopa ve Kemalpaşa ilçelerinde akşam saatlerinde birdenbire başlayan fırtına hayatı olumsuz etkiledi. Şiddetli rüzgar nedeniyle birçok binanın çatısı uçarken, kimi ağaçlar devrildi, araçlarda maddi hasar meydana geldi.
Can kaybı ve yaralanmanın yaşanmadığı olayda, fırtına nedeniyle geniş çaplı elektrik kesintileri yaşandı. Arhavi, Hopa ve Kemalpaşa ilçelerinde birçok mahalle karanlığa gömüldü.
Olayın akabinde AFAD, belediye ve elektrik dağıtım grupları bölgede çalışma başlattı. Hasar tespit çalışmalarının sürdüğü belirtilirken, vatandaşlar ise yaşadıkları dehşet dolu anları anlattı.
Yetkililerden alınan bilgiye nazaran fırtınanın tesirli olduğu bölgelerde güç arzının yine sağlanması için çalışmalar aralıksız devam ediyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.