Karabük Postası tarafından
19 Ocak, 2015 15:37 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

SAKEM’de Nakış Kursları Devam Ediyor

Safranbolu Belediyesi bünyesinde 2011 yılında temelleri atılan SAKEM’ de Aşağı Tokatlı şubesinde nakış kursları yoğun bir ilgi ile devam ediyor. Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy; “Safranbolu Belediyesi bünyesinde 2011 yılında Safranbolu Kültür Eğitim Merkezi (SAKEM) insanın içinde keşfedemediği cevherleri ortaya çıkartıyor” dedi. Aslanlar, Aşağı Tokatlı, Emek, Eski Çarşı SAKEM şubeleri ile farklı dallarda her gün kendini yenileyen etkinlikleri ile çalışmaların sürdüğünü ifade eden Aksoy; “SAKEM kurslarına katılan kursiyerlerimiz burada kendinde fark edemediği birçok yeteneğini göreme bilme imkânına sahip oluyor. Örneğin hemşerilerimiz burada kurslarımızı takip ediyor veya tanıtımlarımızdan izliyorlar. Sonuçta gelip kurslarımıza katılıyorlar ve muhteşem eserler üretiyorlar. Hocalarımız da kendi alanlarında uzman oldukları için bilgi birikimleri ile kursiyerlerimizi donatmaktalar” dedi. Safranbolu Belediyesi bünyesinde dört SAKEM şubesinde farklı kurslar ile güzel çalışmalara imza atıldığını anlatan Aksoy; “SAKEM kurslarımız her geçen gün farklı etkinlikler ve çalışmalar ile Safranbolulu hemşerilerimizin karşısına çıkıyor. Gerçekten çok güzel kurslar ile her gün beğeni toplayan çalışmalara imza atılıyor. 4 bölgede açmış olduğumuz SAKEM kursları ile halkımıza en iyi hizmeti ve kursları vermeye çalışıyoruz. Buradan almış oldukları sertifikalar ile gündelik yaşantılarında kendilerine çok güzel işler bulabilme imkânı doğuyor. Onun yanında yağlı boya, kara kalem, ney, gitar, ebru, piyano gibi birçok sosyal dalda gerçekleştirdiği etkinlikler ile beğeni topluyor. Kursiyerlerimizde vakti olanlar sabahtan, çalışan kursiyerlerimiz iş çıkışlarında SAKEM kurslarımıza gelerek çalışmalarını devam ettiriyorlar. Sonucunda ortaya çok güzel çalışmalar çıkıyor” diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
17 Mayıs, 2025 20:52 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Vali Ali Çalgan: “Yangından etkilenen vatandaşlarımızın yaraları en kısa sürede sarılacak” 0

Çorum’un İskilip ilçesinde 3 mesken, 2 samanlık ve 1 ahır kullanılamaz hale geldiği köyde incelemelerde bulunan Çorum Valisi Ali Çalgan, "Yaralar en kısa vakitte sarılacaktır. Ziyan gören vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum" dedi.
Olay, İskilip ilçesinde Hacıhalil köyünde meydana geldi. Edinilen bilgiye nazaran, dün akşam saatlerinde kullanılmayan bir meskende şimdi bilinmeyen sebeple yangın çıktı. Alevler kısa müddette etraftaki yapılara sıçradı. Köylülerin 112 Acil Davet Merkezini arayarak durumu bildirmesi üzerine Çorum, İskilip, Bayat ve Tosya Belediyesi itfaiye grupları ile İskilip Orman İşletme Müdürlüğü’ne bağlı 10 araç ve 28 işçi bölgeye sevk edildi. Takımların süratli müdahalesi sayesinde yangın büyümeden denetim altına alınırken, 3 konut, 2 samanlık ve 1 ahırda hasar oluştu. Olayda can kaybı ya da yaralanma olmadı.
Yangının akabinde Hacıhalil köyüne giderek incelemelerde bulunan Çorum Valisi Ali Çalgan yetkililerden bilgi aldı. Vali Çalgan, vatandaşların yaralarının en kısa müddette sarılacağını söyleyerek, "Hasar tespit çalışmaları ile enkaz kaldırma işleri eş vakitli olarak yürütülmektedir. Meydana gelen zararın telafisi için Afet ve Acil Durum İdaresi Başkanlığı, Aile ve Toplumsal Hizmetler Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü ile gerekli görüşmeleri yapacağız. Yaralar en kısa vakitte sarılacaktır. Ziyan gören vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Yangının kısa müddette denetim altına alınması çalışmalarına şahsen katılan, İskilip kaymakamımıza, İskilip belediye Liderimize, Çorum, İskilip, Bayat ve Tosya itfaiye gruplarına teşekkür ediyorum" dedi.
Vali Çalgan’a incelemeler sırasında İskilip Kaymakamı Ramazan Polat, İskilip Belediye Başkanı İsmail Çizikçi, İl Özel Yönetimi Genel Sekreteri Recep Çıplak ve AFAD Vilayet Müdürü Ali Uslu eşlik etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.