Reklam
Reklam

Samsunspor’dan ’eski tarihli doküman’ iddiasıyla ilgili açıklama: “Söz konusu dahi olamaz”

Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
17 Ağustos, 2024 00:37 tarihinde yayınlandı
0

Samsunspor Kulübü, İsviçre Federal Mahkemesi ve CAS nezdindeki davalarda ’eski tarihli bir doküman’ düzenlendiği iddiasıyla ilgili açıklama yaptı.

Samsunspor Futbol Kulübü A.Ş. Vekili Avukat Anıl Dinçer tarafından yapılan açıklamada, “Eski futbolcumuz Novikovas ile transfer yasağına konu olan İsviçre Federal Mahkemesi ve CAS nezdindeki davalarımız hakkında, eski tarihli bir doküman düzenlendiği iddiasıyla ortaya atılan asılsız ve yakışıksız iftiralar karşısında, son kez açıklama yapmak isteriz. Novikovas ile kulübümüz arasında bir uzlaşma protokolü imzalanmış ve tüm alacakları eksiksiz bir şekilde kendisine ödenmiştir. Ancak, Novikovas’ın avukatının yaşadığı sağlık sorunları nedeniyle, ilgili protokolün FIFA’ya sunulması konusunda aksaklıklar yaşanmıştır. Bunun sonucunda FIFA, haksız bir şekilde transfer yasağı uygulamış ve yapılan tüm başvurulara ve sunulan tüm delillere rağmen bu kararını değiştirmemiştir. Bu süreçte, yaşanan haksızlık karşısında Novikovas ve sayın avukatı, Samsunspor’un yanında yer almıştır. FIFA’nın haksız ve yanlış kararı sonrasında, CAS ve İsviçre Federal Mahkemesi’ne başvurular yapılmıştır. Bu süreçle bizzat kulüp başkanımız sayın Yüksel Yıldırım ilgilenmiş ve FIFA yetkilileriyle üst düzey görüşmeler gerçekleştirmiştir. Kulübümüz, bu dava özelinde spor hukuku alanında en iyi avukatlık şirketlerinden biri olan Lévy Kaufmann ve baş avukatı Antonio Rigozzi ile çalışmış; hukuki süreç eksiksiz bir şekilde ilerlemiştir. Tüm bu çalışmaların sonucunda, emsali nadir görülen bir karar olarak, İsviçre Federal Mahkemesi nezdinde geçtiğimiz transfer döneminde transfer yasağı geçici olarak durdurulmuştur. Bu durum, hukuki çalışmaların ne denli özenle ve eksiksiz yapıldığını açıkça ortaya koymaktadır. Ne yazık ki FIFA, geçmiş tecrübelerinden yola çıkarak Türk futbol kulüplerine karşı ciddi bir şüpheyle yaklaşmaktadır. Kulübümüz de bu şüpheden dolayı verilen kararlarla nasibini almıştır. Transfer yasağı kesinleşmiş olmasına rağmen, tarafımızca iyi niyet çerçevesinde FIFA ile görüşmeler devam etmekte ve kulübümüzün tertemiz bir yapıya sahip olduğu anlatılmaktadır. Er ya da geç kulübümüz ile FIFA arasında ileriye yönelik olarak temiz bir sayfa açılacaktır. İsviçre Federal Mahkemesi, CAS ve FIFA gibi ciddi kurumların yer aldığı davalarda sahte doküman sunulması söz konusu dahi olamaz. Kaldı ki, bu iddialar gerçek olsaydı, bunların her biri cezai işlem konusu edilir ve sorumlular hakkında gerekli yasal işlemler başlatılırdı. Samsunspor Futbol Kulübü, mevcut durumda hem hukuki hem de mali açıdan tertemiz bir kulüptür. Hatırı sayılır bir borcu ve davası bulunmamaktadır. Ancak, bazı kişilerin Samsunspor’dan rahatsız olduğu aşikardır. Bu nedenle, yeni sezonun başlangıcında asılsız haberler gündeme getirilmektedir. Geçmişte olduğu gibi, önümüzdeki süreçte de Atatürk’lü Arma ve Samsunspor’un tüm hukuki menfaatlerini özenle korumaya devam edecek; iftira atan ve yalan yanlış haberler yapan kişi ve kurumlar hakkında hukuki süreç başlatacağız” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Eşi tabutuna son kez sarıldı, babası namazını kıldırdı: AFAD personeline hüzünlü veda

esi tabutuna son kez sarildi babasi namazini kildirdi afad personeline huzunlu veda vat3eczE
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
14 Haziran, 2026 20:00 tarihinde yayınlandı
0 0

Rize’nin Çamlıhemşin ilçesinde arama kurtarma faaliyeti sırasında botun devrilmesi sonucu akıntıya kapılarak hayatını kaybeden AFAD personeli Ömer Faruk Özkan, memleketi Bolu’da düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı. Eşi tabuta sarılarak gözyaşları dökerken, acılı baba oğlunun cenaze namazını kıldırdı.

Rize’nin Çamlıhemşin ilçesindeki Fırtına Deresi’nde 2 gündür kayıp olarak aranan 23 yaşındaki Volkan Civelekoğlu’nun cansız bedenine ulaşıldı. Civelekoğlu’nun cenazesinin sudan çıkarıldığı esnada debisi aniden yükselen derede, AFAD ekibini taşıyan bot devrildi. Akıntıya kapılan 4 AFAD personelinden 3’ü mesai arkadaşları ve çevredeki vatandaşlar tarafından kurtarılırken, Ömer Faruk Özkan (28) sulara kapılarak hayatını kaybetti. Görevi başında vefat eden kahraman AFAD personelinin cenazesi, memleketi Bolu’ya sevk edildi.

Tayin bekliyordu, geride 10 aylık bebeği kaldı

Ömer Faruk Özkan’ın vefat haberi, memleketi Bolu’nun Hamzabey köyüne ateş düşürdü. Rize’den Bolu’ya tayin istediği öğrenilen Özkan’ın, bayram tatili sonrasında ailesini memleketi Bolu’da bırakarak görev yeri Rize’ye döndüğü ortaya çıktı. Genç personelin, bir hafta sonra Ankara’da katılacağı eğitimler öncesinde son görevine çıktığı öğrenilirken, geride eşi ve henüz 10 aylık olan bebeğini bıraktı.

“Seninle gurur duyuyorum”

Dün gece saatlerinde memleketi Bolu’ya getirilen genç AFAD çalışanının cenazesi, bugün helallik alınmasının ardından Hamzabey Köyü Camii’ne getirildi. Cenaze töreni öncesinde eşi Kübra Özkan gözyaşlarına hakim olamadı. Hayat arkadaşının Türk bayrağına sarılı tabutuna sarılarak uzun süre ağlayan Kübra Özkan’ın, “Seninle gurur duyuyorum, inşallah biz de o mertebeye erişiriz” şeklindeki feryadı cenazeye katılanların yüreklerini dağladı.

Cenaze namazını acılı baba kıldırdı

İkindi namazına müteakip düzenlenen cenaze törenini acılı baba Şükrü Özkan kıldırdı. Törene; AFAD Başkan Yardımcısı Cengiz Gevrek, AFAD Yönetim Hizmetleri Genel Müdürü Mehmet Ali Öncü, Bolu Valisi Abdülaziz Aydın, Bolu 2. Komando Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Emrullah Öztürk, Bolu İl Jandarma Komutanı Rıfkı Kulaksız, AK Parti Bolu Milletvekili Yüksel Coşkunyürek, Bolu Milletvekili İsmail Akgül, Bolu Belediye Başkanvekili M.Tuna Özcan’ın yanı sıra çok sayıda AFAD, itfaiye ve jandarma personeli ile vatandaşlar katıldı.

“Allah’tan gelen her şeye razı olmayı kabul ediyoruz”

Oğlunun cenaze namazını kıldıran acılı baba Şükrü Özkan, “Değerli devlet büyüklerim, kıymetli cemaatim, Allah razı olsun sizlerden. Bu kederli günümüzde bizim yanımızda oldunuz. Dilin lal olduğu, kelimelerin bir şey ifade etmediği şu anda, ’Mallardan, ürünlerden, evlatlardan eksiltmek suretiyle sizi deneriz, sabredenlere müjdele’ buyuruyor Rabbimiz. Bana düşen sabır. Sabredenlerden olmayı, Allah’tan gelen her şeye razı olmayı kabul ediyoruz” dedi.

Kılınan cenaze namazının ardından Ömer Faruk Özkan’ın naaşı, mesai arkadaşlarının ve sevenlerinin omuzlarında taşınarak köy mezarlığında dualar eşliğinde toprağa verildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin