Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
20 Ağustos, 2024 20:45 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Samsun’da yaz döneminde 19 kişi boğuldu

Samsun’da bu yaz döneminde 19 kişi suda boğularak hayatını kaybetti.
Samsun’da serinlemek için deniz, göl ve barajlara giren birçok insan boğularak can verdi.
Edinilen bilgiye göre, 2024 Haziran ayı içerisinde 29 boğulma olayı meydana geldi. Bu olaylarda 28 vatandaş sağ kurtarıldı, 1 vatandaş ise hayatını kaybetti.
En çok boğulma vakası Temmuz ayı içerisinde meydana geldi. Temmuz ayında yaşanan 45 boğulma olayında 31 vatandaş sağ olarak kurtarıldı, 14 vatandaş hayatını kaybetti.
Ağustos ayı içerisinde 32 boğulma olayı meydana geldi. 20 Ağustos’a kadar 28 vatandaş sağ kurtarıldı, 4 vatandaş hayatını kaybetti.
Meydana gelen toplam 106 boğulma olayında 87 vatandaş sağ olarak kurtarıldı, 19 vatandaş ise hayatını kaybetti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Aylin Sarıoğlu tarafından
13 Ekim, 2025 13:14 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

GSB Burs ve Öğrenim Kredisi Başvuruları Başladı

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, GSB (Gençlik ve Spor Bakanlığı) Burs ve Öğrenim Kredisi başvurularının başladığını duyurdu.

Bakan Bak, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, öğrencilerin beklediği  müjdeyi verdi. Bakan Bak, başvuruların e-Devlet kapısı üzerinden alınmaya başlandığını ve son başvuru tarihinin 17 Ekim saat 23.59 olduğunu belirtti.

Öğrenciler ve aileleri için önemli bir finansal destek sağlayan GSB Burs ve Öğrenim Kredisi'ne başvurular, dijital devletin imkanlarıyla kolaylaştırılıyor. İlgili tüm öğrencilerin, başvuru sürecini e-Devlet sistemi üzerinden güvenle tamamlamaları gerekiyor. Bakan Bak, paylaşımında gençlere başarılar diledi.

Bizi sosyal medyadan takip edin