Ihlas Haber Ajansı tarafından
10 Kasım, 2023 00:36 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Samsun polisi bilgilendiriyor

Samsun İl Emniyet Müdürlüğü bağlı polisler asayiş olaylarıyla mücadelenin yanı sıra bilgilendirme çalışması da yapıyor. Bu çerçevede 27 bin 500 vatandaş ile yüz yüze görüşme yapan polisler, bazı suçlara karşı alınması gereken önlemleri ve uygulamaları vatandaşlara anlatıldı.
Samsun Emniyet Müdürlüğü Bilgilendirme ve Bilinçlendirme faaliyetleri çerçevesinde toplumun tüm kesimleriyle iletişim halinde, güvenli ve huzurlu bir çevre oluşturmak, suç korkusunu azaltmak, toplumla polis arasında köprüler kurarak yaşam kalitesini artırmak adına, daha huzurlu ve güvenli bir Samsun için vatandaşla iş birliği yapıyor. Bu çerçevede son bir ayda; Karadeniz Kitap Fuarı, Tarım Fuarı ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ile 100. yıl kutlamaları başta olmak üzere, birçok yerde İl Emniyet Müdürlüğünce tanıtım stantları kuruldu. Stantlara yoğun ilgi gösteren vatandaşlara ve çocuklara yönelik, İl Emniyet Müdürlüğünün çalışmaları, faaliyetleri ve basit güvenlik tedbirleri konularında bilgilendirme yapıldı. Anaokulu, ilkokul, ortaokul, lise ve yeni kayıt yaptıran üniversite öğrencilerine, eğitimlerini daha güvenli huzurlu bir ortamda sürdürebilmeleri için güvenli internet kullanımı, temel güvenlik kuralları konularında 677 kişinin katılımıyla 17 adet bilgilendirme toplantısı yapıldı. İl Sağlık Müdürlüğünün düzenlediği Halk Sağlığı Şenliği’ne katılım sağlayan polisler, polis maskotu ’KANKA’ eşliğinde, 552 öğrenciye hayatlarını güvenli adımlarla sürdürebilmeleri için “basit temel güvenlik kuralları” anlatıldı.
Samsun Emniyet Müdürlüğü polisleri tarafından Bilgilendirme faaliyetleri ve Güvenli Mahallem, Güvenli Eğitim Projesi çerçevesinde vatandaşlara yönelik Samsun merkez ilçelerinde bulunan 30 resmi kurum, 21 mahalle Muhtarı ve 55 işyeri ziyaret edilerek, KADES (Kadın Acil Destek) uygulaması anlatıldı. Polisler, tek tuşla şiddetin karşısında kadınların yanında olduğu mesajı verdi. Vatandaşlara evden kısa süreli ayrılmalarında dahi evden hırsızlığa karşı kapılarını kilitlemeleri ve tedbiri elden bırakmamaları gerektiği, kendisini polis, asker, savcı yada kamu görevlisi olarak tanıtan ve para isteyen kişilere inanmamaları gerektiği anlatıldı. Bilgilendirme faaliyetleri ile evden hırsızlık, iş yerinden hırsızlık, dolandırıcılık, kadına karşı şiddet, narkotik madde kullanımı konularında azalma sağlanması hedeflendi.
Yapılan faaliyetlerde 27 bin 500 vatandaş ile yüz yüze görüşme yaparak 18 bin 500 broşür dağıtıldı. Ayrıca sosyal medya çalışmaları ile de yaklaşık 100 bin kişiye ulaşıldı.

blank
Berkay Doğan tarafından
09 Mart, 2025 14:38 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Karabük Yenileniyor, Şehitlerimizin Hatırası da Yaşatılsın!..

Karabük Şehirlerarası Otobüs Terminalindeki Yürüyen Merdivenlerde yenileme çalışmaları başlarken, bu alanda bulunan Şehitler Anıtı'nın da bu yenileme çalışmalarına dahil edilerek, Karabük'e yakışır bir Anıt yapılması isteniyor.

Karabük Belediyesi, şehir giriş noktasını modern ve kullanışlı hale getirmek amacıyla kapsamlı bir yenileme projesine imza atıyor. Şehirlerarası ulaşımın kalbi olan otobüs terminali, baştan aşağı yenilenecek ve teknik donanım bakımından estetik iyileştirmelere kadar pek çok alanda geliştirilecek. Terminalin modernize edilmesi ve güvenli hale getirilmesi konusunda atılan bu adım, vatandaşlar tarafından memnuniyetle karşılanıyor. Aynı zamanda, yürüyen merdivenlerin de daha güvenli hale getirilmesi için bakım ve iyileştirme çalışmalarının başlatıldığı duyuruldu. Ancak Karabük halkının beklentisi bununla sınırlı kalmadı. Uzun süredir bakımsız bırakılan şehitler anıtının da bu yenileme projelerine dahil edilmesi talep ediliyor.

ŞEHİTLERİMİZİN ANITI KADERİNE TERK EDİLDİ

2005 yılında düşen F16 savaş uçağında şehit olan Hava Pilot Yüzbaşı Fatih Devravut ve Hava Üsteğmen Fatih Keskin'in anısını yaşatmak için Karabük Belediyesi tarafından yaptırılan anıt şelale, ne yazık ki bakımsız haliyle yürekleri burkuyor. Şehitlerin hatırasına saygı için yapılan bu anıtın, çevre düzenlemesiyle birlikte yeniden canlandırılması ve kentin girişine yakışır bir görünüme kavuşturulması talep ediliyor.

YÜRÜYEN MERDİVENLER VE TERMİNAL MODERNLEŞİYOR

Karabük Belediyesi, yürüyen merdivenlerin teknik güvenliğini artırmak amacıyla bakım ve iyileştirme çalışmalarına başladı. Belediye  Başkanı Özkan Çetinkaya, çalışmaların en kısa sürede tamamlanacağını ve halkın yürüyen merdivenleri güvenle kullanabileceğini belirtirken, gösterilecek sabır ve anlayış için teşekkür etti.

Otobüs Terminali'nde ise 3.213 m² kapalı alan ve 66 m² teras alanını kapsayan kapsamlı bir tadilat projesi hayata geçiriliyor. Terminalin hem iç hem de dış mekanlarında önemli yenilikler yapılacak, böylece şehir içi ve şehirler arası ulaşım daha konforlu ve modern hale gelecek. Karabüklüler, tüm bu çalışmaların yanı sıra şehitlerimizin anıtının da yenilenerek kentin girişine yakışır bir hale getirilmesini bekliyor. Bu düzenleme ile hem şehitlerimizin hatırası yaşatılacak hem de Karabük'ün girişine anlamlı bir dokunuş yapılmış olacak.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.