Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
26 Ocak, 2019 13:35 tarihinde yayınlandı
0

SAKEM, İŞKUR ve HEM arasında protokol imzalandı

Safranbolu Belediyesi Kültür ve Eğitim Merkezi (SAKEM), Safranbolu Halk Eğitim Merkezi ve ASO Müdürlüğü ve Karabük Çalışma ve İş Kurumu  (İŞKUR) Müdürlüğü arasında aktif iş günü hizmetleri işbirliği protokolü imzalandı.

Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer, Safranbolu İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Gümüş, Karabük İŞKUR İl Müdür Vekili Mustafa Çalış’ın katıldığı imza töreni Safranbolu Kaymakamlığında yapıldı.

İmza töreni sonrası konu ile ilgili bir açıklama yapan Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer; “ Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan hanımefendi himayelerinde tüm Türkiye’de başlatılan ve Osmanlı Mirası ilçemiz Safranbolu’nun pilot bölge seçildiği ‘Sıfır Atık’ projesi kapsamında çalışmalarımız hızlı bir şekilde devam ediyor. Bu kapsamda belediye olarak başlattığımız 5 pet şişe getir, bez torbayı götür projemiz ile 3 haftadır binlerce bez torba vatandaşlarımıza hediye edilmiştir ve yine on binlerce plastik şişe geri dönüşüme kazandırılmıştır” dedi.

Safranbolu’nun tamamının ilgi gösterdiği ve destek verdiği proje kapsamında projenin çok daha geniş kitlelere ulaşması amacı ile İŞKUR, SAKEM ve Halk Eğitim Merkezi paydaşlığında bir protokol imzaladıklarını kaydeden Ürkmezer; “ Bu kapsamda ilk etapta 20 şer kişilik 4 grup halinde dikiş makinesi operatörlüğü kursu açmayı hedefliyoruz. Bu kursiyerlerimiz aynı zamanda günlük cep harçlığı niteliğinde ödeme yapılacak. Yine file örme ile ilgili bir kursumuz olacak. Burada da 15 kursiyerimiz file örmeyi öğrenerek hem aile bütçesine katkıda bulunacaklar hem de bir meslek sahibi olacaklar” diye konuştu.

Bu kurslarla birlikte çok daha fazla bez çanta ve fileyi vatandaşlara hediye edebileceklerini ifade eden Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer; “ En başından beri projeye destek veren herkese teşekkür ediyor, protokolün hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
yks adaylari resmi tatilde kutuphane magduriyeti yasadi YkWhSLdB
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
20 Mayıs, 2026 00:22 tarihinde yayınlandı
0
0

YKS adayları resmi tatilde kütüphane mağduriyeti yaşadı

Rize’de 19 Mayıs resmi tatilinde İl Halk Kütüphanesi’nin kapalı olması nedeniyle ders çalışacak sessiz ortam bulamayan YKS adayları, yöneldikleri Gençlik Merkezi kütüphanesinde de yoğunluk nedeniyle yer bulamayınca mağduriyet yaşadı.

Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) kısa süre kala sessiz ortamda ders çalışmak isteyen öğrenciler, resmi tatilde kapalı olan kütüphaneler nedeniyle mağduriyet yaşadı.

Sınava hazırlık sürecinde özellikle sessiz ve düzenli çalışma ortamlarını tercih eden öğrenciler, sabah saatlerinde Rize İl Halk Kütüphanesi’ne geldi. Ancak resmi tatil nedeniyle kütüphanenin hizmet vermediğini gören öğrenciler alternatif alanlara yöneldi.

Bazı öğrenciler çözümü Rize Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesindeki Gençlik Merkezi’nde bulunan kütüphaneye gitmekte buldu. Bu kez de yoğunluk nedeniyle oturacak yer bulmakta zorlanan öğrenciler, çalışmalarını binada boş buldukları masa ve alanlarda sürdürmek zorunda kaldı.

İl Halk Kütüphanesi kapalı olduğu için sürekli geldiği Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne ait kütüphanede çalışmak için yer bulamadığını belirten Veysel Baki Biçer, “Halk Kütüphanesi kapalı olduğu için bugün burası çok yoğun. Erken geldim, yani saat 10.00-11.00 gibi geldim. Geldiğim andan itibaren kütüphanede her yer dolu. Oturacak yer bulamadım, bu yüzden geri döneceğim” ifadelerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin