blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
01 Mayıs, 2025 12:15 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Samsun’da bu yıl bin 965 ton defne yaprağı üretilecek

SAMSUN (İHA) – Samsun’da orman köylüleri, bu yıl ürettikleri bin 965 ton defne yaprağından 16,5 milyon TL’den fazla gelir elde edecek.
Amasya Orman Bölge Müdürlüğü Samsun’da orman köylülerini desteklemek ismine çeşitli programlar yürütüyor. Bu kapsamda ormanlardaki tıbbi ve aromatik bitkiler de gerekli müsaadeler dahilinde orman köylülerine gelir kapısı oluyor.
Yaklaşık 25 bin dekar defne ormanı olan Samsun’da yıllık yaklaşık bin 500 ton üretim yapılmakta ve köylüye 16,5 milyon TL gelir sağlıyor. Müdürlük, 2025 yılında Samsun’da orman köylülerinin bin 965 ton defne üretimi yapacağını varsayım ediyor.
Öte yandan müdürlük tarafından defne ormanlarının bakım ve büyütme çalışmaları da devam ediyor. Ormanlarda doğal olarak yetişen defne ve tıbbi aromatik bitkiler geliştirilerek iktisada kazandırılıyor. Alaçam Orman İşletme Müdürlüğü ormancılık faaliyetleri yürüttüğü alanlarda doğal olarak yetişen defne alanlarının rehabilitasyonun yapılarak geliştirilmesi, zenginleştirilmesi ve iktisada kazandırılması için çalışmalarını sürdürüyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
29 Ocak, 2026 04:22 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Çorum’da otomobil ile motosiklet çarpıştı: 1 yaralı

Çorum’da otomobil ile motokuryenin çarpıştığı kazada bir sürücü yaralandı.
Edinilen bilgiye göre, Binevler Kavşağı’ndaki trafik ışıklarında T.K. yönetimindeki otomobil ile E.S. idaresindeki motosiklet çarpıştı. Çarpmanın etkisiyle motosiklet sürücüsü yola savruldu. İhbar üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Yaralı sürücü, ilk müdahalenin ardından Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Kazanın ardından her iki araçta da maddi hasar oluştu. Polis ekipleri olayla ilgili inceleme başlattı.

Bizi sosyal medyadan takip edin