Samsun’da polis tarafından düzenlenen narkotik uygulamasında 20 kişi yakalandı.
Edinilen bilgiye göre, Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde uyuşturucu ile mücadele kapsamında çalışma yapan Samsun Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, İstihbarat Şube Müdürlüğü, İlçe Emniye Müdürlüğü ve Şube Müdürlükleri tarafından düzenlenen narkotik uygulamasında 650,34 gram metamfetamin, 105 gram sentetik kannabinoid hammaddesi, 220 adet sentetik ecza, 13 adet ecstasy hap, 2 adet hassas terazi, 3 adet uyuşturucu madde kullanım aparatı ele geçirildi. Uyuşturucu madde kullanmak suçundan aranan ve hakkında 2 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan 1 şahıs ile uyuşturucu madde kullanmak suçundan aranan ve hakkında 1 yıl 8 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan 1 şahıs, olmak üzere toplam 20 kişi yakalandı.


Samsun’da uyuşturucu uygulaması: 20 kişi yakalandı
Karabük’te trafiğe kayıtlı araç sayısı 87 bin 424 oldu
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre Karabük’te Mayıs ayı sonu itibarıyla trafiğe kayıtlı motorlu kara taşıtı sayısı 87 bin 424 oldu. Kentte en fazla otomobil bulunurken, motosiklet sayısı da 14 bin 549 olarak açıklandı.
TÜİK’in açıkladığı motorlu kara taşıtları istatistiklerine göre, Türkiye genelinde Mayıs ayında 159 bin 623 taşıtın trafiğe kaydı yapılırken, toplam motorlu kara taşıtı sayısı 34 milyon 361 bin 85’e yükseldi.
Verilere göre Karabük’te trafiğe kayıtlı 87 bin 424 aracın 49 bin 284’ünü otomobil, 10 bin 633’ünü kamyonet, 14 bin 549’unu motosiklet, 6 bin 910’unu traktör, 3 bin 447’sini kamyon, 1 bin 619’unu minibüs, 600’ünü otobüs ve 382’sini özel amaçlı taşıtlar oluşturdu.
Batı Karadeniz illeri arasında ise Zonguldak’ta trafiğe kayıtlı motorlu kara taşıtı sayısı 213 bin 108, Bartın’da ise 70 bin 896 olarak kayıtlara geçti.

