’Sakin Şehir’ Şavşat’ta Sonbahar’ın renkleri kendini gösterdi - Karabük Haber Postası
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
24 Ekim, 2023 16:48 tarihinde yayınlandı /Güncelleme: 25.10.2023 10:20
0
0

’Sakin Şehir’ Şavşat’ta Sonbahar’ın renkleri kendini gösterdi

Artvin’in ’Sakin Şehir’ ünvanlı ilçesi Şavşat sonbahar renklerine bürününce eşsiz doğal güzellikleriyle ziyaretçilerine masalsı görüntüler sunuyor.

Doğu Karadeniz’de sonbaharla birlikte yeşilin yerini sarı ve turuncu tonlar hakim olmaya almaya başladı. Artvin’in doğal güzellikleri ile beğeni toplayan Şavşat ilçesi de sonbaharla rengarenk oldu.

AW059082 05 scaled
Ahşap köy evleri, sessizliği, kültürü, müziği ve doğal yaşamıyla dikkati çeken Şavşat, yeşil doğası ve coğrafi güzellikleriyle yerli yabancı turistlere görsel şölen sunuyor. İlçenin tabiat parkları, ormanları, Karagölleri’nin yanı sıra köyleri de bir birinden farklı güzellikleri barındırıyor. Bunlardan biri olan İlçeye 40 kilometre uzaklıkta bulunan Maden köyü, sonbaharın farklı tonlarıyla ziyaretçilerini ağırlıyor.
AW059082 14 scaled
Trabzon’dan Şavşat’ın Maden, eski adıyla “Bazgiret” köyüne gelerek kamp yapan Ahmet Yörük (40), yaptığı açıklamada ”Mesafe biraz uzak ama geldiğimizde buna değdiğini görüyoruz. Trabzon’da yeşilin tek bir tonunu görüyoruz. Bu dönemde yeşilin, sarının, turuncunun ve kırmızıya yakın renklerin bir çoğunu burada görebiliyoruz” dedi.
AW059082 03 scaled
Rize’den Şavşat’ın son bahar renklerin görmeye gelen Turan Bayrak (45) ise “Hafta sonları mümkün oldukça gelmeye çalışıyorum. Son baharda buraya eş dost akraba varsa getiriyorum. Herkese de tavsiye ediyorum gelip görmeleri gereken bir yer” ifadelerini kullandı. (İHA)

VİDEO İZLEMEK İÇİN >>>TIKLAYINIZ<<<

AW059082 08 scaled

Bizi sosyal medyadan takip edin
gq2 1
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
17 Nisan, 2026 13:22 tarihinde yayınlandı
0
0

Yenice Platformu ilçenin ihtiyaçlarını görüştü

Yenice Platformu, ilçenin öncelikli ihtiyaçları ve yapılması planlanan çalışmalar hakkında istişarelerde bulunmak amacıyla bir araya geldi.

Toplantıya Platform Başkanı ve eski belediye başkanlarından Mustafa Akay başta olmak üzere, önceki belediye yazı işleri müdürü Mehmet Turgut, Ziraat Odası Başkanı Cemal Karakaş, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Cevdet Abaoğlu, Şoförler Odası Başkanı Sedat Çakıl, Emekliler Derneği Başkanı Tuncay Arslan, Yüksekokul Derneği Başkanı Mücahit Toprak, Engelliler Derneği Başkanı Yusuf Onur ve Yenice Gazetesi’nden Fahri Eliyeyoğlu katıldı.

Gündeme ilişkin konuların ele alındığı toplantıda, ilçenin öncelikli ihtiyaçları, devam eden çalışmalar ve önümüzdeki dönemde hayata geçirilmesi hedeflenen projeler masaya yatırıldı. Katılımcılar, Yenice’nin kalkınması için kurumlar arası iş birliğinin gerekliliğine dikkat çekerek, ortak akılla hareket edilmesi gerektiğini ifade etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin