blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
15 Mayıs, 2024 16:00 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Samsun’da Gençlik Haftası kutlamaları başladı

Samsun’da Gençlik Haftası dolayısıyla Onur Anıtı’na çelenk bırakıldı.
Her yıl 15-21 Mayıs tarihleri arasında kutlanan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı ile Gençlik Haftası kutlamaları Onur Anıtı’na çelenk sunum programıyla başladı. Gençlik ve Spor İl Müdürü Feyzullah Dereci törende anıta çelenk koydu. Akabinde saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.
Törende konuşma yapan Müdür Dereci, "Her yıl büyük bir coşkuyla kutladığımız Gençlik Haftamızın bir yenisinin açılışını siz gençlerle beraber yapmanın mutluluğunu hep beraber yaşıyoruz. Sevgili gençler; büyük ve itibarlı bir ülkede yaşıyoruz. Binlerce şehit vererek sıkıntı ve yokluklar içinde büyük özveri ile kurulan Türkiye Cumhuriyeti sizlere emanettir. Bu değerli emaneti yaşatmak ve sonsuza kadar korumak, gelecek kuşaklara en iyi şekilde aktarmak, en başta gelen görev ve sorumluklarınızdandır. Yakın bir gelecekte ülke yönetiminde söz sahibi olacak ve Türkiye Cumhuriyeti’ni omuzlarınızda yükselteceksiniz. Ülkemizi çağdaş medeniyet seviyesine sizler taşıyacaksınız. Sevgi, saygı, hoşgörü ve uzlaşma ortamı içinde üstesinden gelinemeyecek bir sorunun bulunmadığını unutmamalısınız. Birlik ve bütünlüğümüze yönelik her türlü saldırı veya tehdit karşısında daha fazla kenetlenerek hiçbir kimsenin hangi amaçla ve ne şekilde olursa olsun huzur ve güvenliğimizi bozmasına fırsat vermemelisiniz. Ay yıldızlı bayrağımızın altında, hepimizin bir ve bütün olarak, bu zamana kadar geldiğimiz gibi, bundan sonrada sonsuza kadar devam edeceğimizden kimsenin şüphesi olmamalıdır" dedi.
Tören, toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
20 Mayıs, 2025 12:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Rizeli’nin dağ başına yaptığı ‘Lazkopter’ ilgi odağı oldu

Rizeli işletmeci "Ben bu dağ başına, işletmemin bahçesine bu helikopteri indireceğim" dedi ve indirdi.
Kıvrak zekası ile tanınan Rizeliler, yeniden değişik bir yapı ile konuşulmayı başardı. Rize’nin Çayeli ilçesine bağlı Derecik Köyü’nde işletmecilik yapan Sedat Şimşek, işletmesinin önüne yaptığı ahşap helikopter ile ilgi odağı oldu. Yaklaşık 3 aylık bir müddette tamamladığı ahşap helikopter ile dikkat çeken Şimşek, yapısının ismini ise ‘Lazkopter’ koydu.
Bölgede değişik bir yapı yapmak istediğini tabir eden Şimşek "Yöremizde değişik bir şeyler yapma gereği duydum. ’Herkes zepline vesaire yapıyor ben hiç kimsenin yapmadığı, yöremizde ve Türkiye’de olmayan bir şey yapacağım’ dedim. Biz Rizeliyiz, Rizeliye imkânsız yoktur ve bir hafta düşündüm ve bu türlü bir karar verdim. ’Ben bu dağ başına, işletmemin bahçesine bu helikopteri indireceğim’ dedim ve indirdim. Lazkopteri bu biçimde ortaya çıkardım. Üç ay üzere kısa bir müddette tamamladım, kar kış demeden müşterilerimize ve yabancı turistlere yaz için biran evvel yetiştirmek ismine üç ay üzere kısa bir müddette Lazkopteri tamamladık" dedi.
Sosyal medyada süratle yayılan manzaranın sayesinde bölgeye gelenlerden hoş reaksiyonlar aldığını lisana getiren Şimşek "Şuana kadar kusursuz reaksiyonlar aldık, ağır bir talep var hem toplumsal medyadan hem de buraya gelenler şaşırıp hayretler içinde kalıyorlar. Biz bu kadar patlayacağını düşünmemiştik yalnızca turizme Çayeli’mize katkımız olsun biraz daha turist çekelim diye düşünmüştük lakin bu kadar ilgi toplayacağını düşünmemiştik" sözlerini kullandı.
Yapıyı değişik bulduğunu ve arkadaşıyla toplumsal medyadan gördükten sonra görmeye geldiğini tabir eden Büşra Yılmaz isimli vatandaş ise "Dağın başında enteresan bir fikir olmuş. Genelde yol kenarlarında bırakılan uçakları yaparlardı restoran lakin burada dağın üstünde helikopter yapılmış. Rizeliye yakışır bir formda, esasen bizim insanımızın özelliğidir. Büsbütün buraya gelip çay eşliğinde bu görüntüyü izlemenizi tavsiye ediyorum. Biz arkadaşımızın toplumsal medya hesabında görmüştük onun sayesinde buraya geldik pişmanda olmadık. Katiyen herkese bu görüntüyü tavsiye ediyorum" dedi.
Gürkan Erol isimli diğer vatandaş ise Lazkopter’in gelipte görülmesi gerektiğini lisana getirerek "Gerçekten çok beğendik, toplumsal medyada keşfettik burayı. Gelipte görülmesi gereken yerlerden biri burası mutlaka tavsiye ederiz. Beşerler buraya ailesiyle, eşiyle, dostuyla gelebilir. Bir Rizeliye yakışır bir şey olmuş değişik ve farklı bir ambiyans oluşturmuşlar" halinde konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin