Reklam
Reklam
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
26 Ekim, 2024 12:37 tarihinde yayınlandı
0

Samsun’daki gebe okulu 10 yılda 3 bin mezun verdi

Anne adaylarını doğuma hazırlayan ve normal doğum korkularını yenmelerini sağlayan Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi Gebe Okulu, 10 yılda 3 bin mezun verdi. Anne adayları aldıkları eğitimle normal doğuma hazır olduklarını ifade ettiler.

Anne adaylarının sağlıklı bir hamilelik süreci geçirmesi ve doğumlarını sağlıklı bir şekilde tamamlaması amacıyla Sağlık Bakanlığı Samsun İl Sağlık Müdürlüğü tarafından hizmete açılan Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi Gebe Okulu’nda bugüne kadar 3 bin kişiye eğitim verildi. Gebelik egzersizleri, pilates, yeni doğan bakımı, emzirme, yıkama gibi birçok eğitimlerden geçen anne adayları 4 haftalık eğitimlerini tamamlayarak sertifikalarını aldı.

“Normal doğum tercih edilmeli”

Anne adaylarına sertifikalarını veren Samsun İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Mustafa Uras, “Gebe okulundan şimdiye kadar yaklaşık 10 bin kişi hizmet aldı. Sertifikasyon programında ise 3 bininci mezunlarımızı verdik. Anne adaylarımız çok güzel bir yolcuğun içindeler. Bu yolculukta profesyonel bir ekip, anne adaylarının doğum öncesi ve doğum sonrası zihinlerinde oluşabilecek soru işaretlerine cevap veriyor. Annelerimizin normal doğumu tercih etmesini istiyoruz. Sezaryen direkt bir doğum yöntemi değildir. Sezaryen bebeğin bir sağlık problemi olacağı zaman tercih edeceği bir cerrahi girişimdir” dedi.

Normal doğum korkularını yendiler

Anne adayı Büşra Ajbek, “Hizmet anne karnından doğum sonraki sürece kadar devam ediyor. Anne karnında bebeğin gelişimi nasıl, normal doğum nasıl yapabiliriz, doğum sancısı ile nasıl baş edebiliriz, bebek doğduktan sonra nasıl emzirebiliriz, yıkayabiliriz bu konularda bilgi edindik. Nefes egzersizi ve pilates eğitimi aldık” diye konuştu.

Beyza Nur Kerim, “Gebe okulundan yeni doğan süreci hakkında, anne ve bebek sağlığı hakkında bilgiler edindik. Normal doğum hakkında daha gerçekçi bilgiler edinmiş olduk. Doğumhanenin o kadar da korkutucu bir yer olmadığını fark ettik. Bebek dostu hastanede güvenli doğum yapmayı düşünüyoruz. Biz de 3 bininci mezun olduk” şeklinde konuştu.

Mezun olan anneler için Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nde pasta kesimi yapıldı. Sertifikalarını alan anne adaylarının toplu fotoğraf çekimi ile eğitim son buldu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
2222222222
Haber Merkezi Avatarı
Haber Merkezi tarafından
18 Mayıs, 2026 14:41 tarihinde yayınlandı
0

Başkan Köse: “Gençlerimize inancımız sonsuzdur”

Safranbolu Belediye Başkanı Mimar Elif Köse, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, 19 Mayıs 1919’un Türk milletinin bağımsızlık ve özgürlük mücadelesindeki tarihi rolüne dikkat çekti.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkışının Kurtuluş Savaşı’nın fitilini ateşleyen en önemli dönüm noktası olduğunu vurgulayan Köse, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da büyük bir irade, kararlılık ve vatan sevgisiyle Samsun’a ayak basışı; milletimizin bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin dönüm noktası olmuştur. Ülkesinin ve milletinin geleceğini aydınlatmak için atılan bu tarihi adım, Kurtuluş Savaşı’nın başlangıcı olarak tarihe geçmiş; umut, cesaret ve bağımsızlık meşalesini tüm yurda yaymıştır.”

“CUMHURİYETİMİZİN İKİNCİ YÜZYILINDA ÇAĞDAŞ İDEALLERLE İLERLEYECEĞİZ”

19 Mayıs ruhunun çağdaş Türkiye idealini ve gençliğe duyulan sarsılmaz güveni simgelediğini belirten Başkan Köse, vizyoner bir yönetim anlayışıyla geleceğe yürümeye kararlı olduklarını ifade etti. Cumhuriyetin kazanımlarını bilim, sanat ve sporla taçlandıracaklarını kaydeden Köse, şunları aktardı:

“19 Mayıs; yalnızca bir başlangıcın değil, aynı zamanda gençliğe duyulan güvenin ve çağdaş Türkiye idealinin simgesidir. Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün gençliğe emanet ettiği Cumhuriyetimizi; aklın, bilimin, sanatın ve sporun ışığında daha ileriye taşıyacak olan gençlerimize inancımız sonsuzdur. Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında da birlik, beraberlik ve dayanışma içinde; demokrasiden, özgürlükten ve çağdaş değerlerden ödün vermeden çalışmayı sürdüreceğiz.”

Belediye Başkanı Mimar Elif Köse, mesajını tüm milli mücadele kahramanlarını anarak ve vatandaşların bayramını kutlayarak şöyle tamamladı:

“Bu duygu ve düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm kurtuluş kahramanlarımızı saygı, minnet ve özlemle anıyor; gençlerimizin ve tüm hemşehrilerimin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyorum.” 

Bizi sosyal medyadan takip edin