Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
25 Haziran, 2016 14:33 tarihinde yayınlandı
0

Şahin: “Türkiye’nin AB’ye Girmiş Olması, AB İçin Bir Şanstır”

AK Parti Safranbolu İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen İftara kayılan AK Parti Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin burada yaptığı konuşmada, Avrupa Birliğine sert çıkarak, “biz illa AB içersinde yer alacağız diye yanıp tutuşmuyoruz. AB içinde yer almaya mecbur ve mahkum değiliz. Bir gün gelecek, AB ülkelerinin vatandaşları Türkiye’ye muhtaç olacak. Onlar gelecek bize iş için” dedi

AK Parti Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, “Türkiye’nin AB’ye girmiş olması, AB için bir şanstır. AB’yi renklendirecek ve güçlendirecek olan bir akımdır. Ama biz illa AB içersinde yer alacağız diye yanıp tutuşmuyoruz. AB içinde yer almaya mecbur ve mahkum değiliz” dedi.

Partisinin Safranbolu İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen iftar programına katılan Milletvekili Şahin, İngiltere’de yapılan referandumda konuşmalarda propaganda olarak hep Türkiye’nin kullanıldığını söyledi.
“AB İÇERSİNDE YER ALACAĞIZ DİYE YANIP TUTUŞMUYORUZ”
AB üyeliğinden çıkalım diyenlerin ‘Türkiye Avrupa Birliğine girer’ biz biran önce çıkalım kaçalım propagandasını yaptığını anlatan Şahin, “Ne olur Türkiye AB’ye girerse, ‘ Türkler İngiltere’yi işgal edermiş’ böylesine mantık dışı ön yargılı ifadelerle İngiliz halkı Türkiye karşı yönlendirilmeye çalışıldı maalesef. Girmeyelim kalalım diyenlerde Türkiye’yi kulandı. Başında da Başbakan David Cameron geliyor ve “Türkiye 30 seneden önce giremez” dedi. Korku üzerine propaganda yapıyorlar. Tıpkı ecdatları gibi, onlarda Osmanlılar geliyor diye propaganda yaparlardı, şimdi onların torunları da Türkler geliyor diye propaganda yapıyor. Biz Müslüman Türklerden ancak iyilik görürsünüz. Biz en kötüyü en fazla iyiliğimiz dokunsun diye yaşayan, hareket eden insanlarız. Bakın Türkiye’nin AB’ye girmiş olması, AB için bir şanstır. AB’yi renklendirecek ve güçlendirecek olan bir akımdır. Ama biz illa AB içersinde yer alacağız diye yanıp tutuşmuyoruz. İki yüzlü davranış ve korku propagandası ile ön yargı var ki Türk ve Müslümanlara karşı. Biz bundan rahatsızlık duyuyoruz. AB’nden beklentimiz ön yargılarını kırınız. Şunu ilan ediniz, ettiniz ama samimi değilsiniz, AB bir Hıristiyan topluğu değildir dediniz. Biz o niyetle başvuruda bulunduk. Siz bu Müslümanlara karşı ön yargı tavrını devam ettirdiğiniz sürece AB’nin Hıristiyan topluluğu olduğu imajını güçlendiriyorsunuz” dedi.
“BİZİMDE MÜZAKERE SÜRECİ İLE İLGİLİ HALKIN GÖRÜŞÜNÜ ALMAK HAKKIMIZDIR”
“Biz AB içinde yer almaya mecbur ve mahkum değiliz” diyen Şahin, “Bizi bu şekilde haksız yere oyalamaya devam ettikleri sürece Sayın Cumhurbaşkanımızın cesur çıkışı gündeme geliyor. Bizde referandum yapıp halkımıza sorarız. Bu müzakere sürecini bazı ülkeler tıkıyor, 35 faslı tamamlamış olacaktık ama açmıyorlar karşı çıkıyorlar. Devam edelim mi etmeyelim diye halka bizde sorabiliriz. Cumhurbaşkanımız bunu ifade etti. İngiltere’nin hakkı olduğu gibi referandumuma gitmek bizimde müzakere süreci ile ilgili halkın görüşünü almak hakkımızdır” ifadelerine yer verdi.
“BİR GÜN GELECEK, AB ÜLKELERİNİN VATANDAŞLARI TÜRKİYE’YE MUHTAÇ OLACAK”
AB ülkelerinin artık gelişmediğini ve büyümediğini de kaydeden Şahin, şunları söyledi:
“Hatta bir kısmı eksi büyümelerde. Türkiye 2016 yılının ilk çeyreğini yüzde 4,5 büyüdü. Türkiye büyüyor ve gelişiyor. Artık AB ülkeleri hantallaştı. Büyüme yeni bir takım projeler ortaya koyma ve yeni yatırımlar yapma gibi önlerinde projeleri yok ama Türkiye’nin var. Bir gün gelecek, AB ülkelerinin vatandaşları Türkiye’ye muhtaç olacak. Onlar gelecek bize iş için. Bu iş böyle gittiği sürece, şu terör prangasını ayağımızdan söküp attığımızda Türkiye daha hızlı büyücek, koşacak ve bölgesinde özellikle dünyada parmakla gösterilen bir ülke haline gelecek. O nedenle AB şuanda Türkiye ile ilgili bu tavrını sürdürdüğü sürece ilerde pişman olacağı bir davranışta bulunmuş demektir. Biz işimize ve önümüze bakalım.”
Düzenlenen iftar yemeğine, AK Parti Karabük Milletvekili Burhanettin Uysal, Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, Belediye Başkanı Necdet Aksoy, AK Parti İl Başkanı Timurçin Saylar, İlçe Başkanı Ali Kaya, MÜSİAD Başkanı Ahmet Nur ve çok sayıda davetli katıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
karadenizdeki saldirida hayatini kaybeden ve yaralanan balikcilar kastamonuya getirildi TKUdBXDY
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
06 Haziran, 2026 04:52 tarihinde yayınlandı
0 0

Karadeniz’deki saldırıda hayatını kaybeden ve yaralanan balıkçılar Kastamonu’ya getirildi

Karadeniz’de saldırıya uğrayan Türk bayraklı balıkçı teknesinde hayatını kaybeden vatandaşın cenazesi ile 4 yaralı, Kastamonu’nun İnebolu ilçesine getirildi.

Kırım’ın batısında, Sivastopol açıklarında saldırıya uğrayan Türk bayraklı “Duru 67” isimli balıkçı teknesindeki 5 kişi yaralandı. Teknedeki yaralılar, yakınlarında bulunan “Burak Kaya” isimli balıkçı teknesine tahliye edildi. Kastamonu’nun İnebolu ilçesi istikametine doğru hareket eden teknedeki yaralılardan biri hayatını kaybetti. Balıkçı teknesinden yapılan yardım çağrısı üzerine Sahil Güvenlik Komutanlığına ait TCGSG-96 gemisi, 4 doktor, 15 UMKE personeli, hemşire ve yardımcı sağlık personelinden oluşan toplam 19 kişilik uzman tıbbi ekiple harekete geçti. İnebolu Limanı’ndan dün saat 12.35’te hareket eden Sahil Güvenlik Komutanlığı gemisi, balıkçı teknesiyle saat 19.20 sıralarında yaklaşık 115 mil açıkta temas kurdu.

Hayatını kaybeden balıkçının cenazesi ve yaralı balıkçılar daha sonra Sahil Güvenlik Komutanlığı gemisine alındı. Yaralılara uzman sağlık ekibi tarafından ilk müdahale ise gemide yapıldı. Dönüşe geçen Sahil Güvenlik Komutanlığı gemisi, saat 03.00 sıralarında Kastamonu’nun İnebolu ilçesindeki İnebolu Limanı’na yanaştı. Gemiden indirilen 4 yaralı, ambulanslarla Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Hayatını kaybeden vatandaşın cenazesi ise cenaze aracıyla morga götürüldü.

Bizi sosyal medyadan takip edin