Samsun’dan iki ayda 263,8 milyon dolarlık ihracat - Karabük Haber Postası
samsundan iki ayda 2638 milyon dolarlik ihracat wMTH5OOg
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
27 Mart, 2025 16:22 tarihinde yayınlandı
0
0

Samsun’dan iki ayda 263,8 milyon dolarlık ihracat

Samsun’dan 2025 yılı Ocak-Şubat periyodunda ‘faaliyet vilayetlerine göre’ toplamda 263 milyon 820 bin dolarlık ihracat, 232 milyon 893 bin dolarlık da ithalat gerçekleştirildi.

Türkiye İstatistik Kurumu(TÜİK) 2025 yılı Ocak-Şubat ayları dış ticaret istatistiklerini açıkladı. Türkiye genelinde ihracat 2025 yılı Şubat ayında, bir evvelki yılın birebir ayına nazaran yüzde 1,6 azalarak 20 milyar 761 milyon dolar, ithalat yüzde 2,4 artarak 28 milyar 533 milyon dolar olarak gerçekleşti. Samsun’da ise Şubat ayında ihracat 128 milyon dolar, ithalat 97,1 milyon dolar olarak kayıtlara geçti.

Faaliyet vilayetlerine nazaran ihracat

Samsun’dan faaliyet vilayetlerine nazaran Ocak ayında 113 milyon 997 bin dolar, Şubat ayında 149 milyon 822 bin dolar, toplamda 263 milyon 820 bin dolarlık ihracat yapıldı.

Ordu’dan Ocak’ta 58 milyon 244 bin dolar, Şubat’ta 50 milyon 907 bin dolar, toplamda 109 milyon 150 bin dolarlık ihracat gerçekleştirildi.

Amasya’dan Ocak’ta 11 milyon 957 bin dolar, Şubat’ta 13 milyon 199 bin dolar, toplamda 25 milyon 156 bin dolarlık ihracat yapıldı.

Sinop’ta Ocak’ta 14 milyon 467 bin dolar, Şubat’ta 15 milyon 519 bin dolar, toplamda 29 milyon 986 bin dolarlık ihracat kayıtlara geçti.

İthalat rakamları

Samsun’da Ocak’ta 135 milyon 745 bin dolar, Şubat’ta 97 milyon 148 bin dolar, toplamda 232 milyon 893 bin dolarlık ithalat yapıldı.

Ordu’da Ocak’ta 8 milyon 693 bin dolar, Şubat’ta 5 milyon 956 bin dolar, toplamda 14 milyon 649 dolarlık ithalat gerçekleştirildi.

Amasya’da Ocak’ta 9 milyon 425 bin dolar, Şubat’ta 6 milyon 205 bin dolar, toplamda 15 milyon 630 dolarlık ithalat yapıldı.

Sinop’ta ise Ocak’ta 911 bin dolar, Şubat’ta 689 bin dolar, toplamda 1 milyon 600 bin dolarlık ithalat kayıtlara geçti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
samsunspordan atilla karaoglan tepkisi 4FWTNhQh
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
23 Nisan, 2026 00:07 tarihinde yayınlandı
0
0

Samsunspor’dan ‘Atilla Karaoğlan’ tepkisi

SAMSUN (İHA) – Süper Lig ekiplerinden Samsunspor, Türkiye Kupası çeyrek final müsabakasına Atilla Karaoğlan’ın atanmasına tepki göstererek, “kabul edilemez” olarak nitelendirdi.

Süper Lig’de 2 hafta önce oynanan Çaykur Rizespor-Samsunspor maçını yöneten ve tartışmalı kararlara imza atan hakem Atilla Karaoğlan, yarın oynanacak Samsunspor-Trabzonspor Türkiye Kupası çeyrek final mücadelesine atandı. Samsunspor, yazılı bir açıklama yaparak hakem atamasına tepki gösterdi. Kırmızı-beyazlı kulüpten yapılan duyuruda duyuruda şu ifadelere yer verildi:

“Daha iki hafta önce Çaykur Rizespor ile oynadığımız karşılaşmada, Teknik Direktörümüz Thorsten Fink’e tartışmalı bir kararla gösterdiği kırmızı kart sonrası 3 maç ceza almasına neden olan hakem Atilla Karaoğlan’ın, Trabzonspor ile oynayacağımız Türkiye Kupası çeyrek final müsabakasına yeniden atanmasını kabul edilemez buluyoruz. Teknik Direktörümüzün cezası henüz devam ederken, bu karara sebep olan hakemin sahada görev alacak olması futbolun adalet duygusuyla örtüşmemektedir. Geniş bir hakem havuzu bulunmasına rağmen, böylesine kritik bir karşılaşma öncesinde aynı ismin tekrar maçımızda görevlendirilmesini doğru bulmadığımızı kamuoyunun bilgisine sunarız. Türkiye Futbol Federasyonu ve Merkez Hakem Kurulu’nun, hatalı olduğunu düşündüğümüz bu kararı yeniden gözden geçirmesini bekliyoruz. Kulübümüz, Türk futbolunda daima adalet ve eşitlik ilkesine sahip çıkmakta olup, futbolumuzu yönetenlerin de bu hassasiyetimizi anlamalarını beklemekteyiz.”

Atilla Karaoğlan’ın 9 Nisan’da yönettiği karşılaşmayı Samsunspor, Rizespor karşısında 4-1 kaybetmişti.

Bizi sosyal medyadan takip edin