Reklam
Reklam
samsunda kadin emegi buyuyor 218WNdYg
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
06 Nisan, 2026 20:45 tarihinde yayınlandı
0

Samsun’da kadın emeği büyüyor

Samsun İlkadım Afitap Kadın Kooperatifi tarafından kurulan kafe-restoran hizmete açıldı. 9 kadının ortaklığıyla hayata geçirilen işletmede hem farklı ilçelerdeki kadın kooperatiflerinin üretimleri tüketiciyle buluşacak.

Samsun’da kadın girişimciliğini güçlendiren önemli bir adım daha atıldı. İlkadım Afitap Kadın Kooperatifi tarafından kurulan Afitap Kafe ve Restoran düzenlenen törenle hizmete girdi. Kadın emeğini ekonomiye kazandırmayı hedefleyen işletme, hem kurucu ortakların hem de farklı ilçelerdeki kadın kooperatiflerinin ürettiği ürünleri vatandaşlarla buluşturacak.

“İlçelerdeki kadınların ürettiği ürünleri burada müşterilerimizle buluşturuyoruz”

Açılışta konuşan İlkadım Afitap Kadın Kooperatifi Başkanı Didem Gümüşova, “Biz kadın kooperatifi olarak uzun ve meşakkatli bir yoldan geldik. Tüm kadınların desteğiyle bu noktaya ulaştık. Bu yıl kafemizi hizmete açmış bulunuyoruz. Restoranımızda 9 ortağımız var. Diğer tüm ilçelerdeki kadın kooperatifleri de bizim arkamızdaki güç. Hep birlikte üretiyor, hep birlikte kazanıyoruz. İlçelerdeki kadınların ürettiği ürünleri burada müşterilerimizle buluşturuyoruz” dedi.

Hedef 55 kooperatif

Samsun Vali Yardımcısı Mehmet Fikret Çavuş, “Kooperatif güç demektir. Bir araya gelen insanların tek tek yapmakta zorlanacakları faaliyetleri birlikte gerçekleştirmelerine kooperatifçilik diyoruz. Bu anlamda Samsun çok şanslı bir şehir. Sayın Valimizle ne zaman toplantı yapsak, kendisinin sorduğu konulardan biri de kadın kooperatifleri oluyor. ‘Bir gelişme var mı?’ diye soruyor. Nitekim kadın kooperatiflerinin sayısı geçen hafta 18’di, bu hafta 19 oldu. Valimizin talimatı var; Samsun’da kadın kooperatiflerinin sayısı 55 olacak. Bunun için gayret ediyoruz” diye konuştu.

“Kadınların üstesinden gelemeyecekleri hiçbir şey yok”

İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, “Burada birliğin, beraberliğin ve güç birliği yapmanın ne kadar önemli olduğunun güzel bir örneğini görüyoruz. Bir araya gelerek kooperatifleşmek çok önemli. Özellikle kadınlar, yer aldıkları her alanda başarılı oluyor. Yeter ki fırsat tanınsın; üstesinden gelemeyecekleri hiçbir şey yok. Burada da bunun güzel bir örneğini sergilediler. Birçok kooperatifte üretilen ürünler burada tüketilecek. Yerinde üretilen ürünlerin bir merkezde vatandaşla buluşması son derece kıymetlidir” şeklinde konuştu.

” Her ilçede bir kadın kooperatifi kurmak en büyük hedefimizdir”

Samsun İl Ticaret Müdürü Kürşat Turpçu, “Emeklerimizin karşılığını Samsun’da almaya başladık. Ben bunu hep şöyle ifade ediyorum: Bir çocuk doğar, emekler, yürür ve ardından koşmaya başlar. Biz de artık yavaş yavaş koşmaya başladık. İl müdürü olarak atandığımda 5 kadın kooperatifi vardı, en son 19’uncusunu açtık. Her ilçede bir kadın kooperatifi kurmak en büyük hedefimizdir” ifadelerini kullandı.

“Destek vermeye hazırız”

Samsun Büyükşehir Belediyesi Sosyal İşler Daire Başkanı Eyüp Çakır, “Samsun Büyükşehir Belediyesi olarak kadınların ve kadın kooperatiflerinin yanında olduk ve olmaya devam ediyoruz. Sosyal açıdan kimin ihtiyacı varsa destek vermeye hazırız” açıklamasında kullandı.

Afitap Kafe ve Restoran açılışın ardında hizmet vermeye başladı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
ss 3
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
22 Mayıs, 2026 11:40 tarihinde yayınlandı
0

Karabük’te genç boksörler milli takımı hedefliyor

Karabük Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Kulübü boks branşındaki genç sporcular milli takıma girmeyi hedefliyor.

Okul Sporları Gençler B Boks Türkiye Şampiyonası’ndan dönen sporcular çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Bayburt’ta 11-17 Mayıs tarihleri arasında Okul Sporları Gençler B Boks Türkiye Şampiyonası’nda 46 kilogramda Kübra Sepetci Türkiye ikincisi, 50 kilogramda Berra Su Değirmenciler Türkiye üçüncüsü, Zümranur Feyza Göktaş 80 kilogramda Türkiye üçüncüsü oldu.

Türkiye üçüncülüğü elde eden ve Karabük Kıymet Mustafa Yazıcı Anadolu Lisesi’nde eğitim gören 15 yaşındaki Berra Su Değirmenciler iki yıl önce kardeşinin spora yazılması esnasında tesadüfen antrenörü ile tanışarak başladığını belirtti.

Elde ettiği başarının gurur verici olduğunu belirten Değirmenciler, ‘’Orada Türkiye üçüncüsü oldum. Hem antrenörüm hem de kendimi gururlandırmak açısından çok mutlu oldum. Milli sporcu olma amacına da bir adım daha yaklaştığım için kendimle de gururlandım. İlk olarak milli sporcu olup daha sonrasında uluslararası şampiyonalarda ülkemin bayrağını dalgalandırma ve İstiklal Marşımızı okutma hedeflerim var” şeklinde konuştu.

Son şampiyonada çeyrek finalde şampiyona elenen Demir Çelik Anadolu Lisesi öğrencisi 15 yaşındaki Meva Ebrar Bulut boksa geçen yaz arkadaş tavsiyesiyle başladığını belirterek ‘’Pes etmek yok. Aynı şekilde çalışmaya devam edeceğim. Hedefim Amasya’da yapılacak olan Türkiye Şampiyonası’nda kürsüye çıkıp birinci olmak. İleride ailemi ve antrenörümü gururlandırmak istiyorum. Kendi çabalarımı da görmek istiyorum” dedi.

Hem okulu hem de sporu aynı anda yürütmenin zor olduğunu ifade eden Bulut, ‘’Benim bir hedefim var; ileride milli sporcu olmak istiyorum. Arkadaşlarıma da bu şekilde söylüyorum. Arkadaşlarım ve ailem de beni destekliyor’‘ diye konuştu.

Eski milli boksör, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Kulübü ve Türkiye Boks Federasyonu U15 Milli Takım Antrenörü Eda Yenilmez iki sene önceden oluşan takımda 50’ye yakın sporcu olduğunu belirterek. ‘’Geçen sene de takımımızda Türkiye üçüncüsü ve Türkiye ikincisi çıkardık. Bu sene de şampiyonadan daha yeni döndük. Bir Türkiye ikincimiz iki tane de Türkiye üçüncümüz oldu. İlimize döndük. Önümüzde müsabakalarımız var ve çalışmalarımız devam ediyor” açıklamasında bulundu.

Kendisinin de eski bir milli boksör olduğunu yaşadığı sakatlığın ardından antrenörlüğe devam ettiğini öğrencilerin bildiğini ve onlarda rol model etkisi oluşturduğunu söyleyen Yenilmez, ‘’Şu ana kadar verimli gidiyoruz. İlk katıldığımız turnuvada bunun verimini aldığınızı düşünüyorum. Takımımızın daha da iyi olacağına inancım tam. Her sene olduğu gibi bu sene de Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün yaz spor okullarına gelen sporcularımızdan oluşan sporcularımız. Tabii bizim de sporculuk hayatının olmasından kaynaklı çocuklar rol model olarak gördükleri için boksa daha çok katılım sağlıyorlar” ifadelerini kullandı.

Antrenör Eda Yenilmez verdiği desteklerden ötürü Gençlik ve Spor İl Müdürü Coşkun Güven ve Spor Hizmetleri İl Müdürü İsmail Özcan başta olmak üzere emeğine geçenlere herkese teşekkürlerini iletti.

Bizi sosyal medyadan takip edin