Samsun’daki otel ve konaklama yerleri yangın denetimi - Karabük Haber Postası
samsundaki otel ve konaklama yerleri yangin denetimi J9qWVL68
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
19 Mart, 2025 20:22 tarihinde yayınlandı
0
0

Samsun’daki otel ve konaklama yerleri yangın denetimi

Samsun Büyükşehir Belediye (SBB) itfaiyesi, 17 ilçede faaliyet gösteren konaklama maksatlı binalar, toplanma hedefli binalar ile kamu binalarında yangın güvenliğini sağlamak için kontrol gerçekleştirdi. Bir ay içerisinde 323 bina gruplarca denetlendi.

İtfaiye, kent genelinde olası yangın durumlarına karşı alınması gereken tedbirleri ve mevzuat gerekliliklerini yerine getirmek hedefiyle kontrollerini sürdürüyor. Bu kapsamda gerçekleştirilen kontrollerde mevzuata uygun olmayan işletmelere ise gerekli yaptırımlar uygulanarak gerekli yükümlülükleri yerine getirmeleri sağlanıyor. İtfaiye takımları tarafından Samsun genelindeki 17 ilçede bilhassa konaklama hedefli binalar (otel, motel, yurt, pansiyon, yaşlı bakımevleri, huzurevleri), toplanma maksatlı binalar ile kamu binalarında kontroller devam ediyor. Bir ay içerisinde 323 bina gruplarca denetlendi. Bu kontrollerin vatandaşın güvenliğini en üst düzeye çıkarma gayesi taşıdığı belirtilirken tıpkı vakitte yangın risklerini minimize etmek için de yapıldığı söz edildi.

Yapılan kontroller sonucunda eksiklikler tespit edilen yapıya belirlenen eksikliklerin giderilmesi için ek müddet veriliyor. Eksikliklerin tamamlanması için verilen mühlet zarfında, binalarda rastgele bir düzgünleştirme yapılmadığı takdirde, Samsun İtfaiyesi tarafından ilgili yönetime bildirimde bulunuluyor. İlgili yönetim, kontrol sonucu eksikliklerin devam ettiği tespit edilen işyerlerine süreksiz mühürleme uygulayarak bu işletmelerin faaliyetlerini durduruyor. Bu tedbir vatandaşın güvenliği için büyük bir kıymet taşıyor ve binaların yangın güvenliği standartlarını karşılayana kadar faaliyetlerine devam etmeleri engelleniyor. Yangın güvenliği ekipmanları, yangın çıkış yolları, aydınlatma ve acil durum planları üzere yangın güvenliği açısından gerekli olan tüm düzenlemelerin denetlendiği bu süreç tıpkı vakitte bina sahiplerine mevzuata uygunluk konusunda rehberlik ediyor.

Ayrıca kontroller yalnızca cezai süreçlerle hudutlu kalmıyor, tıpkı vakitte iş yerlerine yangın güvenliği konusunda eğitim de veriliyor. Böylelikle hem iş yeri sahipleri hem de çalışanlar olası bir yangın durumunda nasıl hareket etmeleri gerektiği konusunda bilinçlendiriliyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
otomobil 10 metre asagiya uctu 1 yarali gg3zFHDJ
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
25 Mart, 2026 20:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Otomobil 10 metre aşağıya uçtu: 1 yaralı

SAMSUN (İHA) – Samsun’da sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği otomobil, yaklaşık 10 metre aşağıya uçarak boş arazide durdu. Kazada 1 kişi yaralandı.

Kaza, İlkadım ilçesi Baruthane Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, 55 TH 733 plakalı Tofaş marka otomobili kullanan erkek sürücü, direksiyon hakimiyetini kaybetti. Kontrolden çıkan araç, yoldan çıkarak yaklaşık 10 metre aşağıya savrulup boş arazide durabildi.

Kazada yaralanan sürücü, olay yerine sevk edilen sağlık ekiplerince hastaneye kaldırıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin