Salgın döneminde gripten en çok çocuklar etkileniyor - Karabük Haber Postası
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
15 Ocak, 2024 00:36 tarihinde yayınlandı
0
0

Salgın döneminde gripten en çok çocuklar etkileniyor

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Buket Taneri, salgın döneminde çocukların, yetişkinlere oranla gripten daha çok etkilendiğini söyledi.

Dünyada görülme sıklığı oranı en yüksek enfeksiyonlardan biri olan influenza (grip) konusunda uyarılarda bulunan Medicana Sağlık Grubu doktorlarından Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Buket Taneri, grip salgını döneminde çocukların yetişkinlere oranla daha çok etkilendiğini gördüklerini belirterek, uyarılarda bulundu.

“Salgın döneminde gripten en çok çocuklar etkileniyor”

Grip salgını nedeniyle uyarılarda bulunan Medicana Intarnational Samsun Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Buket Taneri, “İnfluenza, soğuk algınlığı gibi solunum yolu enfeksiyonlarının çoğundan daha ağır bir hastalığa yol açar. Salgın döneminde çocuklarımızın daha çok etkilendiğini görmekteyiz. Tedavi için antiviral ilaçlar mevcuttur. En önemli nokta, tanının ilk 24-48 saat içinde gecikmeden konarak tedaviye başlanması gerektiğidir. Antiviral ilaçlar erken başlandığında etkili olurken, tedaviye geç kalındığı durumlarda hastalığın komplikasyonları ortaya çıkarak hastaneye yatışlara, hatta ölümlere neden olabilir” dedi.

“Kalabalık ortamlardan ve temastan uzak durun”

Virüsün havadan damlacıkların solunması ile geçtiğine değinen Uzm. Dr. Buket Taneri, “Hastalıktan korunmak için grip sezonunda alışveriş merkezleri, kapalı oyun parkları gibi kalabalık ve toplu ortamlardan uzak durularak, hasta kişilerle temastan kaçınmaya özen gösterilmelidir. Hijyene çok dikkat ederek çocuklarımıza sık el yıkama alışkanlığı kazandırılmalıyız. Yatak istirahati, bol sıvı alımı, vitamin açısından zengin ve dengeli beslenmek bağışıklığımızı güçlendirerek hastalığın tedavisinde önemli bir yer tutar” diye konuştu.

En etkili yöntemin grip aşısı yaptırmak olduğunu hatırlatan Taneri, “Dünya Sağlık Örgütü tarafından da her yıl grip aşısının önemi vurgulanmaktadır. Bu nedenle yıl içinde grip geçirmemiş ve risk grubundaki kişiler için aşı hala önemli bir seçenektir. Çocuğunuzda bahsettiğimiz belirtiler varsa lütfen en kısa zamanda doktorunuza başvurun. Gerekli testleri yaptırıp tedaviye hızla başlanırsa, komplikasyonların önüne el birliğiyle geçilebilir” şeklinde konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
GGG
Asuman Doğan Avatarı
Asuman Doğan tarafından
31 Mart, 2026 10:31 tarihinde yayınlandı
0
0

KARDEMİR’de üst düzey ayrılık

Karabük Demir ve Çelik İşletmeleri A.Ş.’de (KARDEMİR) önemli bir yönetim değişikliği yaşandı. Şirketin Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ömer Demirhan, görevinden istifa etti.

KARDEMİR tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan resmi açıklamada, Demirhan’ın hem başkan vekilliğinden hem de yönetim kurulu üyeliğinden ayrıldığı duyuruldu. Açıklamada, “Şirketimiz Yönetim Kurulu Başkan Vekili Sayın Ömer Demirhan, Yönetim Kurulu üyeliğinden istifaen ayrılmıştır” ifadesi kullanıldı.

Demirhan’ın istifasının ardından boşalan yönetim kurulu üyeliği için yeni bir ismin atanması bekleniyor. Konuya ilişkin gelişmelerin önümüzdeki günlerde netlik kazanması öngörülüyor.(İhsan Ersözlü)

 

Bizi sosyal medyadan takip edin