Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
19 Mayıs, 2017 13:56 tarihinde yayınlandı
0

SAKEM Sergileri Göz Kamaştırıyor

 

Takı Tasarımı Kursu sergisi Tarihi Çarşı Cıngıllıoğlu Sanat Galerisi’nde, 5. Yılını dolduran Kağıt Rölyef ve Su Kabağı İşlemesi Kursu sergisi ise Aslanlar SAKEM’de yoğun katılımla açıldı.

Safranbolu Kültür ve Eğitim Merkezi ( SAKEM ) 2016 – 2017 yılı kurslarının sergilerinin açılışları  devam ediyor.

Günün ilk sergi açılışı, Aslanlar SAKEM’de 5. Yılını dolduran Kâğıt Rölyef ve Su Kabağı İşlemesi Kursu öğretmenleri ve kursiyerleri tarafından hazırlanan eserlerin sergilendiği program oldu.

Açılışa Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, Halk Eğitim Müdürü Sezai Öztaş ve çok sayıda kursiyer katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Başkan Aksoy, “Osmanlı Kenti Safranbolu’muza belki de en çok yakışan kurslarımızın içinde minyatür kursu diyebiliriz” dedi.

Minyatür sanatının Safranbolu’yu ifade edebilmek anlamında en güzel sanatlardan birisi olduğunu kaydeden Başkan Aksoy; “ Tabii ki geleneksel sanatlarımız da birbirinden önemli sanatlar. Ancak Minyatürü tarihe iz bırakan bütün eserlerde görebiliyoruz. Bununla birlikte Safranbolu’yu geleceğe taşımak anlamında çalışmalarımız sürdüğü müddetçe binalar yaşayacak belki ama elimizde olmayan sebeplerden dolayı pek çok binamızda örneğin yangın gibi afetlerle yok olabiliyor. Yerine yenisini yapabiliyoruz. Ancak bu sanat eserleri bir kez yok olunca esas onlar kalıyor. Geleceğe onlar taşıyor. Bu gün tarihçiler tarihi yazarken minyatür den fazlası ile faydalanıyor. Minyatür bir savaş sahnesini bir a–3 kâğıtta anlatabiliyor” dedi.

Safranbolu’yu geleceğe sanatla da taşımanın diğer bir etken olduğunu düşündüğünü dile getiren Aksoy, “Safranbolu Belediyesi, Üniversitemiz ve Milli Eğitim Müdürlüğümüz, Fakültemiz, SAKEM, Halk Eğitim Müdürlüğümüz bu konuda çok güzel çalışmalara imza atıyoruz. Ben böylesi güzsel eserlerin ortaya çıkmasında emeği geçen herkesi tebrik ediyor serginin hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

Buradaki sergi açılışının ardından Tarihi Çarşıda bulunan Cıngıllıoğlu Sanat Galerisine geçildi. Takı Tasarımı Kursiyerlerinin eserlerinden oluşan serginin açılışı gerçekleştirildi.

Her iki sergi de ziyaretçileri tarafından büyük beğeni toplarken, Başkan Aksoy tüm kursiyerleri tebrik etti ve Kağıt Rölyef ve Su Kabağı İşlemesi Kursiyerlerine sertifikalarını verdi.

 

 

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
silvikultur egitim tatbikati yenicede tamamlandi Nlq2M26Z
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
14 Mayıs, 2026 20:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Silvikültür eğitim tatbikatı Yenice’de tamamlandı

Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü tarafından tüm işletme müdürlüklerinde düzenlenen “Silvikültür Uygulamaları Eğitim Tatbikatları”, Yenice Orman İşletme Müdürlüğü’nün ev sahipliğinde gerçekleştirilen son programla tamamlandı.

Bölge Müdürü Halil Oflu başkanlığında, Bölge Müdür Yardımcısı Osman Araz koordinesinde gerçekleştirilen eğitimlerde; genç meşcere bakımları, sıklık ve aralama müdahaleleri, doğal gençleştirme teknikleri ile meşcere kuruluşlarının biyolojik gelişim süreçleri sahada uygulamalı olarak ele alındı.

Silvikültür Şube Müdürü Hüseyin Albayrak tarafından verilen uygulamalı eğitimlerde, yetişme ortamı analizinin silvikültürel müdahalelerdeki önemine dikkat çekildi. Eğitimlerde bonitet tespiti, bakı durumu, eğim, yükselti, toprak derinliği, taşlılık, diri örtü yapısı ve yağış rejimi gibi kriterlerin teknik karar alma süreçlerine etkisi anlatıldı.

Tatbikat kapsamında meşcere kapalılık durumuna göre bakım müdahaleleri, istikbal ağacı seçimi, fertler arası rekabetin azaltılması, kök ve gövde gelişiminin yönlendirilmesi ile kar, rüzgar ve biyotik zararlılara dayanıklı meşcere kuruluşu gibi konular uygulamalı örneklerle işlendi.

Orman İdaresi ve Planlama Şube Müdürü Handan Sertel tarafından verilen eğitimlerde ise amenajman planları doğrultusunda etanın meşcereden çıkarılması, genç meşcerelerde bakım programları, işletme sınıfı değişiklik süreçleri ve olağanüstü hâsılat etası raporlarının hazırlanmasında dikkat edilmesi gereken teknik kriterler değerlendirildi.

Tatbikat sonunda konuşan Bölge Müdürü Halil Oflu, silvikültürün yalnızca ağaç yetiştirmek değil, geleceğin ormanını bugünden planlamak anlamına geldiğini belirterek, yapılan her bakım müdahalesinin ağacın gelişimi, karbon depolama kapasitesi ve ekosistem direnci üzerinde doğrudan etkili olduğunu ifade etti.

Eğitim tatbikatına Yenice Orman İşletme Müdürü Bahri Yücel, işletme müdür yardımcıları, işletme şefleri ve orman muhafaza memurları katıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin