karabuk
İmsak 05:53
Güneş 07:18
Öğle 13:07
İkindi 16:13
Akşam 18:46
Yatsı 20:06
İftara kalan son --:--
Namaz Vakitleri
samsun meclisinin kimyasal depolama limani plani gorusu riskler tumuyle ortadan kaldirilmali 29GHCTD7
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
11 Temmuz, 2025 20:07 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

Samsun meclisinin kimyasal depolama limanı planı görüşü: “Riskler tümüyle ortadan kaldırılmalı”

Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi, Tekkeköy ilçesinde deniz doldurularak kurulması planlanan liman alanındaki amonyak ve fosfat siloları, asit ve amonyak tanklarıyla ilgili kurul görüşünü oy birliğiyle kabul etti. Kabul edilen görüşte, bu cins depolama alanlarının çevresel riskleri nedeniyle risklerin tümüyle ortadan kaldırılması gerektiği vurgulandı.
Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi 2025 Yılı Temmuz Ayı 2. Birleşimi, Başkanvekili Nihat Soğuk başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda 49 gündem hususu karara bağlanırken, Tekkeköy ilçesi sonlarında liman gayeli ek nazım, uygulama imar planı ve değişikliğine temel görüş verilmesi teklifi 22. unsur olarak görüşüldü.
Meclis, ilgili komitenin hazırladığı şu görüşü oy birliğiyle kabul etti:
"Söz konusu depolama alanında inşa edilmesi planlanan amonyak ve fosfat siloları asit ve amonyak tanklarının çevresel tesirleri içerisinde barındırması nedeniyle buna ait risklerin tümüyle ortadan kaldırılmasının gerekli olduğu düşünülmektedir. Aksi takdirde yapısal bir yanılgı yahut öngörülememiş bir afet durumunda yıkıcı etraf hasarına sebebiyet verecek ögeleri bünyesinde bulundurduğu kıymetlendirilmektedir. Ayrıyeten deniz içerisinde yapılacak olan dolgu alanından ötürü oluşacak akım yapısının mahallî erozyona neden olabileceği çevresel tesirlerinin ise öngörülemeyeceği bedellendirilmektedir. Plan teklifine dair görüşümüz bu haldedir."

"Biz bunun hiç olmamasını istek ediyoruz"
CHP Küme Başkanvekili Atilla Tekcan, bu tesisin ve buradaki üretimin deniz ömrü, hava kirliliği ve canlı ömrü açısından çok büyük risk taşıdığını belirtti. Tekcan, "Bu yaşadığımız risklerin varlığı 10 kata kadar artacağına inanıyoruz. Tekkeköy ilçesinde kanser hadiselerinin çokluğundan bahsetmiştik. Şu anda 25 bin sülfürik asit tesisinden bu çıkıyor ise 1 milyon sülfürik asitten ne çıkmaz. Biz bunun hiç olmamasını dilek ediyoruz. Bunun tedbirini alacakları kanaatinde değiliz. Komite kararına katılıyorum" dedi.

"Hedef terörsüz Türkiye"
Meclis toplantısında ayrıyeten terör örgütü PKK’nın silah bırakma ve teslim sürecine ait de değerlendirmeler yapıldı. Başkanvekili Nihat Soğuk, "Ülkemizin uzun yıllardır karşı karşıya olduğu bir sorunun yeni bir periyoda girdiğine şahitlik ediyoruz. 1978 yılında kurulan PKK terör örgütü yıllardır ülkemizin güvenliğini tehdit eden bir yapı olarak varlığını sürdürmüştür. Silah bırakma süreci sırf çatışmanın sona ermesi değil, terör örgütlerinin feshi, yasa dışı yapılanmalarında tasfiye manasına gelmektedir. Bu yapının silah bırakması barış ve huzur ismine yapılmış çok kıymetli bir adımdır. Sayın Devlet Bahçeli’nin çağrısı ile başlayan sürece destek veren diğer parti önderlerimizin katkılarıyla Sayın Cumhurbaşkanımızın iradesiyle artık devletin projedir. Gayemiz terörsüz Türkiye’dir. Terörsüz Türkiye için şehitlerimizin fedakarlığı, gazilerimizin cüreti ve milletimizin duasıyla geldiğimiz bu noktada devletimizi daha da güçlendirerek milletimizin huzur ve refahını artırarak yolumuza devam edeceğiz" diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
cem
Asuman Doğan tarafından
01 Mart, 2026 14:14 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Milletvekili Şahin, Çukur köyünde iftar programına katıldı

AK Parti Genel Sekreter Yardımcısı ve Karabük Milletvekili Cem Şahin, Ovacık ilçesine bağlı Çukur Köyü’nde düzenlenen iftar programına katılarak vatandaşlarla aynı sofrada buluştu.

Ramazan ayının manevi atmosferinde gerçekleşen programda köy sakinleriyle yakından ilgilenen Şahin, hemşehrileriyle sohbet ederek talep ve görüşlerini dinledi.

İftar buluşmasının birlik ve beraberliği pekiştirdiğini ifade eden Şahin, Ramazan’ın paylaşma ve dayanışma ruhunun en güzel şekilde yaşandığını belirtti.

Çukur Köyü sakinlerinin samimi misafirperverliğinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Şahin, hemşehrilerine teşekkür etti.

Önceki dönem Karabük Milletvekili Cumhur Ünal, İl Genel Meclis Üyeleri Ahmet Tam ve Muammer Yağlı, AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyeleri ile AK Parti İlçe Başkanı Metin Akkaya’nında katıldığı iftar programı, yapılan sohbetlerin ardından hatıra fotoğrafları çekilmesiyle sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin