blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
27 Ağustos, 2024 12:07 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Samsun’da 30 Ağustos kutlama programı belli oldu

SAMSUN (İHA) – Samsun Valiliği tarafından düzenlenen etkinlikler ile 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 102. yıldönümü birçok farklı etkinlik ile kutlanacak.
30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 102. yıldönümü, Samsun’da coşkuyla kutlanacak. Kutlamalara kısa bir süre kala Samsun Valiliği kutlama programını kamuoyu ile paylaştı. Dün Garnizon Komutanlığı tarafından gösteri, konser ve sergi etkinlikleri ile başlayan programlar, 29 Ağustos saat 14.00’teki şehitlik ziyaretleri ile devam edecek. Ayrıca yine 29 Ağustos’ta Samsun Müzesi’nde birçok akademisyen Zafer Bayramı ile ilgili panel verecek.
Kutlama töreni programı ise 30 Ağustos Cuma günü saat 09.00’da Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu ile başlayacak. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Samsun Valisi Orhan Tavlı, anıt şeref defterini imzalayacak. 09.30’daki tebrikat töreni Valilik Yaşayan Atatürk Salonu’nda yapıldıktan sonra Bayram Töreni’ne geçilecek.
Saat 10.00’da Fuar Caddesi’nde yapılacak bayram töreni etkinlikleri Vali Orhan Tavlı, Garnizon Komutanı Gazi Tümgeneral Davut Alâ ve Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan’ın halkın bayramını kutlaması ile start alacak. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kutlama mesajı okunacak ve konuşmalara geçilecek. Fuar Caddesi’ndeki etkinlikler şiir, halk oyunları ve Garnizon Komutanlığı Bandosunun konserinin ardından tören geçişiyle sona erecek.

1 gemi ve 1 bot ziyarete açılacak
Zafer Bayramı günü Sahil Güvenlik Arama Kurtarma Gemisi TCSG DOST Samsun Limanı’nda, Sahil Güvenlik Botu TCSG-87 ise Çobanlı İskelesi’nde saat 10.00-17.00 arasında halkın ziyaretine açılacak.
Uluslararası Kurtuluş Yolu Bisiklet Turu yine 30 Ağustos Cuma günü saat 11.30’da Tütün İskelesi’nden start alacak. Aynı turun çocuk etabı yarışları ise saat 12.00’de Sevgi Kafe’den başlayacak. Öğle saatlerinde Büyük Cami’de Mevlid-i Şerif ve hatim duası yapılacak. Etkinlikler, saat 18.00’de Cumhuriyet Meydanı yanındaki AVM meydanında verilecek Garnizon Komutanlığı Bandosu Konserinin ardından saat 20.00’de Ömer Halisdemir Çok Amaçlı Salonda yapılacak kabul töreni ile son bulacak.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
25 Ağustos, 2025 04:07 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Ters yola giren otomobil, karşı yönden gelen başka araca çarptı: 1 yaralı

Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde seyir halindeki araba karşıt tarafa girerek, karşı taraftan gelen araç ile çarpıştı.
Kaza, ilçe merkezinde Akçakoca yolu üzerinde meydana geldi. Teze nazaran, B.Ç. yönetimindeki 34 FDZ 271 plakalı araba, kıyı yol üzerinde aykırı tarafta ilerlediği sırada, Alaplı İlçesinden Akçakoca istikametine giden şoför N.Ş yönetimindeki 34 CYG 669 plakalı arabayla çarpıştı. Etraftaki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine sıhhat ve jandarma takımları sevk edildi. Kazada yaralanan araba şoförü B.Ç hastaneye kaldırıldı.
Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin