Samsun’un 2025 çevre projeleri - Karabük Haber Postası
Reklam Alanı — Gövde Üst Bu alana reklam ver
samsunun 2025 cevre projeleri MGP64EH3
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
15 Aralık, 2024 00:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Samsun’un 2025 çevre projeleri

Samsun Valiliği’nde yapılan toplantıda kamu kurumlarının 2025 yılı çevre projeleri görüşüldü.

Samsun’da çeşitli atıkların yol açtığı çevre sorunlarına çözüm sağlamak amacıyla İl Mahalli Çevre Kurulu’nda alınan 2025 yılı ‘çevre’ temalı kararlar doğrultusunda ilgili kurumların ana yürütücülüğünde ve paydaşlığında hayata geçirilen, planlanan ve önerilen projeler Samsun Valiliği’nde yapılan toplantıda ele alındı. Samsun Valisi Orhan Tavlı ve Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan’ın da katıldığı toplantıda kurum yetkilileri aşağıdaki projeler hakkında bilgi verdi:

Samsun Büyükşehir Belediyesi: Atık Elektrikli ve Elektronik Eşya (AEEE) Atık Ara Depolama ve İşleme Tesisi Kurulması Projesi, Bitkisel Atık Yağ projesi, Hafriyat Toprağı, İnşaat ve Yıkıntı Atıklarının Yönetimi Geri Kazanım Tesisi Kurulması Projesi, gürültü kirliliğinin giderilmesi amacıyla gerçekleştirilecek projeler.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü: Türkiye Çevre Ajansı Başkanı Prof. Dr. Ferhat Pirinççi ile Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile ortak yürütülmesi düşünülen çalışmalar, Sıfır Atık Uygulama Araştırma Merkezleri, İstiklal Caddesi Sıfır Atık Dönüşümü, Yeşil Bina Sertifikası, 2. El Mobilya Geri Dönüşüm Projesi, Sıfır Atık Sanat Yarışmaları, Atık Motor Yağlarının Toplanması Projesi, İmar Kirliliği Çalışmaları.

Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanlığı: Deniz Kirliliği Bilgilendirme Eğitimleri, av sezonunda balıkçı barınaklarındaki su ürünleri kalıntılarının toplanarak kanalizasyon sistemine dahil edilmesinin sağlanması, balıkçı barınaklarına atık kabul tesislerinin kurulması/kapasite artırılması, balıkçı barınaklarında atıkların ayrı toplanması ve geri kazanılması.

DSİ 7. Bölge Müdürlüğü: Mert Irmağı Akarsu Kirliliği Önleme Projesi.

Amasya Orman Bölge Müdürlüğü: (Samsun Orman İşletme Müdürlüğü) Mesire Yerleri ve Orman Alanlarının Kirliliği Projesi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü: Kitap ve defter atıklarının yönetimiyle ilgili Geri Dönüşen Şehir: Samsun Projesi.

İl Sağlık Müdürlüğü: Evsel Atık İlaç Toplama Projesi.

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü: Bitki Koruma Ürünleri Ambalaj Atıklarının Toplanması ve Bertarafı Projesi.

930 metruk bina yıkıldı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü’nün koordinasyonunda Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerince asayiş ve güvenliğe katkı sağlanması amacıyla Samsun genelinde bulunan metruk binaların tespiti, yıkılması/onarılması için başlatılan proje kapsamında tespiti yapılan bin 375 adet metruk binadan 930’u yıkıldı, 157’sinin metrukluğu giderildi.

Valilikten yapılan açıklamada ise “Karadeniz’in incisi Samsun’umuzda sıfır atık konusunda iş birliği içerisinde yürütülen çalışmalara destek veren Samsunlu hemşehrilerimize, Büyükşehir Belediyemize, ilçe belediyelerimize, kamu kurum ve kuruluşlarımıza teşekkür ediyoruz” denildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
karabukte turizm seferberligi masaya yatirildi uf3BH5HM
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
29 Nisan, 2026 16:30 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük’te turizm seferberliği masaya yatırıldı

Karabük’te turizm potansiyelinin daha etkin değerlendirilmesi, sürdürülebilir turizm anlayışının güçlendirilmesi ve tanıtım faaliyetlerinin geliştirilmesine yönelik çalışmalar, İl Turizm Tanıtım ve Geliştirme Kurulu Toplantısı’nda ele alındı.

Karabük Valisi Oktay Çağatay başkanlığında Valilik Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda, kentin doğal, tarihi ve kültürel değerlerinin turizme kazandırılmasına yönelik yürütülecek çalışmalar değerlendirildi.

Toplantıya Vali Yardımcısı Meral Batı Demirbaş, Safranbolu Kaymakamı Hayrettin Baskın, Karabük Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Ustaoğlu, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şerafettin Kelleci, Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, Eskipazar Belediye Başkanı Serkan Civa, İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Şahin, Safranbolu Alan Başkanı Cemil Belder, ilgili kurum müdürleri, turizm sektörü temsilcileri ile sivil toplum kuruluşlarının yetkilileri katıldı.

“Karabük’ün turizm potansiyeli değerlendirildi”

Toplantıda, Karabük’ün turizmde sahip olduğu mevcut potansiyelin daha etkin kullanılması, destinasyon tanıtım faaliyetlerinin artırılması ve sürdürülebilir turizm anlayışı doğrultusunda yeni projelerin hayata geçirilmesine yönelik görüş alışverişinde bulunuldu.

Vali Oktay Çağatay, Karabük’ün doğal güzellikleri, tarihi mirası ve kültürel zenginlikleriyle önemli bir turizm potansiyeline sahip olduğunu belirterek, bu potansiyelin etkin tanıtım ve güçlü iş birliğiyle daha ileri taşınabileceğini ifade etti.

Toplantıda, turizm alanında yürütülecek çalışmalarda kurumlar arası koordinasyonun güçlendirilmesi, ortak projelerin artırılması ve Karabük’ün turizm markasının daha görünür hale getirilmesine yönelik öneriler de değerlendirildi.

İl Turizm Tanıtım ve Geliştirme Kurulu Toplantısı, kurumlar arası iş birliğinin artırılmasına yönelik görüş alışverişiyle sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin