Ihlas Haber Ajansı tarafından
12 Nisan, 2025 00:30 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Samsun’da nisan karı şaşırttı

Samsun’da, nisan ayında kent merkezinde kar yağışı tesirli oldu. Öğlen saatlerinden itibaren başlayan yağışlar kıyı kesiti ile yüksek bölgelerde de kendini gösterdi.
Meteoroloji Genel Müdürlüğünün (MGM) ‘sarı kod’ ile uyardığı Samsun’da hissedilen sıcaklık sıfırın altında 2 dereceye kadar düşerken, kent merkezinde aralıklarla kar yağışı tesirli oldu. Mevsim normallerinin altında seyreden hava sıcaklıkları vatandaşları şaşırttı. Soğuk havaya ait değerlendirmede bulunan Teoman Özkalaycı, "Nisan ayında yine sandıktan atkı ve bereyi çıkardık. Hissedilen sıcaklık çok daha düşük. Uzun müddettir kent merkezinde bu ayda kar yağışı görmemiştim. Bu yıl kış hakikaten sert geçti. Nisan ayında ocak-şubat soğuklarını hissediyoruz" dedi. En son çocukluk devrinde nisan ayında kar gördüğünü belirten Ersin Demir ise, "Çok küçükken bu türlü bir soğuk hatırlıyorum. O vakit da birkaç gün kar yağmıştı. Bu yıl uzun müddettir birinci kere kışı bu kadar ağır yaşıyoruz. Bence yağış olması olumlu, barajlarımız doluyor, toprak suyla buluşuyor" sözlerini kullandı.
Meteoroloji, Samsun genelinde hava sıcaklıklarının birkaç gün daha mevsim normallerinin altında seyretmesinin beklendiğini açıkladı.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
12 Nisan, 2025 00:37 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Bolu Dağı’nda yoğun kar yağışı devam ediyor

Türkiye’nin en değerli geçiş güzergahlarından olan Bolu Dağı’nda ağır kar yağış devam ediyor. Beyaza bürünen Bolu Dağı, dron ile havadan görüntülendi.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün kar yağışı ikazının akabinde, Bolu Dağı’nda gece saatlerinden itibaren tesirli olan kar yağışı ağır biçimde devam ediyor. Kar kalınlığının 30 santimetreyi geçtiği bölgede, Karayolları ve bölge trafik takımları çalışmalarını sürdürüyor.
Ekipler, şoförlerin dikkatli olmalarını isterken, kar lastiği bulunmayan ya da dört mevsim lastiksiz araçların güzergahta dikkatli seyretmeleri gerektiğini vurguladı. Nisan ayında yağan ağır karla birlikte beyaza bürünen Bolu Dağı, dron ile havadan görüntülendi.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.