Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
09 Haziran, 2017 14:15 tarihinde yayınlandı
0

SAKEM – KOSGEB Ortaklığı Meyvelerini Veriyor

 

Safranbolu Kültür ve Eğitim Merkezi (SAKEM), Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) ve Türkiye İş ve İşçi Bulma Kurumu (İŞKUR) ortaklığı ile açılan Girişimcilik Kursları sona ererken, katılımcılar diplomalarını alır almaz kolları sıvadılar.

Kurslara katılan 30 kursiyerden 10 tanesi 3 ay gibi kısa bir süre içerisinde iş yerlerini açtılar.

Safranbolu Belediyesi bünyesinde çalışmalarını sürdüren SAKEM bünyesinde hemen her konuda bir kurs açtıklarını kaydeden Başkan Aksoy, “Bu kurslar yalnızca hobi ile sınırlı kalmamakla beraber değişik sanat ve zanaat dallarında da kurslar yer almakta. Bu nedenle kursiyerlerimiz öğrendiklerini çok çalışıp profesyonelleşerek sergilerini ya da ticarethanelerini açıyor, aile bütçelerine katkı sağlıyorlar” şeklinde konuştu.

SAKEM, KOSGEB ve İŞKUR ortaklığında açılan girişimcilik kursunun da meyvelerini verdiğini ifade eden Aksoy; “Geçtiğimiz aylarda açılan kurslarda diplomasını alan 30 kursiyerimizden 10’u iş pasata hane, tuhafiye gibi değişik iş dallarında ticarethanelerini açtılar. Kendilerini ziyaret ettik ve mutlu olduk. İnşallah istihdama da yer açan bu tür kursların ve eğitimlerin devamını talep olduğu sürece sürdüreceğiz. Bu vesile ile KOSGEB ve İŞKUR Müdürlerimiz ve personeline de ayrıca teşekkür, arkadaşlarımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum. Allah bol ve helal kazançlar nasip etsin inşallah” dedi.

 

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
barude filistinin dunu bugunu ve yarini anlatildi YbJlKGrF
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
15 Mayıs, 2026 00:07 tarihinde yayınlandı
0
0

BARÜ’de Filistin’in dünü, bugünü ve yarını anlatıldı

Bartın Üniversitesinde (BARÜ) Filistin’in geçmişten günümüze tarihi süreci anlatılırken bölgede yaşanan insanlık dramına dikkat çekildi.

Bartın Üniversitesi (BARÜ) Filistin’de yaşanan insanlık dramına dikkat çekmek ve toplumsal farkındalığı artırmak hedefiyle çalışmalarını sürdürüyor. Bu doğrultuda Kariyer Planlama Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından “Ölümcül ve Ölümsüz Kimliklerin Coğrafyası: Filistin’in Dünü, Bugünü ve Yarını” başlıklı bir program düzenlendi. Filistin meselesinin farklı boyutlarıyla ele alındığı etkinlikte konuşmacı olarak İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Tarih Bölümünden Prof. Dr. Hasan Hüseyin Güneş yer aldı.

Rektör Akkaya, boykota devam edilmesinin önemini vurguladı

Programın açılışında konuşan BARÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Akkaya, “Bugün burada ölümcül ve ölümsüz kimliklerin coğrafyasını konuşacağız. Aklımıza burada şair Mehmet Akif İnan geliyor. ‘Mescid-i Aksayı gördüm düşümde. Bir çocuk gibiydi ve ağlıyordu.’ Bu dizelerde ifade edilen Mescid-i Aksa’da 2,5 yıldır insanlığa sığmayan bir zulüm yaşatılıyor. Bu noktada bizler ne kadar somut adım atarsak o kadar kıymetlidir. Lütfen, her daim boykota devam edelim. Çocuklar öldü, kadınlar öldü, aileler dağıldı. Yaşanan acılarını unutmayalım, boykotu uygulayalım.” ifadelerini kullandı.

Filistin meselesini toplumsal hafıza, insan onuru, hukuk ve vicdan çerçevesinde değerlendiren Prof. Dr. Hasan Hüseyin Güneş, Filistin’de bir halkın kendi vatanında nasıl görünmez kılınmaya çalışıldığını ve buna rağmen kimliğini, hafızasını ve yaşama iradesini nasıl koruduğunu anlattı.

“Filistin’de kimlik, hafıza ve insanlık mücadelesi yaşanıyor”

Konuşmasında “ölümcül kimlik” ve “ölümsüz kimlik” kavramlarını değerlendiren Prof. Dr. Güneş, “Ölümcül kimlik, bir halkı insan olarak değil; tehdit, güvenlik sorunu ya da ortadan kaldırılması gereken bir engel olarak görmeye dayanıyor. Buna karşılık ölümsüz kimlik ise yıkılan evlere rağmen saklanan anahtarlarda, boşaltılan köylere rağmen yaşatılan hatıralarda, kaybedilen çocukların isimlerinde ve bir halkın sesini dünyaya duyurma kararlılığında varlığını sürdürüyor.” dedi.

Programda Gazze’de yaşanan insani dram detaylarıyla anlatıldı. Bombardımanlar, zorunlu göç, açlık, susuzluk, yıkılan hastaneler, okullar, ibadethaneler ve evlerin yalnızca savaşın bir sonucu olarak görülemeyeceği ifade edildi. Bir okulun yıkılmasının çocukların geleceğini, bir hastanenin vurulmasının yaralıların yaşama hakkını, bir evin yok edilmesinin ise aile hafızasını ve güven duygusunu ortadan kaldırdığı da vurgulandı.

İlgiyle takip edilen program, Filistin meselesinin insanlığın adalet, hukuk ve vicdan sınavı olduğuna dikkat çekilmesi ve bu konuda farkındalığı artırmaya yönelik çalışmaların sürdürülmesi gerektiği mesajıyla sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin