Samsun’da eğitime kar engeli - Karabük Haber Postası
samsunda egitime kar engeli rdfnn6f2
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
21 Mart, 2025 08:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Samsun’da eğitime kar engeli

SAMSUN (İHA) – Samsun’da olumsuz hava kaideleri nedeniyle 5 ilçede ve birçok okulda eğitime 1 gün orta verildi.

Balkanlardan gelen soğuk hava dalgasının tesirli olduğu Samsun’da birçok ilçe ve okulda kar yağışı nedeniyle 21 Mart Cuma günü eğitime 1 gün orta verildi. Vilayet Ulusal Eğitim Müdürlüğünden eğitime orta verilen okul ve ilçelerle alakalı yapılan yazılı açıklamada Asarcık, Ayvacık, Havza, Kavak ve Ladik’te tüm okullarda eğitime 1 gün orta verildiği bildirildi. Eğitime orta verilen öbür ilçelerdeki okullar ile ilgili ise şu bilgilere yer verildi:

” Alaçam ilçemizde tesirli olan olumsuz hava şartları nedeniyle taşıma merkezi olan Alaçam Şehit Onbaşı Şükrü Elibol İlkokulu ve Kızlan Ortaokulunda 21 Mart Cuma günü eğitim öğretime 1 gün mühletle orta verilmiştir.”

Atakum ilçemizdeki olumsuz hava şartları nedeniyle Sarayköy Birinci /Ortakokulu ve Özeren Şehit Metin Arslantürk Birinci /Ortakokulumuzda 21 Mart Cuma günü eğitim-öğretime 1 gün müddetle orta verilmiştir.”

Canik ilçemizde devam eden olumsuz hava şartları nedeniyle taşıma merkezi okullarımızda ve özel eğitim okullarında 21 Mart Cuma günü eğitim öğretime 1 gün orta verilmiştir. Not: Taşıma yoluyla Merkez okullarına gelen öğrenciler idari müsaadeli sayılacaktır.”

Çarşamba ilçemizde tesirli olan olumsuz hava şartları nedeniyle 21 Mart Cuma günü Yeşilalan, Dişçi ve Topcu mahallelerinden taşıma yoluyla Gökçeçakmak ilk/ortaokulu ve Gülören İlkokulu, Kabaceviz İlk/Ortaokuluna gelen; Köroğlu, Karakaya, Yeşildere mahallelerinden Ağcagüney Anadolu Lisesine; Bezirgan mahallesinden gelen özel eğitim öğrencileri 1 gün mühlet ile idari müsaadeli sayılacaktır.”

Salıpazarı ilçemizde tesirli olan olumsuz hava şartları nedeniyle Tahnal İlk-Ortaokulu büsbütün, Konakören İlk-Ortaokulu (Suluca, Sadırlık, Karakaya güzergahı) ve Muslubey İlk- Ortaokulu (Karadere, Kestanepınar güzergahı) için 21 Mart Cuma günü eğitim öğretime 1 gün müddetle orta verilmiştir. Not: Birebir bölgelerden tüm egitim kademeleri için ilçe merkezine gelen öğrencilerimizin birebir gün müsaadeli sayılacaktır.

Tekkeköy illçemizde tesirli olan olumsuz hava şartları nedeniyle 21 Mart Cuma günü Yaylageriş İlkokulu, Yaylageriş Ortaokulu, Sarıyurt Ali Osman Gür İlkokulu ve Sarıyurt Ali Osman Gür Ortaokulunda eğitim öğretime 1 gün müddetle orta verilmiştir. Not: Ali Beyli Mahallesinden 80 Yıl İlkokulu ve Şehit Tayfun Özköse Ortaokuluna taşıma yoluyla gelen öğrencilerimiz tıpkı gün idari müsaadeli sayılacaktır.”

Terme ilçemizde tesirli olan olumsuz hava şartları nedeniyle 21 Mart Cuma günü Ambartepe İlk/Ortaokulunda eğitim öğretime 1 gün mühlet ile orta verilmiştir. Not: Taşıma yoluyla Ambartepe, Kesikkaya, Uludere, Örencik mahallelerinden ilçe merkezindeki ortaöğretim kurumlarına devam eden öğrenciler 21 Mart 2025 Cuma günü müsaadeli sayılacaktır.”

Yakakent ilçemizde tesirli olan olumsuz hava şartları nedeniyle 21 Mart Cuma günü Büyük Kırık, Birleştirilmiş sınıflı ilkokul ve Karaaba Şehit Bayram Aksu ilkokulu ve ortaokulun eğitim-öğretime 1 gün orta verilmiştir.”

Açıklamada ayrıyeten tatil edilen okulların yer aldığı tablonun hava şartlarna nazaran anlık güncelleneceği de söz edildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
baskan arslandan park dedemana 5 yildizli tesekkur BIqaZLwR
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
08 Nisan, 2026 20:22 tarihinde yayınlandı
0
0

Başkan Arslan’dan Park Dedeman’a 5 yıldızlı teşekkür

Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan, “7 Kemerli Bir Zaman Geçidi Taşköprü” isimli kısa filmin fragman gösterimi ve galasına ev sahipliği yapan Park Dedeman Kastamonu Otel yönetimine teşekkürlerini iletti.

Taşköprü Belediyesi’nin tamamı yapay zeka destekli olarak hazırlattığı, yapımcılığını Muazzam İşler firması ve Taşköprülü yapımcı Zeynep Kahreman’ın üstlendiği 14 dakikalık “7 Kemerli Bir Zaman Geçidi Taşköprü” isimli kısa filmin galası, Park Dedeman Kastamonu’da düzenlendi. Gala gecesi, Kastamonu protokolü ve davetlilerin yoğun ilgisiyle karşılandı. Kastamonu ve ülke genelinde önemli ve örnek bir projeye imza atan Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan, gala programının ardından gerek gala organizasyonuna gerekse Ramazan ayında düzenlenen fasın fragman gösterimine ev sahipliği yapan Park Dedeman Kastamonu Otel yönetimine teşekkürlerini iletti.

Otelde düzenlenen gala gecesi, yoğun katılım ve büyük beğeniyle gerçekleşirken, Taşköprü’nün tarihi mirasını konu alan yapım izleyicilerden tam not aldı. Programın ardından değerlendirmelerde bulunan Başkan Arslan, bu özel gecenin hem Taşköprü hem de Kastamonu adına önemli bir dönüm noktası olduğunu vurguladı. Arslan açıklamasında, “Taşköprü olarak Kastamonu’nun tarihine bir ilki birlikte kazandırmanın gururunu yaşadık. Bu anlamlı süreçte, ilk günden itibaren bizlere sundukları kaliteli hizmet, güler yüzlü yaklaşımları ve kusursuz ev sahiplikleri dolayısıyla ve Kastamonu turizmine ve sektörlerinde şehre sağladıkları katma değerden dolayı Park Dedeman Kastamonu Otel yönetimine teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.

Gecenin gerçekleşmesinde emeği bulunan isimlere de değinen Arslan, organizasyona katkı sunan Pastabelle Cafe & Bistro ve Ebru Çiçekevi’ne desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin