Reklam
Reklam
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
10 Kasım, 2023 00:00 tarihinde yayınlandı
0

Samsun Şehir Hastanesinin yüzde 85’i tamamlandı: Bölgenin sağlık üssü olacak

Sağlık Bakanlığının öz kaynakları ile yapılan, ’Türkiye’nin en büyük şehir hastanesi’ olma özelliğini taşıyan Samsun Şehir Hastanesinin yüzde 85’i tamamlandı. Acil durumlarda bin 500 yatak kapasitesine kadar hizmet verebilecek hastane bölgenin sağlık üssü olacak.

Samsun’un Canik ilçesinde inşa edilen Samsun Şehir Hastanesi hızla devam ediyor. Kaba inşaatı tamamlanan, dış cephe kaplamalarında sona yaklaşılan Samsun Şehir Hastanesinin içerisindeki bölümlerin mekanik ve elektrik imalatları devam ediyor. 2024 yılının ilk aylarında hizmete açılması planlanan hastane günlük 20 bin vatandaşa hizmet verebilecek.

“Yüzde 85’e ulaştı, 2024’ün ilk aylarında açılması planlanıyor

İnşaatı devam eden hastaneyle ilgili bilgi veren Şehir Hastanesi Proje Müdürü Gürhan Pazar, “Samsun’da yapılan Şehir Hastanesi, Türkiye’de Sağlık Bakanlığının yaptığı en büyük şehir hastanesidir. 2024 yılının ilk aylarında açmaya yönelik iş programlarımız hızlıca devam etmektedir. Hastanemizin toplam kapalı alanı 306 bin metrekaredir. Acil durumlarda hasta yatakları bin 500’e kadar artırabilecek kapasite bulunmaktadır. 40 tane ameliyathanemiz ve 188 tane yoğun bakım ünitemiz mevcuttur. Bu alanların mekanik ve inşaat işleri hızla devam etmektedir. Hastanede 20 bin araçlık bir otopark alanı mevcuttur. Acil servis alanımız 10 bin metrekaredir. Hastanemizin ilerlemesi yüzde 85 düzeyindedir ve 2024 yılının ilk aylarında açılması planlanıyor” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
gumushanede hafif ticari arac sarampole devrildi 1 olu 2 yarali 5D1hhnj1
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
11 Haziran, 2026 00:00 tarihinde yayınlandı
0 0

Gümüşhane’de hafif ticari araç şarampole devrildi: 1 ölü, 2 yaralı

Gümüşhane’nin Kelkit ilçesinde kontrolden çıkan hafif ticari aracın şarampole devrilmesi sonucu meydana gelen kazada 1 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi yaralandı.

Kaza, Kelkit-Şiran Karayolu’nun Çilhoroz mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Selami E. yönetimindeki 34 NBD 821 plakalı hafif ticari araç, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu kontrolden çıkarak şarampole yuvarlandı.

İhbar üzerine olay yerine 112 Acil Sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Kazada ağır yaralanan ve araçta yolcu olarak bulunan Asker Erdoğan, sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından kaldırıldığı Şiran Devlet Hastanesi’nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Kazada yaralanan sürücü Selami E. ile eski MHP Kelkit İlçe Başkanı olduğu öğrenilen Özkan K. ise sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Kelkit Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin