Reklam
Reklam
samsunspor hatayaspor maci biletleri ogrencilere ucretsiz BqPAS3QT
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
03 Şubat, 2025 16:45 tarihinde yayınlandı
0

Samsunspor – Hatayaspor maçı biletleri öğrencilere ücretsiz

Samsunspor, Trendyol Üstün Lig’in 23. haftasında alanında oynayacağı Hatayspor maçında kale ardı tribünlerinin tüm öğrencilere fiyatsız olacağını duyurdu.

Trendyol Harika Lig’in 23. haftasında Samsunspor, 7 Şubat Cuma günü saat 20.00’de 19 Mayıs Stadyumu’nda Hatayspor ile karşı karşıya gelecek. Kırmızı-beyazlı topluluk, Samsunspor – Hatayspor maçının bilet fiyatları aşikâr oldu. Kırmızı-beyazlı kulüp, bu karşılaşmada kale gerisi tribünlerinin tüm öğrencilere fiyatsız olacağını duyurdu. Kulübün toplumsal medya hesabından yapılan açıklamada, “Evimizde oynayacağımız Atakaş Hatayspor maçında tüm öğrenci taraftarlarımıza, yalnızca Bulvar AVM Passolig gişesinde geçerli olacak halde kale gerisi tribün biletleri fiyatsız. Fiyatsız bilet kampanyası, gişelerde oluşan yoğunluk sebebiyle maç günü geçerli olmayacaktır” tabirlerine yer verildi.

Öte yandan AVM Passolig gişesinden yapılan alımlarda bayan, öğrenci ve engelli taraftarlara tüm tribünlerde geçerli yüzde 20 indirim uygulanacağı ve 20-31 Ocak tarihleri ortasında “Bu Kan Sizi Unutur Mu?” kampanyası kapsamında kan bağışında bulunan taraftarların da, kuzey kale gerisi tribün biletlerini fiyatsız olarak Passolig gişelerinden tanımlatabileceği belirtildi.

Biletler öncelikle Samsunspor logolu Passolig kart sahiplerine satışa açılacak olup, maça 24 saat kala öbür logolu kart sahipleri de bilet satın alabilecek.

Müsabaka için belirlenen bilet fiyatları ise şu halde:

VIP-A batı alt: Bin TL

Batı alt-üst-1: 700 TL

Batı alt-üst-2: 400 TL

Doğu alt-üst: 250 TL

Kale gerisi: 150 TL

Misafir tribünü: 195 TL

Bizi sosyal medyadan takip edin
uzmandan hantavirus uyarisi kuresel salgin riski dusuk ancak korunma onlemleri onemli UNibziH3
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
09 Mayıs, 2026 16:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Uzmandan hantavirüs uyarısı: “Küresel salgın riski düşük ancak korunma önlemleri önemli”

Hantavirüslerin kanamalı ateş grubunda yer alan ve çoğunlukla kemirgenler aracılığıyla insanlara bulaşan enfeksiyon hastalıkları olduğuna dikkat çeken Enfeksiyon Hastalıkları ve Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Hakan Leblebicioğlu, “Virüs genellikle kemirgenlerin idrarı, dışkısı veya salgılarıyla temas sonucu bulaşmaktadır. Özellikle açık ve sulak alanlarda dikkatli olunmalı, hijyen kurallarına uyulmalı ve riskli ortamlarda gerekli korunma önlemleri alınmalıdır” dedi.

Son günlerde bir gemide görülen vakalarla yeniden gündeme gelen hantavirüs enfeksiyonlarına ilişkin uzmanlar uyarılarda bulundu. Kemirgenler aracılığıyla bulaşan hastalığın özellikle riskli meslek gruplarında daha sık görülebildiği söyleyerek, korunma önlemlerinin önemine dikkat çekildi.

VM Medical Park Samsun Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Hakan Leblebicioğlu, hantavirüslerin kanamalı ateş grubunda yer alan ve çoğunlukla kemirgenler aracılığıyla insanlara bulaşan enfeksiyon hastalıkları olduğunu belirterek, “Virüs genellikle kemirgenlerin idrarı, dışkısı veya salgılarıyla temas sonucu bulaşmaktadır. Bu nedenle tarım çalışanları, doğada aktif görev yapan kişiler ve veterinerler gibi risk gruplarında hastalık daha sık görülebilmektedir” diye konuştu.

“İki farklı klinik tabloya yol açabiliyor”

Hantavirüs enfeksiyonlarının iki ana klinik formunun bulunduğunu ifade eden Prof. Dr. Leblebicioğlu, “Akciğer tutulumu ile seyreden tipi daha çok Amerika kıtasında görülürken, böbrek yetmezliği bulgularıyla seyreden formu ülkemizde özellikle Karadeniz Bölgesi’nde karşımıza çıkmaktadır” şeklinde konuştu.

“İnsandan insana bulaş genellikle görülmüyor”

Hastalığın ateş, halsizlik, yorgunluk ve bazı vakalarda kanama gibi belirtilerle ortaya çıkabileceğini belirten Prof. Dr. Leblebicioğlu, “Türkiye’de ilk vakalar 2000’li yıllarda Zonguldak ve Giresun’da bildirilmiştir. Aynı dönemde Samsun’da da takip ettiğimiz vakalar bulunmaktaydı. Son dönemde gündeme gelen salgında rol oynayan Andes alt tipinin nadir de olsa insandan insana bulaşabileceği bilinmektedir. Tedavi süreci genellikle destekleyici yaklaşımlarla yürütülmektedir” ifadelerini kullandı.

“Korunma önlemleri önem taşıyor”

Hantavirüsten korunmak için kemirgenlerle temastan kaçınılması gerektiğini vurgulayan Prof. Dr. Leblebicioğlu, “Özellikle açık ve sulak alanlarda dikkatli olunmalı, hijyen kurallarına uyulmalı ve riskli ortamlarda gerekli korunma önlemleri alınmalıdır” açıklamasında bulundu.

“COVID-19 benzeri pandemi beklenmiyor”

Hastalığın bulaşma yolları nedeniyle COVID-19 benzeri küresel bir salgın riskinin beklenmediğini dile getiren Prof. Dr. Leblebicioğlu şunları söyledi: “Mevcut bilgiler ışığında hantavirüsün dünya çapında bir pandemiye yol açması beklenmemektedir.”

Bizi sosyal medyadan takip edin