Reklam
Reklam
samsun tarihin en sicak gunune hazirlaniyor GH57C4TE
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
24 Temmuz, 2025 12:52 tarihinde yayınlandı
0

Samsun, tarihin en sıcak gününe hazırlanıyor

Kuzey Afrika kaynaklı sıcak hava dalgası tesirindeki Samsun, tarihinin en sıcak günlerinden birine hazırlanıyor. Meteoroloji datalarına nazaran, kentte hava sıcaklığı önümüzdeki günlerde 42 derecenin üzerine çıkarak son 87 yılın rekorunu kırabilir.

Türkiye genelinde tesirli olan çöl sıcakları Samsun’da da şiddetini artırıyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), sıcaklıkların hafta başına kadar kademeli olarak artacağını ve Vezirköprü, Havza üzere iç kesitlerde rekor düzeylere ulaşacağını duyurdu.

Samsun’da temmuz ayında şimdiye dek ölçülen en yüksek sıcaklık 25 Temmuz 1973’te 37,5 derece olarak kaydedilmişti. Kentin tüm zamanlardaki en yüksek sıcaklığı ise 15 Ağustos 1938’de 39 derece olarak ölçülmüştü. Lakin bu hafta Vezirköprü’de 42 dereceyi, Havza’da ise 39 dereceyi geçmesi beklenen sıcaklıklarla birlikte bu rekorların tarihe karışması bekleniyor.

Nemle birlikte hissedilen 47 dereceye çıkabilir

Bazı bölgelerde nem oranının yüzde 90’ı aşmasıyla birlikte hissedilen sıcaklığın, ölçülen kıymetin 5 derece üzerine çıktığı belirtildi. Bu durum bilhassa kronik hastalığı olanlar, yaşlılar ve çocuklar için önemli sıhhat riskleri oluşturuyor.

Yetkililer, günün en sıcak saatleri olan 11.00 ile 17.00 ortasında güneş altında kalınmaması, bol sıvı tüketilmesi ve açık renkli giysiler tercih edilmesi konusunda vatandaşları uyardı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
xaxaxaxaxxaxa
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
13 Mayıs, 2026 14:53 tarihinde yayınlandı
0

KTSO’ya DMO bilgilendirme ziyareti

Devlet Malzeme Ofisi Bursa Şube Müdürü Atıf Al, Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Çapraz’ı ziyaret etti. Görüşmede KTSO Genel Sekreteri Hasan Kaya de hazır bulundu.

Ziyarette, Devlet Malzeme Ofisi’nin alım ve tedarik süreçleri ile kamu tedarik sistemine entegrasyon konuları ele alındı. DMO Bursa Şube Müdürü Atıf Al, özellikle yerel firmaların kamu alımlarında daha etkin rol üstlenebilmesi için gerekli başvuru kriterleri ve dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında bilgi verdi. Al ayrıca, DMO’nun işleyiş mekanizması ve tedarik süreçlerine ilişkin kapsamlı değerlendirmelerde bulundu.

Görüşmede kamu kurumları ile özel sektör arasındaki iş birliğinin geliştirilmesi, tedarik süreçlerinde kalite ve sürdürülebilirlik anlayışının güçlendirilmesi ile Karabük firmalarının kamu tedarik zincirinde daha fazla yer alması konuları da gündeme geldi. Karşılıklı fikir alışverişi şeklinde geçen toplantıda, kamu alımlarında doğru bilgilendirme ve kurumsal iş birliğinin önemine dikkat çekildi.

KTSO Başkanı Fatih Çapraz ise nazik ziyaretleri ve paylaştığı bilgiler dolayısıyla DMO Bursa Şube Müdürü Atıf Al’a teşekkür ederek, 100 yıllık köklü geçmişe sahip Devlet Malzeme Ofisi’nin kuruluş yıl dönümünü kutladı.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin