Şahin’den Şehit Şenay Aybüke Yalçın’ın Annesine Ziyaret
AK Parti Karabük Milletvekili Cem Şahin, Anneler Günü dolayısıyla Batman'ın Kozluk ilçesinde PKK'lı teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit olan müzik öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın'ın annesi Zehra Yalçın'ı ziyaret etti.
Yalçın ailesinin Safranbolu ilçesinde ki evine giden Şahin, Zehra Yalçın'ın elini öperek Anneler Günü'nü kutladı.
Anne ve baba Sadık Yalçın ile bir süre sohbet eden Şahin, Aybüke gibi bu vatan uğruna canını esirgememiş bir evlat yetiştirdikleri için teşekkür etti.
İlk öğretmen olarak güçlü toplumların temelini atan annelerin başlarının tacı ve en değerli varlıkları olduğunu belirten Şahin, "Özellikle sizin gibi şehit annelerinin hayır duaları, ülkemizin ve milletimizin üzerinden eksik olmasın. Ben başta şehit annelerimiz olmak üzere tüm annelerimizin Anneler Günü'nü en içten dileklerimle kutluyorum. Ebediyete irtihal etmiş annelerimize Allah'tan rahmet niyaz ediyorum." diye konuştu.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren anne Yalçın da kendilerini unutmayanlara teşekkür etti.
Geleneksel Hacet Bayramı için yarım ton et kavruldu
Bolu’nun Mudurnu ilçesinde yüzyıllardır sürdürülen Hacet Bayramları, bu yıl Dedeler köyünde başladı. Dev kazanlarda kavrulan kavurmalar vatandaşlara ikram edilirken, klâsik güreş karşılaşmaları ise büyük ilgi gördü.
Bolu’da her yıl klasik olarak düzenlenen Hacet Bayramı aktiflikleri başladı. Bu yıl birinci olarak Mudurnu ilçesine bağlı Dedeler köyünde başlayan bayrama, yüzlerce kişi katıldı. Günler öncesinden yapılan hazırlıkla 500 kilogram et ve 500 kilogram bulgur, dev kazanlarda kaynatıldı. Traktörlerle alana getirilen yiyecekler, yüzlerce bireye ikram edildi. Hacet Bayramı, farklı köylerden ve etraftan yaklaşık 4 bin kişinin iştirakiyle kutlandı. Cet sporu olan güreşlerde de muvaffakiyet gösteren gençlere ödül olarak 50 bin lira verildi.
"4 bin kişilik et kavurduk"
500 kilogram et ve 500 kilogram bulgur hazırladıklarını söyleyen Dedeler Köyü Muhtarı Mehmet Çamlıca, "Bu asırlardır devam eden bir gelenek. İnşallah bizden sonra da bu geleneği devam ettirirler. 500 kilogram et, 500 kilogram bulgur hazırladık. 4 bin kişilik et kavurduk" dedi.
"Böyle geleneklerin yapılması lazım ki gençlerimizi cet sporumuza alıştıralım"
Bayramda düzenlenen ödüllü güreşlerde cazgırlık yapan İsmail Efe ise uzun yıllardır bu vazifesi üstlendiğini belirterek, "Mudurnu’muzda yıllardır cazgırlık geleneğini yürütüyorum. Cet sporumuz olan güreşi canlandırıyoruz. Geleceğe bu sporu aktarmaya çalışıyoruz. Genelde 20’ye yakın köy bu hacet bayramlarını yapmakta. Bu türlü geleneklerin yapılması lazım ki gençlerimizi cet sporumuza alıştıralım" sözlerini kullandı.
Bayram aktiflikleri yaz boyunca farklı köylerde devam edecek.