Reklam
Reklam
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
31 Ağustos, 2023 00:24 tarihinde yayınlandı
0

Samsun’da ihracat, ithalata fark attı

Samsun’da 2023 Temmuz ayında ihracat 128,3 milyon dolar, ithalat ise 94,3 milyon dolar olarak gerçekleşti. Samsun’da bu yılın birinci 7 ayında toplam 724 milyon 796 bin dolar ihracat, 695 milyon 888 bin dolar ithalat yapıldı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2023 Temmuz ayı dış ticaret istatistiklerini açıkladı. TÜİK ile Ticaret Bakanlığı iş birliğiyle genel ticaret sistemi kapsamında üretilen süreksiz dış ticaret datalarına nazaran ihracat 2023 yılı Temmuz ayında, bir evvelki yılın birebir ayına nazaran yüzde 8,3 artarak 20 milyar 78 milyon dolar, ithalat yüzde 10,5 artarak 32 milyar 295 milyon dolar olarak gerçekleşti.

Samsun’da ihracat arttı

Samsun’da ise 2023 Temmuz ayında ihracat 128,3 milyon dolar, ithalat 94,3 milyon dolar olarak gerçekleşti. Haziran ayında 100 milyon 538 bin dolar ihracat, 112 milyon 398 bin dolar ithalat yapılmıştı. Bu yılın birinci 7 ayında toplam 724 milyon 796 bin dolar ihracat, 695 milyon 888 bin dolar ithalat yapıldı.

Bağlı iller

TÜİK Samsun Bölge Müdürlüğü’ne bağlı Tokat’ta ihracat 2,4 milyon dolar, ithalat 4,1 milyon dolar, Çorum’da ihracat 268,2 milyon dolar, ithalat 437,1 milyon dolar, Amasya’da ise ihracat 12,1 milyon dolar, ithalat 7 milyon dolar olarak kayıtlara geçti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
aaa
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
13 Mayıs, 2026 14:47 tarihinde yayınlandı
0

BAKAB, Batı Karadeniz Turizm Birliği adını aldı

Batı Karadeniz Kalkınma Birliği (BAKAB) Olağan Meclis Toplantısı, Karabük’te gerçekleştirildi. Toplantıda alınan kararla birliğin ismi, bölgenin turizm potansiyelini uluslararası ölçekte daha güçlü tanıtmak amacıyla “Batı Karadeniz Turizm Birliği” olarak değiştirildi.

Karabük Havuzlu Bahçe’de düzenlenen toplantıya Karabük Valisi Oktay Çağatay, Birlik Başkanı ve Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü, Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya ile birliğe üye il ve ilçelerin belediye başkanları ve temsilcileri katıldı.

“TURİZM ANLAYIŞI DÖNÜŞÜM İÇİNDE”

Toplantıda konuşan Vali Oktay Çağatay, dünya genelinde turizm anlayışının önemli bir dönüşüm içerisinde olduğuna dikkat çekti. Turizmin artık yalnızca deniz, kum ve güneş odaklı olmadığını belirten Çağatay, ziyaretçilerin doğa, kültür ve sağlıklı yaşam eksenli deneyimlere yöneldiğini ifade etti.

Batı Karadeniz Bölgesi’nin bu anlamda güçlü bir altyapıya sahip olduğunu vurgulayan Çağatay, “Bölge olarak doğa, kültür ve tarih açısından önemli bir potansiyel barındırıyoruz. Öncelikli hedefimiz, sahip olduğumuz bu zenginliği en verimli şekilde değerlendirmek olmalıdır” dedi.

“ORTAK HAREKET ETMELİYİZ”

Turizmde başarı için ortak hareket etmenin önemine değinen Vali Oktay Çağatay, “Tüm il ve ilçelerimizi bir bütün olarak görmeli, hepimiz aynı amaç doğrultusunda turizm sektöründe güçlerimizi birleştirmeliyiz. Valilik olarak bizler, bu yolda her zaman yanınızdayız ve destekçiniziz. Alınan kararların bölgemiz için hayırlı sonuçlar doğurmasını diliyor, emeği geçen tüm paydaşlarımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin