Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
01 Eylül, 2023 00:00 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Samsun’a FİFA standartlarında 2 futbol alanı

Samsun Büyükşehir Belediyesi, Atakum ilçesine FIFA standardında 2 futbol alanı kazandırıyor. 500 kişi seyirci kapasiteli Kurupelit Futbol Alanı ve 706 kişi seyirci kapasiteli Çobanözü Futbol Alanı inşaatında fiziki gerçekleşme yüzde 25’e ulaştı.
Atakum’un Büyükoyumca Mahallesi’nde 1695 metrekarelik alanda inşa edilen 500 kişi seyirci kapasiteli FIFA standardındaki Kurupelit Futbol Alanı inşaatında çalışmalar aralıksız devam ediyor. İdman alanı, soyunma odası, hakem ve antrenör odaları, depolar ve 140 araçlık otoparkın yer aldığı projenin yüzde 25’i tamamlandı. 151 milyon 476 bin TL bütçeli projenin 2024 yılında bitirilmesi hedefleniyor.
Büyükşehir Belediyesi, Atakum ilçesinde FIFA standartlarında bir futbol alanını da Çobanözü Mahallesi’ne kazandırıyor. 706 kişi seyirci kapasiteli Çobanözü Futbol Alanı, 2 bin 950 m2 alanda inşa ediliyor. Tesis; sentetik futbol alanı, tribün alanı, kafe, antrenör odaları, soyunma odaları ve fitness salonundan oluşuyor. Çalışmaların sürdüğü projede fiziki gerçekleşme yüzde 25’e ulaştı.

“Spora çok ehemmiyet veriyoruz"
Samsun Büyükşehir Belediye Lideri Mustafa Demir, “Spora çok kıymet veriyoruz. Alanlar, spor salonları inşa ediyor, atletlerimize her alanda takviye veriyoruz. Bu kent bir spor kenti. Biz de var olan potansiyeli artırmak ismine alanlar inşa ediyoruz. Atakum ilçemize de 2 saha kazandırıyoruz. Alanlar FİFA standartlarında. Gençlerimiz, çocuklarımız o alanlarda kendini geliştirecek, yetiştirecek. Amatör sporumuzun saha sorunu olmayacak. Proje inşaatlarımız devam ediyor. En kısa vakitte tamamlayarak bu kentin hizmetine sunacağız" dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
05 Ekim, 2025 00:00 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Alevlere teslim olan ahşap ev küle döndü

Kastamonu’nun Bozkurt ilçesinde çıkan yangında iki katlı ahşap mesken yanarak kullanılamaz hale geldi.
Olay, Bozkurt ilçesi Kocaçam köyü Bal Yemez Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye nazaran, Ali Dinç’e ilişkin iki katlı ahşap meskende şimdi bilinmeyen sebeple yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine gelen. Bozkurt itfaiye grupları ile Bozkurt Orman İşletme Müdürlüğü çalışanlarının müdahalesiyle yangın söndürüldü. Yangında iki katlı ahşap konut ise büsbütün yanarak kullanılamaz hale geldi.
Yangınla ilgili inceleme başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin