Samsun’da narkotik uygulaması: 28 kişi yakalandı - Karabük Haber Postası
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
14 Şubat, 2024 04:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Samsun’da narkotik uygulaması: 28 kişi yakalandı

Samsun’da polis tarafından düzenlenen narkotik uygulamasında 28 kişi yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, Samsun Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, ilçe emniyet müdürlükleri ve şube müdürlüklerinin de desteğiyle narkotik uygulaması düzenledi. Resmi ve sivil ekiplerin görev aldığı uygulamada 328 adet sentetik ecza, 2,52 gram metamfetamin, 5,34 gram esrar, 39,87 gram sentetik kannabinoid (bonzai), 3 adet hassas terazi ve 3 adet uyuşturucu madde kullanım aparatı ele geçirildi. Olayla ilgili 28 kişi yakalandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
tokatta ehliyet sinavinda yapay zekali joker aday operasyonu 14 tutuklama A8WIuRJY
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
04 Nisan, 2026 08:07 tarihinde yayınlandı
0
0

Tokat’ta ehliyet sınavında yapay zekalı “joker aday” operasyonu: 14 tutuklama

Tokat’ta ehliyet sınavına yönelik düzenlenen “joker aday” operasyonunda 14 şüpheli tutuklandı.

Edinilen bilgilere göre Tokat İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, gelen ihbar üzerine harekete geçti. Tokat Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen çalışmada; yazılı ehliyet sınavını geçemeyen bazı kişilerin kimlik kartlarını “kayıp” gerekçesiyle yeniledikleri, bu süreçte gerçek kimlik sahibinin yüzü ile “joker adayın” yüzünü yapay zeka kullanarak ortak fotoğraf haline getirerek nüfus müdürlüğü yetkililerini kandırdıkları ve bu yöntemle yerlerine başkalarını sınava soktukları tespit edildi.

4 yıllık sınav evrakları incelendi

Tokat merkezli yürütülen soruşturma kapsamında Tokat ili Niksar ilçesi ve Şanlıurfa’da da bağlantılar belirlendi. Son 4 yıla ait sınav evraklarının incelenmesi sonucu Tokat ve Şanlıurfa’da 12 joker aday, 5 de organizatör olduğu belirlendi.

14 şüpheli tutuklandı

Ekipler tarafından eşzamanlı düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınan 17 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından Tokat Adliyesi’ne sevk edildi. Şüphelilerden 14’ü çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilirken; 2 şüpheli adli kontrol, 1 şüpheli de ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü öğrenildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin