Karabük Postası tarafından
26 Kasım, 2015 14:34 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

SAKEM Yukarı Tokatlı Şubesi İle Ahşap Bir Adım Daha Öne Çıkacak

Safranbolu Kültür ve Eğitim Merkezi ( SAKEM ) Bir Eğitim Yuvasını daha hizmete açmaya hazırlanıyor. 2011 yılından bu yana alanında marka olan SAKEM Aslanlar, Çarşı, Emek, Aşağı Tokatlı, Esentepe, Yazıköy Şubelerine şimdide Yukarı Tokatlı Şubesi ekleniyor. SAKEM, Safranbolulu ev hanımlarına çeşitli branşlarda sanat ve zanaat eğitimleri verirken, aynı zamanda ev hanımlarının aile bütçelerine de katkı sağlamalarına ortam yaratıyor. Her geçen gün kurs ve şube taleplerinin artması ile birlikte şube sayısının artmasının kaçınılmaz olduğunu kaydeden Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy konu ile ilgli şunları söyledi. “ Bilindiği üzere SAKEM’de yeni şube açılması ile ilgili çok sayıda talep aldığımızı daha önce ifade etmiştim. Biz de vatandaş odaklı belediyecilik anlayışımıız çerçevesinde bu talepleri değerlendirerek SAKEM’e yeni şubeler kazandırmayı kendimize görev bildik. Aslanlar, Çarşı, Emek, Aşağı Tokatlı, açılışını yeni yaptığımız Esentepe ve Yazıköy Şubelerine şimdide ahşabın ön plana çıkacağı kurslarımız ile Yukarı Tokatlı Şubemizi inşallah ekliyoruz. “ Başkan Aksoy; “Burada açılacak olan yeni şubemizde Ahşap Hediyelik Eşya, Ahşap Oymacılığı, Sedef Kakma kurslarımız çok yakında açılacaktır. SAKEM internet sitelerinden başvuruların alındığını ve taleplerin yoğun olduğunu görmekte bizleri ziyadesi ile mutlu ediyor. Bununla birlikte aynı şubemizde Bilgisayar Labaratuarında autocad kursu ve sportif aktiviteleride yapmayı planlıyoruz. ” dedi.

blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
09 Nisan, 2025 00:22 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Çorum’da Nisan karı: Ekipler yollarda teyakkuza geçti

Çorum’da kar yağışı tesirli olmaya başladı. Karayolları takımları tarafından kar yağışının tesirli olduğu yolda küreme çalışması başlatıldı.
Meteorolojinin soğuk hava iddiasında bulunduğu Çorum’da hava sıcaklığının düşmesinin akabinde kar yağışı tesirli olmaya başladı. Vilayet merkezinde de yağan kar yağışı yüksek rakımlı bölgeleri beyaza bürüdü. Kar yağışı ile birlikte Çorum Belediyesi, Vilayet Özel Yönetimi ve Karayolları grupları teyakkuza geçti. Gruplar akşam saatleri itibariyle başlayan kar yağışının tesirli olduğu bölgelerde tuzlama ve küreme çalışması yürütüyor. Kar yağışı sebebiyle Çorum-Samsun karayolunda şoförler suratlarını düşürerek ilerliyor.
Çorum-Samsun karayolunda seyir halinde olan şoförlerden Eren Atalay, "Şu anda Nisan ayının ortalarındayız. Birinci sefer bu türlü bir kar yağışı ile karşılaşıyoruz. Şu an Çorum-Samsun karayolu ortasındayım ve ağır bir kar yağışı ile karşı karşıyayız. Bu aylarda hiç beklemediğimiz şeylerden bir tanesi kar yağmasıydı. Çok telaşlıyız, seyahatte da zorluk çekiyoruz. Buradan trafikteki bütün araç sahiplerine, sürücülere, tır sürücülerimize ve taksilere dikkatli olmalarını, inşallah hiçbir kaza bela olmadan seyahatlerini geçirmelerini diliyorum" dedi.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.