Çorum’dan hafta sonu tatili dolayısıyla yüzmek için Samsun’a gelen baba denizde yüzerken dalgalar arasında kaybolurken, oğlu ise vatandaşlar tarafından kurtarılarak hastaneye kaldırıldı. Kayıp adamın eşi ise sahilde kollarını denize uzatarak, “Ne olur geri ver deniz” diye gözyaşı döküp ağladı.
Olay, Samsun’un Atakum ilçesi Taflan mevkisinde meydana geldi. Çorum’da parke ustası olan Abdullah Taşlıtepe (48), eşi, çocukları ve kardeşiyle birlikte sabah saatlerinde denize girmek için günü birlik Samsun’a geldiler. Taşlıtepe ailesi yüzerken baba Abdullah Taşlıtepe ve oğlu Davut Taşlıtepe (24) Karadeniz’in azgın sularında kayboldu. Baba oğulun yardımına vatandaşlar koştu. Davut Taşlıtepe denizden çıkartılarak ambulansla Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi kaldırılarak tedavi altına alındı. Davut Taşlıtepe’nin hayati tehlikesinin bulunduğu ve sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi. Kayıp baba için Samsun Emniyet Müdürlüğü Deniz Limanı Sualtı Grup Amirliğine bağlı dalgıç polisler ve Sahil Güvenlik ekipleri arama çalışması başlattı. Samsun Büyükşehir Belediyesine ait cankurtaranlar da arama çalışmasına karadan destek verdi denizde kaybolan eşini arama çalışmasını sahilden izleyen Ayşegül Taşlıtepe ise elini denize uzatarak, “Ne olur geri ver deniz” diye gözyaşı döküp ağladı.
Arama çalışmaları devam ediyor.


Samsun’da denize giren baba kayıp, oğlu vatandaşlar tarafından kurtarıldı
Kardeşini ahıra kilitleyip ateşe verdiği iddia edilen şahıs için 21 yıla kadar hapis cezası talebi
Kastamonu’nun Cide ilçesinde kardeşini kilitlediği ahırı ateşe verdiği iddia edilen sanık hakkında 21 yıla kadar hapis cezası talep edildi.
Olay, 29 Temmuz 2025 tarihinde Cide ilçesi Başköy köyü Pire Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Mecit B.’ye ait iki katlı evde yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen yangın, evin bitişiğinde bulunan samanlığa da sıçradı. Yangını gören vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine itfaiye, sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen ekiplerin müdahalesiyle yangın söndürüldü. Yangında Mecit B. (65) ile kardeşi Mevlüt B. (78) yaralandı. Yaralanan iki kardeş, sağlık ekipleri tarafından yapılan ilk müdahalenin ardından Cide Devlet Hastanesine kaldırıldı. Tedavileri tamamlanan kardeşlerden Mevlüt B., yangını bilinçli çıkarttığı ve kendisini öldürmeye çalıştığı gerekçesiyle kardeşi Mecit B.’den şikayetçi oldu. Bunun üzerine Cide Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma çerçevesinde Mecit B., gözaltına alınarak tutuklandı.
Mecit B. hakkında Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesinde “canavarca hisle veya eziyet çektirerek, üstsoydan kardeşe karşı kasten öldürme” suçlamasıyla açılanan dava görülmeye devam etti. Duruşmada sanık ile taraf avukatları hazır bulundu.
Duruşmada kendisini savunan tutuklu sanık Mecit B., “Ben bir şey yapmadım. Suçsuzum. Mağdurum. 2018 yılında aramızda bir tartışma olmuştu. Bundan dolayı ailesi ve kendisi bana iftira atmaktadır. Suçsuzum, beraatımı talep ederim” dedi.
Cumhuriyet savcısı, duruşmada verdiği mütalaasında sanığın, ’canavarca hisle veya eziyet çektirerek, üstsoydan kardeşe karşı kasten öldürme’ suçunun teşebbüs aşamasında kaldığı gerekçesiyle 14 yıldan 21 yıla kadar hapis cezasına çarptırılmasını talep etti.
Avukatların mütalaaya karşı süre talebinde bulunmasının ardından mahkeme heyeti duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

