Reklam
Reklam

Samsun’un 2025 çevre projeleri

samsunun 2025 cevre projeleri MGP64EH3
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
15 Aralık, 2024 00:00 tarihinde yayınlandı
0

Samsun Valiliği’nde yapılan toplantıda kamu kurumlarının 2025 yılı çevre projeleri görüşüldü.

Samsun’da çeşitli atıkların yol açtığı çevre sorunlarına çözüm sağlamak amacıyla İl Mahalli Çevre Kurulu’nda alınan 2025 yılı ‘çevre’ temalı kararlar doğrultusunda ilgili kurumların ana yürütücülüğünde ve paydaşlığında hayata geçirilen, planlanan ve önerilen projeler Samsun Valiliği’nde yapılan toplantıda ele alındı. Samsun Valisi Orhan Tavlı ve Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan’ın da katıldığı toplantıda kurum yetkilileri aşağıdaki projeler hakkında bilgi verdi:

Samsun Büyükşehir Belediyesi: Atık Elektrikli ve Elektronik Eşya (AEEE) Atık Ara Depolama ve İşleme Tesisi Kurulması Projesi, Bitkisel Atık Yağ projesi, Hafriyat Toprağı, İnşaat ve Yıkıntı Atıklarının Yönetimi Geri Kazanım Tesisi Kurulması Projesi, gürültü kirliliğinin giderilmesi amacıyla gerçekleştirilecek projeler.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü: Türkiye Çevre Ajansı Başkanı Prof. Dr. Ferhat Pirinççi ile Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile ortak yürütülmesi düşünülen çalışmalar, Sıfır Atık Uygulama Araştırma Merkezleri, İstiklal Caddesi Sıfır Atık Dönüşümü, Yeşil Bina Sertifikası, 2. El Mobilya Geri Dönüşüm Projesi, Sıfır Atık Sanat Yarışmaları, Atık Motor Yağlarının Toplanması Projesi, İmar Kirliliği Çalışmaları.

Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanlığı: Deniz Kirliliği Bilgilendirme Eğitimleri, av sezonunda balıkçı barınaklarındaki su ürünleri kalıntılarının toplanarak kanalizasyon sistemine dahil edilmesinin sağlanması, balıkçı barınaklarına atık kabul tesislerinin kurulması/kapasite artırılması, balıkçı barınaklarında atıkların ayrı toplanması ve geri kazanılması.

DSİ 7. Bölge Müdürlüğü: Mert Irmağı Akarsu Kirliliği Önleme Projesi.

Amasya Orman Bölge Müdürlüğü: (Samsun Orman İşletme Müdürlüğü) Mesire Yerleri ve Orman Alanlarının Kirliliği Projesi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü: Kitap ve defter atıklarının yönetimiyle ilgili Geri Dönüşen Şehir: Samsun Projesi.

İl Sağlık Müdürlüğü: Evsel Atık İlaç Toplama Projesi.

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü: Bitki Koruma Ürünleri Ambalaj Atıklarının Toplanması ve Bertarafı Projesi.

930 metruk bina yıkıldı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü’nün koordinasyonunda Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerince asayiş ve güvenliğe katkı sağlanması amacıyla Samsun genelinde bulunan metruk binaların tespiti, yıkılması/onarılması için başlatılan proje kapsamında tespiti yapılan bin 375 adet metruk binadan 930’u yıkıldı, 157’sinin metrukluğu giderildi.

Valilikten yapılan açıklamada ise “Karadeniz’in incisi Samsun’umuzda sıfır atık konusunda iş birliği içerisinde yürütülen çalışmalara destek veren Samsunlu hemşehrilerimize, Büyükşehir Belediyemize, ilçe belediyelerimize, kamu kurum ve kuruluşlarımıza teşekkür ediyoruz” denildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Artvin’in Şavşat Deresi’nde kayıp baba ve oğlunu arama çalışmaları sürüyor

artvinin savsat deresinde kayip baba ve oglunu arama calismalari suruyor pb6Rl72h
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
17 Haziran, 2026 12:22 tarihinde yayınlandı
0 0

Artvin’in Şavşat ilçesinde kamyonun dereye devrilmesi sonucu kaybolan baba ve oğlunu arama çalışmaları üçüncü gününde de aralıksız devam ediyor. Trabzon Jandarma Arama Kurtarma (JAK) Sualtı Arama Timi, derenin oluşturduğu göletlerde dalış gerçekleştirirken, gün içerisinde uzaktan kumandalı su altı cihazı ile de su altı taraması yapılacak.

Artvin’in Şavşat ilçesinde, Artvin-Ardahan kara yolunun 46. kilometresindeki Çifte Hanlar mevkiinde dereye devrilen kamyonda kaybolan baba ve oğlunu arama çalışmaları üçüncü gününde de sürüyor. AFAD koordinasyonunda yürütülen çalışmalarda yaklaşık 90 kişilik ekip, Şavşat Deresi ile Deriner Baraj Gölü arasında kalan yaklaşık 15 kilometrelik hatta karadan, su üstünden ve su altından tarama faaliyetlerine devam ediyor. Kayıp Selahaddin Kaya (68) ile oğlu Mecit Kaya’ya (45) ulaşmak için yürütülen çalışmalara JAK, deniz polisi, arama kurtarma ekipleri ve gönüllüler de destek veriyor.

İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) koordinasyonunda yürütülen çalışmalarda AFAD, Trabzon Jandarma Arama Kurtarma (JAK), Şavşat Jandarma Komando Birliği, Hopa Deniz Polisi, Çoruh Arama Kurtarma, Şavşat Arama Kurtarma ekipleri ile gönüllülerden oluşan yaklaşık 90 kişilik ekip görev alıyor.

Beş kişilik Trabzon JAK Sualtı Arama Timi, belirlenen noktalarda derenin oluşturduğu göletlerde dalış yaptı. Yapılan çalışmalarda şu ana kadar herhangi bir bulguya rastlanmadığı öğrenildi. Ekiplerin gün içerisinde uzaktan kumandalı su altı aracı (ROV) ile de su altında tarama gerçekleştireceği belirtildi.

Arama ekipleri, Şavşat Deresi’nin Çoruh Nehri üzerinden Deriner Baraj Gölü’ne ulaştığı yaklaşık 15 kilometrelik hatta kıyıdan ve botlarla su yüzeyinde tarama faaliyetlerini sürdürüyor.

Öte yandan kayıp baba ve oğlun yakınlarının bölgedeki umutlu bekleyişi sürüyor. Şavşat Deresi kıyısında arama çalışmalarını yakından takip eden aile üyeleri ve yakınları, ekiplerden gelecek iyi bir haberi bekliyor. Günlerdir dere kenarında bekleyen yakınlar, çalışmaları endişe ve umutla izliyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin