Karabük Postası tarafından
26 Ağustos, 2014 14:53 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Şahin ve Kahveci’den Özel İdareye Ziyaret

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Karabük Milletvekili Sayın Mehmet Ali Şahin , Özel İdareyi ziyaret etti. Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin’ni  İl Özel İdare girişinde Karabük Milletvekili Osman Kahveci, Ak Parti İl Başkanı Timuçin Saylar,  İl Genel Meclis Başkanı Hasan Yıldırım ve  İl Özel İdare Genel Sekreteri Mehmet Uzun karşıladı. Şahin, karşılamanın ardından beraberindekilerle birlikte İl Encümen toplantı salonunu geçerek burada bir toplantı yaptı. Toplantıya; Karabük Milletvekili Osman Kahveci, Ak Parti İl Başkanı Timuçin Saylar İl Genel Meclis Başkanı Hasan Yıldırım, İl Özel İdare Genel Sekreteri Mehmet Uzun,  Genel Sekreter Yardımcısı İsmail Kökcü, İl Genel Meclis Üyeleri ve Birim Müdürleri katıldı. Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, çalışmalar hakkında bilgi almak için bu toplantıyı gerçekleştirdiğini belirtirken, Genel Sekreter Mehmet Uzun da Özel İdaresi çalışmaları hakkında bilgi verdi.  
Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
21 Kasım, 2025 16:00 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

Mevsim geçişlerinde solunum yolu enfeksiyonlarına karşı uzmanlar uyarıyor

Mevsim geçişlerinin teneffüs yolu enfeksiyonlarının en sık görüldüğü periyotlar olduğunu belirten Medical Park Karadeniz Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Tevfik Özlü, hava değişimlerine hazırlıksız yakalanmanın hastalık riskini arttırdığını söyledi.
Prof. Dr. Tevfik Özlü, bilhassa kronik rahatsızlığı bulunanlar ile akciğer hastalarının daha dikkatli olması gerektiğine dikkat çekerek, soğuk hava, ıslanma ve rüzgâra maruz kalmanın teneffüs yollarındaki bakterilerin yerleşmesini kolaylaştırdığını ve enfeksiyon riskini artırdığını, çeşitli bilimsel çalışmaların da bu durumu desteklediğini kaydetti. Mevsim geçişlerinde kolay tedbirlerle enfeksiyon riskinin değerli ölçüde azaltılabileceğini belirten Özlü, "Mevsim geçişleri, teneffüs yolu enfeksiyonlarının en sık görüldüğü devirlerdir. Bunun nedeni, insanların hava değişimlerine hazırlıksız yakalanmasıdır. Sabah konuttan çıkarken hava soğuk göründüğü için kat kat giyiniriz; fakat öğlene yanlışsız hava ısınır ve terleriz. Ya da tam zıddı olur: Hava sıcak görünür, ince bir kıyafetle dışarı çıkarız lakin birden soğur, yağmur başlar, üşür ve ıslanırız. Bu nedenle mevsim geçişlerinde çok dikkatli olmak gerekir. Bilhassa kronik hastalığı olanların ve akciğer hastalarının kendilerini muhafazası çok kıymetlidir. Soğuk hava, ıslanma ve rüzgâra maruz kalma durumu, teneffüs yollarındaki bakterilerin yerleşmesini ve enfeksiyon oluşumunu kolaylaştırabilir. Bu hususta yapılmış çalışmalar da bunu desteklemektedir. Bu yüzden bu periyotlarda daha önlemli olmak gerekmektedir. Havaya uygun giyinmek, en azından hazırlıklı olmak kıymetlidir. Hava sıcaksa kalın giyinmeyi önermiyoruz fakat havanın apansız soğuyabileceğini göz önünde bulundurarak yanınıza bir kazak yahut mont almak yararlı olur" dedi.

"Bol sıvı tüketimi çok önemli"
Bol sıvı tüketiminin çok kıymetli olduğuna dikkat çeken Özlü, "Bol sıvı tüketilmesi bilhassa gribal enfeksiyonlar ve teneffüs yolu enfeksiyonlarında çok değerlidir. Bitkisel çaylar, uygun biçimde demlendiğinde boğazı rahatlatıcı ve öksürüğü azaltıcı tesir gösterebilir. Bal da öksürük üzerinde rahatlatıcı tesire sahip olduğundan, doğal bal ile hazırlanan bitkisel çaylar tüketilebilir. Lakin içeceklerin çok sıcak olmamasına dikkat etmek gerekir; çok sıcak içecekler boğazı tahriş edebilir. Ayrıyeten bitkisel çayları da çoka kaçmadan, ölçülü formda tüketmek uygun olur" diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin