karabuk
İmsak 05:45
Güneş 07:10
Öğle 13:06
İkindi 16:17
Akşam 18:52
Yatsı 20:11
İftara kalan son --:--
Namaz Vakitleri
samsunda mesleki egitim is birligi protokolu T5ArisFT
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
10 Ocak, 2025 16:37 tarihinde yayınlandı
0
0
Okuma Süresi: 1dk

Samsun’da “Mesleki Eğitim İş Birliği Protokolü”

Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile bir dernek ortasında “Mesleki Eğitim İş Birliği Protokolü” imzalandı.
Samsun Valiliği himayesinde Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile bir derneğin Samsun şubesi ortasında 3308 sayılı Mesleki Eğitim Kanunu kapsamındaki alanlarda mesleksel eğitim ve istihdam süreçlerini hayata geçirmek, okulun alanının eğitsel, toplumsal ve ekonomik ihtiyaçlarının giderilmesi yolu ile güçlendirilmesi; işletmelerin muhtaçlık duyulan nitelikli işgücünün okul-sanayi iş birliği modeli ile bölümün istenilen yeterliklerine sahip sorumlu, millî/manevi bedellere sahip, nitelikli eleman gücünü yeni teknik ve formüllere dayalı olarak yetiştirmek emeliyle “Mesleki Eğitim İş Birliği Protokolü” imzalandı.
Samsun Vilayet Ulusal Eğitim Müdürü Dr. Murat Ağar ve MÜSİAD Samsun Şube Başkanı Hasan Tahsin Şengül’ün iştirakiyle imzalanan protokol kapsamında; Şehit İlhan Hamlı Mesleksel ve Teknik Anadolu Lisesinin atölye ve laboratuvarlarının yeni teknolojilere dayalı olarak donatılması/desteklenmesi, ilgili sektör kurulu tarafından belirlenen yordam ve temeller çerçevesinde okulun başarılı ve gereksinim sahibi öğrencilerine burs verilmesi, derneğin yürüttüğü AB ve/veya yurt içi projelerden faydalandırılması konusunda öğrencilere öncelik verilmesi, mezunların dernek üyesi firmalarda istihdam edilmesinin desteklenmesi, öğrencilere ve öğretmenlere dernek üyesi firmalarda, işletmelerde mesleksel eğitim ve staj imkânlarının sağlanması, Ahilik kültürünün deneğe bağlı işletmelerde usta ve usta öğreticilerin maharet eğitimi alan öğrencilere anlatılması ve model olunması mevzularında ortak çalışmalar yapılacak.

Bizi sosyal medyadan takip edin
Bu haberin kategorisini takip et:
deprem tatbikati gercegi aratmadi sKGxxy9E
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
06 Mart, 2026 16:52 tarihinde yayınlandı
0
0
Okuma Süresi: 2dk

Deprem tatbikatı gerçeği aratmadı

Düzce İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı Düzce Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Pansiyonunda 1-7 Mart Deprem Haftası kapsamında ilgili kurum ve kuruluşların katılımıyla deprem ve yangın tahliye tatbikatı gerçekleştirildi.
Düzce Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, 1-7 Mart Deprem Haftası etkinlikleri kapsamında Düzce İl Milli Eğitim Müdürlüğü organizasyonu ile düzenlenen deprem ve yangın tahliye tatbikatına katılım sağladı. Tatbikat senaryosu gereği, 5 Mart 2026 Perşembe akşamı merkez üssü Düzce olan bir depremin meydana geldiği kabul edilerek, olay 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirildi. İhbarın ardından AFAD, Düzce Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, UMKE, 112 Acil Servis, MEB AKUB ve emniyet ekipleri hızlı şekilde bölgeye sevk edildi. Gerçekleştirilen tatbikata yönelik değerlendirmelerde bulunan Düzce İtfaiye Müdürü Mehmet Ali Kahraman, deprem haftasına yönelik bu etkinlikleri her yıl mart ayının ilk haftasında gerçekleştirdiklerini belirterek, tatbikatla birlikte Düzce’de görev yapan arama kurtarma ekiplerinin çok güçlü bir yapıda olduğunu bir kez daha gördüklerini dile getirdi.
AFAD İl Müdürü Ahmet Güngör ise, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okul, yurt ve pansiyonlarda Deprem Haftası nedeniyle bu tür etkinlikler yapıldığını belirtti. Düzce’deki arama kurtarma ekiplerinin de deprem ve yangın senaryosu çerçevesinde deprem anında öğrencilerin nasıl tahliye edileceğini uygulamalı olarak gösterdiklerini kaydeden Güngör, bu tür eğitimlerin hafta boyunca sürdürüleceğini dile getirdi.
Düzce İl Milli Eğitim Müdürü Gülşen Özer ise olmaması gereken bir gerçeğe hazırlık amacıyla eğitim kuruluşlarına yönelik yapılan bu tarz tatbikatların öneminden bahsederek, başarılı şekilde tamamlanan tatbikattan ötürü emeği geçen tüm kurumlara teşekkür etti.
Düzce Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Pansiyonunda gerçekleştirilen, kurum personelinin afetlere hazırlık ve müdahale kapasitesinin en üst düzeye çıkarılmasının amaçlandığı tatbikatta, senaryo gereği depremden dolayı enkaz altında kalanlar ve depremin ardından çıkan yangında mahsur kalan öğrenciler kurtarıldı. Tahliye ve yaralılara başarılı şekilde müdahale edilmesi ile tatbikat tamamlandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin