blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
16 Mayıs, 2025 00:37 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Samsun’da Gençlik Haftası kutlamaları

Samsun’da "Gençlik Haftası" kutlamaları, çelenk sunma merasimi ile başladı.
"Gençlik Haftası", 15-21 Mayıs tarihleri ortasında kutlanıyor. Bu kapsamda Samsun Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Atatürk Anıtı’nda merasim düzenlendi. Anıta çelenk sunumu ile başlayan merasim, hürmet duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile devam etti. Merasimde konuşan Samsun Gençlik ve Spor Vilayet Müdürü Feyzullah Dereci, gençlerin haftasını kutladı.

"Gençler, ülke menfaatlerini kendi menfaatinden üstün gören vasıflara sahip olmalıdır"
Dereci, "Sevgili gençler, büyük ve prestijli bir ülkede yaşıyoruz. Binlerce şehit vererek meşakkat ve yokluklar içinde büyük özveri ile kurulan Türkiye Cumhuriyeti sizlere emanettir. Bu kıymetli emaneti yaşatmak ve sonsuza kadar korumak, gelecek nesillere en yeterli halde aktarmak, en başta gelen vazife ve sorumluklarınız ortasında yer almaktadır. Sizler, yakın bir gelecekte, ülke idaresinde kelam sahibi olacak ve Türkiye Cumhuriyetimizi omuzlarınızda yükselteceksiniz. Ülkemizi çağdaş medeniyet düzeyine sizler taşıyacaksınız. Türk genci olarak her şeyden evvel ulusal, manevi, tarihi ve insani vasıflar çerçevesinde birleşen, Batı kültürü ve medeniyeti karşısında kendi kültür ve medeniyetine sahip çıkan, Türkiye üzerinde oynanan oyunları ve tertiplenen tezgah ve tuzakları fark edebilen, maksat ve ülkülerini hiç unutmayan ve onları devamlı yaşatan, Türk tarihine bir bütün olarak bakan, sınıfçı ve bölücü olmayan, emperyalizmin her türlüsüne karşı çıkan, planlı ve programlı çalışan, vatanına, devletine ve milletine candan bağlı olan, ülke menfaatlerini kendi menfaatinden üstün gören, çelik yürekli, üstün yetenekleriyle düşmana endişe salan, mazluma dost olan, büyüğünü sayan, küçüğünü koruyan ve seven, inisiyatif sahibi, kaygı nedir bilmeyen vasıflara sahip olmalıdır" dedi.
Tören, konuşmanın akabinde toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi. Merasime katılan kalabalık daha sonra Tütün İskelesi’nden başlayan Aile Yılı Yürüyüşü’ne iştirak etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
13 Haziran, 2025 00:15 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Su borusu patladı, sürüklenen araçtaki sürücü mahsur kaldı

Kastamonu’nun Daday ilçesinde su borusunun patlaması sonucunda akıntıya kapılarak sürüklenen arabanın şoförü mahsur kaldı. İtfaiye takımlarınca araç ve şoförü su birikintisinin içerisinde çıkartıldı.
Edinilen bilgiye nazaran, Daday’da ziraî sulama için yapılan Bezirgan Hazım Kılıç Sulama Göleti’ne su taşıyan boru apansız patladı. Ergin K. yönetimindeki 34 BRG 496 plakalı Fiat marka araba ise yolda uluşan su birikintisine kapılarak savruldu. Araba şarampoldeki ağaçlara takılarak durabildi. Aracın şoförü Ergin K. ise savrulan arabada mahsur kaldı. Kendi imkanlarıyla aracın üzerine çıkan Ergin K., 112 Acil Davet Merkezini arayarak yardım istedi. İhbar üzerine olay yerine itfaiye ve jandarma grupları sevk edildi. İtfaiye takımları, aracı ve sürücüyü mahsur kaldığı yerden kurtardı.
Aniden patlayan su borusu nedeniyle aracının su altında kaldığını ve yolun kenarına savrulduğunu söyleyen Ergin K., "Su borusu apansız patladı ve suyun debisi çok yüksekti. Arabayı kuş üzere savurdu yolun kenarına, şarampoldeki ağaçlar tuttu aracı. Yolun ortasına boruların modülleri ve kum birikintisi vardı. Aracın üzerine çıkarak 112’yi aradım ve yardım talebinde bulundum. Bunun üzerine jandarma ve itfaiye yönlendirdiler. İtfaiye takımları arabayı halatla çekip çıkardı. Otomobilin içi su doldu, itfaiye gelene kadar otomobilin üstüne çıkıp bekledim. Otomobilimde maddi hasar oluştu" dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin