Reklam
Reklam
samsun havalimaninin 5 aylik yolcu trafigi yarim milyonu gecti dGr5MwSV
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
11 Haziran, 2025 20:37 tarihinde yayınlandı
0

Samsun Havalimanı’nın 5 aylık yolcu trafiği yarım milyonu geçti

Samsun-Çarşamba Havalimanı’nda 5 aylık (ocak-mayıs) periyotta yolcu trafiği 579 bin 770, uçak trafiği ise 6 bin 251 oldu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü, Samsun-Çarşamba Havalimanı’nın 2025 yılı Mayıs ayına ilişkin hava yolu uçak, yolcu ve yük istatistiklerini açıkladı. Buna nazaran; Samsun-Çarşamba Havalimanı’nda mayıs ayında, iç çizgi yolcu trafiği 115 bin 963, dış çizgi yolcu trafiği 10 bin 862 oldu. Böylelikle mayısta toplam 126 bin 825 yolcuya hizmet verildi. Mayıs ayında Samsun-Çarşamba Havalimanı’na iniş-kalkış yapan uçak trafiği iç sınırlarda bin 439, dış sınırlarda 99 olmak üzere toplamda bin 538’e ulaştı. Yük (kargo+posta+bagaj) trafiği ise mayıs ayında toplamda bin 1 ton oldu.

5 aylık yolcu trafiği yarım milyonu geçti

Öte yandan 5 aylık (ocak-mayıs) devirde ise Samsun-Çarşamba Havalimanı’nda yolcu trafiği 579 bin 770, uçak trafiği 6 bin 251, yük trafiği ise 4 bin 897 ton olarak gerçekleşti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
karabuk belediyesi kadin kooperatiflerini bir araya getiriyor UaSSevNy
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
02 Haziran, 2026 00:52 tarihinde yayınlandı
0 0

Karabük Belediyesi kadın kooperatiflerini bir araya getiriyor

Karabük Belediyesi, kentte faaliyet gösteren kadın kooperatiflerini “Kadın Kooperatiflerimiz Karabük ile Buluşuyor” programında bir araya getirecek.

Karabük Belediyesi, yerel üretimi desteklemek ve kadın girişimciliğini güçlendirmek amacıyla yeni bir etkinliğe imza atıyor.

Belediye öncülüğünde ve Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğü iş birliğiyle düzenlenecek “Kadın Kooperatiflerimiz Karabük ile Buluşuyor” programı, 2 Haziran Salı günü saat 11.00’de Karabük Belediyesi Sanat Evi’nde gerçekleştirilecek.

Program kapsamında Karabük Üreten Eller, El Emeği, Karabük Uğraşan, Kozalak, AYKA Yaşlı Bakım, Ihlamur, Eflani Altıneller ve Eskipazar Hadrianapolis kadın kooperatifleri stant açarak ürünlerini vatandaşlarla buluşturacak. Gıda, el sanatları ve tekstil alanlarında üretim yapan kooperatifler, belediyenin sağladığı imkanla doğrudan satış yapma fırsatı elde edecek.

Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, yaptığı açıklamada kadın kooperatiflerinin yerel kalkınmadaki önemine dikkat çekti.

Çetinkaya, “Şehrimizde kendi imkanlarıyla üretim yapan, istihdama ve aile ekonomisine katkı sağlayan sekiz kadın kooperatifimiz var. Belediyemiz olarak bu kooperatiflerimizin daha görünür olması ve emeklerinin karşılığını bulması için destek sağlıyoruz” dedi.

Kadınların üretimde aktif rol almasının yerel ekonomiyi güçlendirdiğini vurgulayan Çetinkaya, “Kooperatiflerimizi tek çatı altında hemşehrilerimizle buluşturuyoruz. ‘Birlikte üretecek, birlikte güçleneceğiz’ diyerek tüm vatandaşlarımızı bu dayanışmaya davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Etkinlikte kadın üreticiler, el emeği ürünlerinin yanı sıra ev yapımı baklava, börek ve çeşitli yöresel lezzetleri de satışa sunacak. Vatandaşların hem alışveriş yapması hem de kadın girişimcilere destek olması hedefleniyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin