Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
11 Mayıs, 2018 13:38 tarihinde yayınlandı
0

SAKEM ‘den müzik ziyafeti

Safranbolu Belediyesine bağlı Safranbolu Kültür Eğitim Merkezi ‘’SAKEM’’ yılsonu sergisi kapsamında konser etkinliği düzenledi.

Şan ve Piyano eğitmeni Gülşah Bozkurt, Bağlama Ömer Günday ve Ney eğitmeni Kemal Oğur’un  kursiyerlerinin gerçekleştirdiği muhteşem konsere, yoğun programı nedeniyle katılamayan Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer’in eşi Miray Ürkmezer ve Halk Eğitim Müdürü Sezai Öztaş katıldı.

Yılsonu sergi programı dahilinde çeşitli etkinlikler hazırlayan SAKEM bu kez de sanat severlerin kulaklarına hitap etti. Her gün farklı bir branşta canlı performansla ziyaretçilerin beğenisini kazanan etkinlikler yoğun ilgiyle devam ediyor.

Yaklaşık 8 aylık eğitimlerin verildiği, sertifika almaya hak kazanmış çeşitli branşlarda eğitimlerini tamamlayan kursiyerlerin titizlikle hazırlandıkları, yılsonu sergisi birbirinden farklı eserlere ve etkinliklere ev sahipliği yapıyor.

Örgün eğitimin yanı sıra yaygın eğitimin de önemini vurgulayan Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer şu sözlere yer verdi. ‘’Dünya Miras Kenti Safranbolu’da eğitimle ilgili her yaş gurubuna hitap eden yeni projeler geliştiriyoruz. Bunun dışında SAKEM ‘de çeşitli branşlarda eğitimler vererek kursiyerlerimizi meslek edindinmeye teşvik ediyoruz. Üretilen eserlerin yanı sıra ruhun ihtiyaç duyduğu müzik dallarını da ihmal etmiyoruz. Çeşitli enstrümanları çalmayı öğrenen ve şan eğitimi alan  kursiyerlerimizin hazırlamış olduğu konser etkinliğine yoğun iş tempom dolayısıyla katılamamış olsam da kurs ziyaretlerim esnasında başarılı işler yaptıkları biliyorum. Emeği geçenlere teşekkür ediyor ve başarılarından dolayı kendilerini kutluyorum.”

Etkinlik kapsamında her gün farklı bir yiyecekle ziyaretçilere düşük ücretle ikram edilen ürünlerin bugünkü ikramı gözleme oldu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
gumushanenin tekke beldesinde secim heyecani basladi rN8Hjund
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
07 Haziran, 2026 16:22 tarihinde yayınlandı
0 0

Gümüşhane’nin Tekke beldesinde seçim heyecanı başladı

Yüksek Seçim Kurulu kararıyla yeniden belde statüsü kazanan Gümüşhane’nin Tekke beldesinde belediye başkanlığı ve belediye meclisi seçimleri için oy verme işlemi başladı. Vatandaşlar sabahın erken saatlerinden itibaren sandıklara giderek oylarını kullanmaya başladı.

Yüksek Seçim Kurulu’nun kararıyla yeniden belde statüsü kazanan Gümüşhane’nin Tekke beldesinde seçim heyecanı yaşanıyor. Sabah saat 08.00 itibarıyla başlayan oy verme işlemi kapsamında beldede kurulan 9 sandıkta seçmenler oylarını kullanmaya devam ediyor.

Toplam 2 bin 969 seçmenin bulunduğu beldede bugün belediye başkanı ve belediye meclis üyeleri belirlenecek. Seçimlerin başlamasıyla birlikte vatandaşlar sabahın erken saatlerinde sandık başına giderken, oy verme işlemleri sakin ve yoğun katılımla sürüyor.

Toplam 11 adayın yarıştığı seçimlerde gözler özellikle Cumhur İttifakı’nın adayı Kemalettin Demirkıran ile CHP’nin adayı Barış Demirkıran üzerinde yoğunlaştı. Önceki seçim sonuçları ve sahadaki tablo dikkate alındığında yarışın iki aday arasında geçmesi bekleniyor.

Oy verme işlemi gün boyunca devam edecek. Saat 17.00’da sandıkların kapanmasının ardından yapılacak sayımın ardından Tekke’nin yeniden belde statüsü kazanmasının ardından seçilecek ilk belediye başkanı belli olacak.

Bizi sosyal medyadan takip edin