Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
06 Ekim, 2023 12:48 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Samsun’da jandarmadan suç ve suçlularla etkin mücadele: 1656 sürücüye 2,6 milyon TL ceza

Samsun’da İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı trafik ekipleri tarafından 1-30 Eylül tarihleri arasında yapılan denetim ve kontrollerde 274 araç trafikten men edildi, 1656 araç ve sürücüsüne çeşitli kural ihlallerinden 2 milyon 578 bin 574 TL cezai işlem uygulandı.
Samsun Valiliği İl Jandarma Komutanlığınca, halkın huzuru ve güvenliği, kamu düzeninin sağlanması, suç ve suçlularla etkin mücadele kapsamında 1-30 Eylül tarihleri arasında uygulama ve denetimler yapıldı.
Samsun Valiliğinden yapılan açıklamada, “Aranan şahısların yakalanmasına yönelik sorgulamalarda 470 çeşitli suçlardan aranan şüpheli ile 14 kayıp şahıs bulunmuş, 12 adet tabanca, 1 adet makineli tabanca, 7 adet av tüfeği, 11 adet mühimmat ele geçirilmiştir. 81 uyuşturucu ve kaçakçılık olayı meydana gelmiş olup, olaylarda 93 şahıs yakalanmış, 41 bin 505 gram kubar esrar, 11 bin 120 adet makaron, 5 bin gram kaçak tütün, 2 bin 511 litre kaçak yumuşatıcı, 805 kök kenevir bitkisi, 376 elektronik sigara, 88 paket kaçak sigara, 62 adet sentetik uyuşturucu hap, 50 gram metamfetamin, 13 gram bonzai, 10 gram toz esrar, 5 litre etil alkol ele geçirilmiştir” ifadeleri kullanıldı.
Açıklamada ayrıca, “Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünce, 1 Eylül-30 Eylül tarihleri arasında 7 FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye olmak suçundan, 3 DEAŞ terör örgütü propagandası yapmak suçundan, 1 DEAŞ terör örgütüne üye olmak suçundan, toplam 10 şahıs yakalanmış, 6 şahıs çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanmıştır. Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce, 21 olaya müdahale edilmiş, 21 müşteki-mağdur ve 15 şüpheli tespit edilmiş, ayrıca 6 faili meçhul olay şüphelisinin tespitine yönelik çalışmalar devam etmektedir. Terör örgütü propagandası yapmak suçundan 6, uyuşturucu ve uyarıcı maddeye özendirmek suçundan 9, genel güvenliği tehlikeye sokmak suçundan 2, yasa dışı bahis oynamaya teşvik suçundan 1 açık kaynak araştırma raporu düzenlenmiştir” denildi.
Açıklamanın devamında ise şu bilgiler verildi:
“Samsun İl Jandarma Komutanlığı Trafik Jandarması ekiplerince yapılan denetim ve kontrollerde 20 araç sürücüsünün sürücü belgesine el konulmuş, 274 araç trafikten men edilmiş, 1656 araç ve sürücüsüne çeşitli kural ihlallerinden 2 milyon 578 bin 574 TL cezai işlem uygulanmıştır. 632 araç sürücüsüne hız sınırını aşmaktan (radar), 200 araç sürücüsü /yolcuya emniyet kemeri takmamaktan, 80 araç sürücüsüne sürücü belgesiz araç kullanmaktan, 56 araç sürücüsüne seyir halindeyken cep telefonu ile konuşmaktan, 20 araç sürücüsüne alkol veya uyuşturucu maddenin etkisindeyken araç kullanmaktan, 648 araç sürücüsüne diğer maddelerden cezai işlem uygulanmıştır.”

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
15 Haziran, 2025 12:22 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Mantar toplamaya çıktı, tilkiyle dost oldu

Gümüşhane’de tabiatta mantar toplamaya çıkan Mehmet Güvendi’nin karşılaştığı tilkiyle kurduğu dostça diyalog, samimi ve sıra dışı müsabaka izleyenlerin gönlünü fethetti.
Daha evvel bulduğu rekor büyüklük ve tartıdaki mantarlarla bilinen Mehmet Güvendi, geçtiğimiz günlerde mantar toplamak üzere çıktığı Dörtkonak köyü kırsalında beklenmedik bir konukla karşılaştı. Mantar ararken tabiatta yalnız olmadığını fark eden Güvendi, bir tilkinin uzun müddet kendisini takip ettiğini görünce cep telefonuna sarıldı. Tilkinin arasını muhafazası lakin birebir vakitte da samimiyet göstermesi imaja yansıdı. Görüntüde tilkinin insan varlığına alışkın olduğu ve vakit zaman oynamak ister üzere davranışlar sergilediği gözlemlendi.
Videolarda Güvendi’nin "gel oğlum bana", "gelsene, "neredesin sen", "hadi gel gidelim", "gel bu çantamı götür de gidelim haydi", "bak küserim sana", "haydi ben gidiyorum sen de gel" ve "Sen bizimle gezmeye mi geldin" tabirleri dikkat çekerken, Güvendi, o anları şu sözlerle anlattı:
"Dörtkonak köyü kırsalında mantar toplamaya gittiğimde karşılaştım tilkiyle. Hayli vakit peşimden geldi. Ben dinlenirken o da dinlendi. Birlikte yürüdük. Orta ara oynamak istedi benimle fakat 1-2 metreden fazla da yaklaşmadı."

Bizi sosyal medyadan takip edin