Şahin, Yol Açılışı Yaptı - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
15 Ekim, 2015 12:43 tarihinde yayınlandı
0
0

Şahin, Yol Açılışı Yaptı

Safranbolu Belediyesi tarafından Barış mahallesi ile Bostanbükü arasında tamamlanan yol çalışması düzenlenen törenle hizmete açıldı. Açılış programında konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Safranbolu Belediyesinin tüm imkanları seferber ederek halka hizmette bulunduğunu söyledi.
Yolun yapıldığı mahallenin adının ‘Barış’ olduğuna vurgu yapan Şahin, “Barış Mahallesi’ndeyiz. Türkiye’nin hatta insanlığın en çok ihtiyacı olan barıştır. Çünkü barış içerisinde olmayan insanlığın neler yaşadığını görüyoruz. Barıştan nasibini almamış insanların huzuru bozmak için neleri göze aldığını açık ve acı şekilde yaşarken, barışa ihtiyacımızı bize hatırlatan Barış Mahallesi’nde bu açılışı yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.
Çok hızlı gelişen mahallelerin kamu hizmetlerine ihtiyacı olduğunu anlatan Şahin, Barış Mahallesi’nin ihtiyaç duyduğu okulun da hemen yatırım programına alınarak kısa sürede yapılması gerektiğini kaydetti.
Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy ise, Karabük Üniversitesinin hızla büyümesinin ve gelişmesinin bu bölgedeki yeni yerleşim yeri ve konut ihtiyacını arttırdığını kaydederek, “Bu bölgedeki yerleşim Bostanbükü köyüne Safranbolu’ya bağlayan arazileri oluşturuyor. Yine bu bölgede 2010 yılında bin 500 civarında bir nüfusa sahip iken günümüzde 3 bin 600’ün üzerinde bir nüfusa sahip. Yapılaşma halen devam ediyor. Bizlerde Safranbolu Belediyesi olarak bu hızlı yapılaşma ile birlikte öncelikle ana arterleri hizmete aldık. Ardından mahalle aralarındaki yolları hizmete aldık. Bu bölgede sıcak asfalt yapmamamızın sebebi ise bölgede yeni yerleşimlerin hala devam etmesidir. Yerleşim devam ettiği için her geçen gün bu yol üzerinde doğal gazından Telekom’una kadar pek çok çalışma yapılıyor. Bu yol yaklaşık 5 kilometre” dedi.
Konuşmaların ardından AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, AK Parti Safranbolu İlçe Başkanı Ahmet Güneş ve beraberindekilerle yolun açılış kurdelesini kesti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
FE 3
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
13 Nisan, 2026 13:43 tarihinde yayınlandı
0
0

KEAH, 2.200 stajyere uygulamalı eğitim veriyor

Karabük’te sağlık alanında eğitim gören binlerce öğrenci, Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin sunduğu kapsamlı staj programıyla mesleğe hazırlanıyor. Hastane bünyesinde yaklaşık 2.200 stajyer öğrenci, teorik bilgilerini sahada uygulama fırsatı buluyor.

Ebe, hemşire ve sağlık teknisyeni adaylarına yönelik yürütülen eğitim modelinde “usta-çırak” ilişkisi esas alınıyor. Her öğrenci, deneyimli bir hemşire veya usta öğretici ile eşleştirilerek birebir eğitim alıyor. Bu sistem sayesinde öğrenciler, sağlık hizmetlerinin uygulama süreçlerini yakından deneyimleme imkanı elde ediyor.

Hastane Başhekimi Doç. Dr. Erkan Doğan, staj sürecinde yalnızca teknik bilgiye değil, mesleki etik ve deontoloji kurallarına da büyük önem verdiklerini vurguladı. Eğitim süresince başarılı performans gösteren ve meslek ahlakına uygun davranan öğrenciler ise yönetim tarafından başarı belgesi ile ödüllendiriliyor.

Doç. Dr. Doğan, hastanenin çok sayıda stajyere ev sahipliği yapmasından duydukları memnuniyeti dile getirerek, “Hastanemizde yetişen her öğrenci, geleceğin sağlık sisteminin önemli bir parçasıdır. Gençlerimizin en iyi şekilde yetişmesi için tüm imkânlarımızı seferber ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi, sunduğu geniş kapsamlı uygulamalı eğitim modeliyle bölgedeki sağlık eğitimine katkı sağlamayı sürdürüyor.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin