Samsun’un 2025 çevre projeleri

Ihlas Haber Ajansı tarafından
15 Aralık, 2024 00:00 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Samsun Valiliği’nde yapılan toplantıda kamu kurumlarının 2025 yılı çevre projeleri görüşüldü.
Samsun’da çeşitli atıkların yol açtığı çevre sorunlarına çözüm sağlamak amacıyla İl Mahalli Çevre Kurulu’nda alınan 2025 yılı ‘çevre’ temalı kararlar doğrultusunda ilgili kurumların ana yürütücülüğünde ve paydaşlığında hayata geçirilen, planlanan ve önerilen projeler Samsun Valiliği’nde yapılan toplantıda ele alındı. Samsun Valisi Orhan Tavlı ve Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan’ın da katıldığı toplantıda kurum yetkilileri aşağıdaki projeler hakkında bilgi verdi:
Samsun Büyükşehir Belediyesi: Atık Elektrikli ve Elektronik Eşya (AEEE) Atık Ara Depolama ve İşleme Tesisi Kurulması Projesi, Bitkisel Atık Yağ projesi, Hafriyat Toprağı, İnşaat ve Yıkıntı Atıklarının Yönetimi Geri Kazanım Tesisi Kurulması Projesi, gürültü kirliliğinin giderilmesi amacıyla gerçekleştirilecek projeler.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü: Türkiye Çevre Ajansı Başkanı Prof. Dr. Ferhat Pirinççi ile Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile ortak yürütülmesi düşünülen çalışmalar, Sıfır Atık Uygulama Araştırma Merkezleri, İstiklal Caddesi Sıfır Atık Dönüşümü, Yeşil Bina Sertifikası, 2. El Mobilya Geri Dönüşüm Projesi, Sıfır Atık Sanat Yarışmaları, Atık Motor Yağlarının Toplanması Projesi, İmar Kirliliği Çalışmaları.
Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanlığı: Deniz Kirliliği Bilgilendirme Eğitimleri, av sezonunda balıkçı barınaklarındaki su ürünleri kalıntılarının toplanarak kanalizasyon sistemine dahil edilmesinin sağlanması, balıkçı barınaklarına atık kabul tesislerinin kurulması/kapasite artırılması, balıkçı barınaklarında atıkların ayrı toplanması ve geri kazanılması.
DSİ 7. Bölge Müdürlüğü: Mert Irmağı Akarsu Kirliliği Önleme Projesi.
Amasya Orman Bölge Müdürlüğü: (Samsun Orman İşletme Müdürlüğü) Mesire Yerleri ve Orman Alanlarının Kirliliği Projesi.
İl Milli Eğitim Müdürlüğü: Kitap ve defter atıklarının yönetimiyle ilgili Geri Dönüşen Şehir: Samsun Projesi.
İl Sağlık Müdürlüğü: Evsel Atık İlaç Toplama Projesi.
İl Tarım ve Orman Müdürlüğü: Bitki Koruma Ürünleri Ambalaj Atıklarının Toplanması ve Bertarafı Projesi.

930 metruk bina yıkıldı
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü’nün koordinasyonunda Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerince asayiş ve güvenliğe katkı sağlanması amacıyla Samsun genelinde bulunan metruk binaların tespiti, yıkılması/onarılması için başlatılan proje kapsamında tespiti yapılan bin 375 adet metruk binadan 930’u yıkıldı, 157’sinin metrukluğu giderildi.
Valilikten yapılan açıklamada ise "Karadeniz’in incisi Samsun’umuzda sıfır atık konusunda iş birliği içerisinde yürütülen çalışmalara destek veren Samsunlu hemşehrilerimize, Büyükşehir Belediyemize, ilçe belediyelerimize, kamu kurum ve kuruluşlarımıza teşekkür ediyoruz" denildi.

Karabük’te Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Toplantısı Gerçekleştirildi

blank
Aylin Sarıoğlu tarafından
01 Şubat, 2025 15:28 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Karabük Valiliği, Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Koordinasyon, İzleme ve Değerlendirme Komisyonu toplantısını, Vali Mustafa Yavuz’un başkanlığında gerçekleştirdi. Toplantıya; Vali Yardımcısı Mustafa Şahin, Karabük Belediye Başkan Yardımcısı Kamil Temel, Cumhuriyet Savcısı Oğuz Yılmaz, 2. Aile Mahkemesi Hakimi Banu Çiçek Ekizoğlu, İl Jandarma Komutanı İsmail Gökcek ve komisyon üyesi kurumların temsilcileri katıldı.

Toplantı, Valilik Toplantı Salonu’nda düzenlendi ve kadına yönelik şiddetle mücadele konusunda atılacak adımlar, 2024 yılında yapılan çalışmalar ve 2025 yılı için planlanan faaliyetler ele alındı. Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, 2024 yılında gerçekleştirilen faaliyetlere ilişkin bir sunum yaparak, 2025 yılı için belirlenen hedefler doğrultusunda atılacak yeni adımları katılımcılara aktardı.

Vali Mustafa Yavuz, toplantıda yaptığı konuşmada, kadına yönelik şiddetle mücadelenin yalnızca bir hukuki mesele değil, aynı zamanda toplumsal bir sorumluluk olduğuna vurgu yaptı. Yavuz, şiddet mağduru kadınların korunması ve faillerin cezalandırılması konusunda tüm kurumların koordineli bir şekilde çalıştığını belirterek, “Kadına yönelik şiddetle mücadelede sadece hukuki yaptırımlar değil, aynı zamanda toplumu bilinçlendirme ve şiddeti önleyici tedbirler de büyük önem taşımaktadır. Kadınlarımızın huzur ve güven içinde yaşamalarını sağlamak, toplum olarak hepimizin ortak sorumluluğudur” dedi.

Toplantıda, ayrıca şiddet mağduru kadınların desteklenmesi için yürütülen çalışmalar, kurumlar arası iş birliği ve şiddeti önleme noktasında yapılacak farkındalık artırıcı eğitim programları ve projeler üzerinde duruldu. Vali Mustafa Yavuz, 2025 yılı için belirledikleri hedefler doğrultusunda eğitim çalışmaları, farkındalık kampanyaları ve koordinasyon faaliyetlerine daha fazla önem verileceğini belirtti. Kadınların güvenliğini sağlamak ve toplumda kadına yönelik şiddetle mücadele bilincini artırmak için ilgili tüm kurumlarla sıkı iş birliği içinde çalışılacağının altını çizdi.

Toplantı, katılımcıların değerlendirmeleri ve görüş alışverişlerinin ardından sona erdi. 2025 yılı için alınacak yeni kararlar ve yapılacak çalışmalarla, Karabük’te kadına yönelik şiddetle mücadelede daha etkili ve kapsamlı bir yol haritası oluşturulması hedefleniyor.

Cevap Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.