Karabük Postası tarafından
24 Ağustos, 2023 10:30 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Sak Kaymakam, Korkusuz Vali Yardımcısı Oldu

Karabük Vali Yardımcısı Osman Sak Ankara Haymana Kaymakamlığı görevine, Eskipazar Kaymakamı Furkan Korkusuz ise Adıyaman Vali Yardımcılığı görevine atandı. Karabük Vali Yardımcılıklarına  ise Kahramanmaraş Vali Yardımcısı Erol Özkan ve Malatya Vali Yardımcısı Mustafa Şahin atandı. KARABÜK İL JANDARMA KOMUTANI DEĞİŞTİ 24 AĞUSTOS 2021 tarihinde Karabük İl Jandarma Komutanı olarak atanan Jandarma Kıdemli Albay garip Gümüş Jandarma Genel Komutanlığı emrine atanırken, Gümüş'ün yerine ise Gümüşhane İl Jandarma Komutanı jandarma Kıdemli Albay İsmail Gökçek atandı. (Haber Merkezi)

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
02 Ekim, 2025 16:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Gümüşhane’de şarbon hastalığı nedeniyle 6 köye giriş çıkış yasaklandı

Gümüşhane’nin Kürtün ilçesinde şarbon hastalığı kuşkusuyla 6 köyde hayvan giriş çıkışı yasaklandı.
Edinilen bilgiye nazaran ilçeye bağlı Söğüteli Köyünde 2 büyükbaş vefatının akabinde şarbon kuşkusuyla hayvanlardan alınan numuneler laboratuvara gönderildi.
Şarbon hastalığı kuşkusu üzerine Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü ilçeye bağlı başta Söğüteli köyü olmak üzere Ekinciler, Arpacık, Yaylalı, Sarıbaba ve Kuşluk köylerini nezaret altına aldı.
Bahse mevzu 6 köyde ikinci bir ilana kadar köylere hayvan giriş ve çıkışları yasaklanırken alınan önlemlere uymayanlar hakkında 5996 sayılı kanunun 36. Unsuru yeterince idari yaptırım uygulanacağı bildirildi.
Diğer yandan ölen 2 hayvan kireçlenerek adabına uygun olarak derin kuyulara gömüldü.
Kürtün’de geçtiğimiz günlerde de şap hastalığı kuşkusu nedeniyle Kürtün ilçesine bağlı Üst Karadere, Beytarla, Tilkicek, Aktaş ve Sapmaz köylerine hayvan giriş çıkış ve hareketleri kısıtlanmıştı.

Bizi sosyal medyadan takip edin