blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
13 Aralık, 2024 20:07 tarihinde yayınlandı /Güncelleme: 15.12.2024 01:52
A+ A-

Samsun Havalimanı’nda 11 ayda 1 milyon 350 bin yolcuya hizmet

Samsun-Çarşamba Havalimanı’nda 2024’ün ilk 11 ayında toplamda 1 milyon 348 bin 306 yolcuya hizmet verildi.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü, Samsun-Çarşamba Havalimanı’nın 2024 yılı Kasım ayına ait hava yolu uçak, yolcu ve yük istatistiklerini açıkladı. Buna göre; Samsun Çarşamba Havalimanı’nda Kasım ayında, iç hat yolcu trafiği 109 bin 949, dış hat yolcu trafiği 8 bin 659 oldu. Böylece kasımda toplam 118 bin 608 yolcuya hizmet verildi. Kasım ayında Samsun Çarşamba Havalimanı’na iniş-kalkış yapan uçak trafiği iç hatlarda bin 255, dış hatlarda 78 olmak üzere toplamda bin 333’e ulaştı. Yük (kargo+posta+bagaj) trafiği ise kasım ayında toplamda 976 ton oldu.

11 ayda 1 milyon 350 bin yolcuya taşındı
11 aylık (Ocak-Kasım) dönemde ise Samsun-Çarşamba Havalimanı’nda yolcu trafiği 1 milyon 348 bin 306 kişi, uçak trafiği 13 bin 311, yük trafiği (kargo+posta+bagaj) ise 13 bin 100 ton olarak gerçekleşti.

Görüş Bildir

blank

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Safranbolu’da “Korumanın Öyküsü” Paneli Düzenlendi
blank
Haber Merkezi tarafından
17 Aralık, 2024 21:33 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Safranbolu’da “Korumanın Öyküsü” Paneli Düzenlendi

Safranbolu'nun UNESCO Dünya Miras Listesi'ne kabul edilişinin 30. yılı kapsamında düzenlenen 5 günlük etkinlikler, Safranbolu'nun UNESCO'ya dahil edildiği 17 Aralık 1994 tarihinin yıldönümünde şehrin tarihine damga vuran isimlerin katıldığı "Korumanın Öyküsü" paneliyle devam etti. Panelde, kentin UNESCO sürecindeki önemli anılar ve mirasın korunması adına yapılan çalışmalar paylaşıldı.

Başkent Üniversitesi Öğretim Görevlisi Dilek Alp'in moderatörlüğünde gerçekleşen panelde, Safranbolu Eski Kaymakamı Yavuz Erkmen, Safranbolu Belediyesi eski başkanları Kızıltan Ulukavak ve Mustafa Eren, Ankara Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanı Bekir Ödemiş, UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Üyesi Prof. Dr. Özlem Karakul, KBÜ Başak Cengiz Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aysun Öztekin ve Mimar Prof. Dr. Reha Günay konuşmacı olarak yer aldı. Düzenlenen panele Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, Amasra Belediye Başkanı Recai Çakır, Kurucaşile Belediye Başkanı Uğur Güneş, Safranbolu Belediyesi eski Başkanı Nihat Cebeci, İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Şahin, tarihçiler, akademisyenler, siyasi parti temsilcileri, dernek, oda, stk temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Büyük ilgi gören söyleşide, Safranbolu’nun dünya mirasına kazandırılmasının ardındaki emek, tarihi ve kültürel değerlerin korunması için atılan adımlar ve kentin uluslararası alandaki önemi detaylarıyla anlatıldı. Başkan Elif Köse, etkinlikle ilgili yaptığı konuşmada, "Bu mirası bize kazandıran isimlerle bir arada olmak ve onların değerli hatıralarını dinlemek bizler için büyük bir gurur," dedi.

Panel, Safranbolu'nun 30 yıllık UNESCO yolculuğuna dair derin bir farkındalık yaratırken, geçmişten geleceğe uzanan bir kültürel köprü kurmayı başardı. Programın ardından Ankara Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanı Bekir Ödemiş'in 'zamana atılan imza' isimli kitabının imza günü yapıldı.

blank
blank
blank
blank
blank
blank
blank

Görüş Bildir

blank

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.