Samsun’da, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezinde “rüşvet” iddialarıyla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında 4’ü doktor 8 şüpheli adliyeye sevk edildi.
Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturma kapsamında, OMÜ Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezinde görev yapan bazı doktorların medikal firmalar üzerinden ya da doğrudan hastalardan rüşvet aldıkları iddiası üzerine Samsun Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince çalışma başlatıldı. Soruşturma kapsamında şüpheliler hakkında “rüşvet”, “nitelikli dolandırıcılık” ve “kamu hizmetlerinden yararlanma hakkının engellenmesi” suçlarından işlem yapıldığı öğrenildi.
Salı sabahı düzenlenen operasyonda aralarında 3’ü profesör ve 1’i doçent 4 doktor, 4 medikal firma çalışanı/sahibi, 10 rüşvet veren hasta yakını olmak üzere toplam 18 şüpheli Atakum, İlkadım, Bafra, Çarşamba ilçeleri ile Ordu’da gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonlarla gözaltına alındı. Rüşvet veren hasta yakını 10 kişi emniyetteki ifadeleri sonrası serbest bırakılırken, 3’ü profesör, 1’i doçent 4 doktor ile 4 medikal firma çalışanı/sahibi olmak üzere 8 kişi bugün Samsun Adliyesine sevk edildi.


Samsun’daki rüşvet operasyonunda 4’ü doktor 8 kişi adliyeye sevk edildi
Yenice ADEM’de evlilik öncesi eğitim semineri
Karabük Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından, Yenice Aile Destek Merkezi (ADEM) kursiyerlerine yönelik “Evlilik Öncesi Eğitim Semineri” gerçekleştirildi.
Seminer kapsamında kursiyerlere; aile içi iletişim, evlilikte sağlık ve aile hukuku konularında bilgilendirme yapıldı. Eğitimde sağlıklı iletişimin evlilik üzerindeki etkileri, eşler arası anlayış ve empati, evlilik sürecinde fiziksel ve ruhsal sağlığın korunması ile eşlerin hak ve sorumluluklarına ilişkin önemli bilgiler paylaşıldı.
Sosyal Hizmet Personeli Esra Yavuz tarafından verilen eğitimde, katılımcıların soruları da yanıtlandı. Seminerde, evlilik öncesinde bilinçlenmenin sağlıklı aile yapısının oluşmasındaki önemine dikkat çekildi.
Karabük Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü yetkilileri, aile yapısının güçlendirilmesi ve evlilik öncesi eğitimlerin yaygınlaştırılması amacıyla benzer çalışmaların il genelinde devam edeceğini bildirdi.

