Reklam
Reklam
samsunda su birikintisi yasanan bolgelere kalici cozum VzFT2UOl
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
30 Kasım, 2024 16:15 tarihinde yayınlandı
0

Samsun’da su birikintisi yaşanan bölgelere kalıcı çözüm

Samsun Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürü Bahattin Yanık, kuvvetli yağışlarda su birikintisi yaşanan bölgelere kalıcı çözümler getirdiklerini söyledi.

SASKİ Genel Kurulu’nda yaptığı sunumda 2024 yılında birçok altyapı ve yağmur suyu çalışmasına imza attıklarını ifade eden Genel Müdür Bahattin Yanık, “Bu yıl, yağmur sularıyla alakalı çalışmalara ağırlık vermeye çalıştık. Bu kapsamda sürekli yağmurlarda sıkıntı olan Gülsan ve Eski Sanayi Sitesi bölgesinde 6 metre çapında 10 metre derinliğinde keson terfi merkezi yaptık. Terme’de yaptığım yağmur suyu terfi merkezi ise 10 metre çapında 10 metre derinliğinde. Bafra’da da yağmur suyu terfi merkezini devreye aldık. Merkezde Ihlamur Vadisi’nin olduğu yer Kenan Şara Köprüsü’nün olduğu yer sürekli su birikintilerine sahne oluyordu. Bu bölgede yağmur sularının tramvay bölgesine inmeden uzaklaştırmak için havzayı yukarıdan böldük. Bir kısmını Kürtün Çayı, bir kısmını da Baruthane Deresi’ne aktardık. Böylece su birikintilerine karşı ciddi bir rahatlama sağladık. Ayrıca Serbest Bölge önünde yağmur hatları yaptık. Samsun Denizdibi Tarama Başmühendisliği’nin olduğu yerden 2 tane binlik boru ile Serbest Bölge’nin önündeki meydana çıktık. Burada da artık yağış anında önemli bir su birikintisi olmuyor. Atakum Türkiş’te Atatürk Bulvarı ile deniz arasında yeterli büyüklükte menfezimiz var. Büyük borular ile tramvay altları da olmak suretiyle buradaki yağmur suyu terfi çalışmalarını da tamamladık. Kışla Deresi ıslahında da gerekli çalışmaları tamamladık. Sazak Deresi’nin eksik kalan kısmını da tamamladık” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
boluda 3 bin 154 ogrenci lgsde ter doktu Gx1fO8NK
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
13 Haziran, 2026 12:07 tarihinde yayınlandı
0 0

Bolu’da 3 bin 154 öğrenci LGS’de ter döktü

Bolu’da 8’inci sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenen Liselere Geçiş Sistemi (LGS) çerçevesindeki sınav başladı. Şehirde 3 bin 154 öğrencinin katıldığı sınavda zilin çalmasının ardından öğrenciler okul sıralarında veliler ise okulun çevresinde ter dökmeye başladı.

Milli Eğitim Bakanlığınca, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) çerçevesinde ortaokul 8. sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenen merkezi sınav heyecanı başladı. Bolu’da da sınava girecek olan adaylar ve velileri, sabahın erken saatlerinden itibaren okulların önünde toplandı. İçeri giriş saatinin gelmesinin ardından polis ve gözetmenlerin eşliğinde sınıflara giden öğrenciler, 09.30’da sınavın birinci oturumuna katıldı. Zilin çalmasının ardından öğrenciler okul sıralarında veliler ise okulun çevresinde ter dökmeye başladı. LGS çerçevesinde düzenlenen sınavda birinci oturum 10.45’te sona erecek, ikinci oturum ise 11.30’da başlayacak. Bolu’da sınava, 3 bin 154 öğrenci katıldı.

“Sıkı bir şekilde çalıştı kardeşlerimiz bugün neticelerini almaya geldiler”

Sınav öncesinde kalemini unutan öğrencilere destek amacıyla okul önünde kalem dağıtan AK Parti Bolu Gençlik Kolları Başkanı Tacettin Sirac Uzunöz, “Yeğenimizi sınava bırakmaya geldik. Hem de gençlik kolları olarak sınava gelen öğrenciler kalemlerini unutursa diye onlara da kalem hediye etmeye geldik. Sıkı bir şekilde çalıştı kardeşlerimiz bugün neticelerini almaya geldiler” dedi.

“Önemli olan bugün sınavının güzel geçmesi”

Kızını sınava getiren Aydın Tüfekçioğlu, “Kızım eylül ayından itibaren büyük çaba sarf etti. Bugün de sınava girecek. Kızım mühendis olmak istiyor. Ama lise hayatı nasıl geçer? Sonrasında ne düşünür? Değişebilir hedefleri. Önemli olan bugün sınavının güzel geçmesi” diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin