Şahin, İddialara Yerinde Cevap verdi - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
09 Ekim, 2015 15:10 tarihinde yayınlandı
0
0

Şahin, İddialara Yerinde Cevap verdi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Karabük Milletvekili adayı Mehmet Ali Şahin: Bayır Mahalledeki hastanemiz kapatılmıyor, küçültülerek hizmet vermeye devam edecek” dedi
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Karabük Milletvekili adayı Mehmet Ali Şahin, muhalefet partilerinin “İktidar Partisi Bayır Mahalledeki Hastaneyi kapatıyor” şeklindeki iddialarına yerinde cevap verdi.
Şahin, Bayır Mahalle de hizmet veren Devlet Hastanesi ek hizmet binasında incelemelerde bulunarak, “Bayır Mahalledeki hastanemiz kapatılmıyor, küçültülerek hizmet vermeye devam edecek” dedi.
1 Kasım seçimleri kapsamında Karabük ve İlçelerinde seçim çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdüren AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, kapatılacağı iddia edilen Bayır Mahalledeki Devlet Hastanesinde incelemelerde bulundu.
Şahin’e incelemeleri sırasında Ak Parti İl Başkanı Timurçin Saylar, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri İsmail Kara ve Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. İsmail Kara ve Eğitim Araştırma Hastane Yöneticisi Doç. Dr. Alaaddin Polat ile diğer yetkililer eşlik etti.
Şahin, hastane ziyaretinde ilk olarak Acil ve Poliklinik hizmetlerinin verilmeye devam ettiği binada incelemelerde bulundu. Burada yetkililerden hastane ile ilgili bilgiler alan Şahin, daha sonra burada görev yapan sağlık personeli ile hasta ve hasta yakınlarıyla görüştü.
İncelemelerinin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Mehmet Ali Şahin, Bayır Mahalledeki Devlet hastanesinin hizmet vermeye devam ettiğini üstüne basarak ifade ederek, “Bazı arkadaşlarımız, dostlarımız bizim sözümüzün arkasında durmadığımızı ve buranın kapatılacağını söylüyorlar. Buranın çalışıp çalışmadığını bilen biliyor, bilmeyenlere de bugün bunu göstermek için buradayız.” dedi.
Şahin konu ile ilgili şunları söyledi; “Biz burayı küçülterek sağlık hizmetlerini vermeye devam edeceğiz. Gördüğünüz gibi de sağlık hizmetleri burada devam ediyor. Bazı arkadaşlarımız, dostlarımız bizim sözümüzün arkasında durmadığımızı ve buranın kapatılacağını söylüyorlar. Buranın çalışıp çalışmadığını bilen biliyor, bilmeyenlere de bugün bunu göstermek için buradayız. İçeride sizlerde gördünüz yoğun bir hasta akışı var. Buradaki personelimizde vatandaşlarımıza ellerinden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyorlar. Vatandaşlarımız burada verilen sağlık hizmetinden fazla şikayetçi olmadılar, sadece bir vatandaşımız fizik tedavi için kendisine uzun bir süre verildiğini ifade etti. Bunun da personel yetersizliğinden olduğu ifade edildi.”
“BÖLGENİN EN GELİŞMİŞ AĞIZ DİŞ SAĞLIĞI MERKEZİ YAPILACAK”
Bayır Mahallede bulunan ve uzun yıllar sağlık hizmeti veren Devlet Hastanesinin ana binasının ise artık eski bir bina olduğunu ve ihtiyaçlara cevap veremeyecek durumda olduğunu da ifade eden Şahin, buraya sadece Karabük’ün değil bölgenin en gelişmiş Ağız Diş Sağlığı Merkezinin yapılacağını söyledi.
Şahin “Uzun yıllar Karabük’e hizmet veren hastanemizin ana binası ise kısa bir süre sonra yıkılacak. Buraya Karabük’ün değil bölgemizin en gelişmiş Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi veya Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi yapılacak. 40 ünitelik, içerisinde ameliyathanesi ve yataklı tedavi merkezi olacak. Dolayısıyla biz Bayır Mahalleyi bir sağlık hizmeti veren kuruluştan arındırmıyoruz, buraya yeni bir hastane merkezi yapıyoruz. Az önce gezmiş olduğumuz bina yine sağlık hizmeti vermeye devam edecek. Ama bu binalar eski yapılar. Yeni yapmış olduğumuz hastanemiz son derece modern bir hastane. Dolayısıyla vatandaşlarımızın büyük bir bölümü buradan sağlık hizmetini alıyor. Bir kısmı da burada sağlık hizmetini alıyor. Benim buraya geliş amacım, buranın kapatıldığı şeklindeki iddiaların doğru olmadığını ispat etmek içindir” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
nasadaki turk bilim adami dr umut yildiz omude evrenin sirlarini anlatti XV4YclRY
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
25 Nisan, 2026 00:22 tarihinde yayınlandı
0
0

NASA’daki Türk bilim adamı Dr. Umut Yıldız, OMÜ’de evrenin sırlarını anlattı

NASA bünyesindeki Jet İtki Laboratuvarı’nda (JPL) uzun yıllar derin uzay iletişimi ve büyük veri analizi üzerine çalışmalar yürüten astrofizikçi Dr. Umut Yıldız, Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nde (OMÜ) düzenlenen konferansta öğrencilerle bir araya geldi. “Evrenin Doğumu ve Ölümü” başlıklı etkinlikte, kozmik süreçler ve modern bilimin temel sorunları ele alındı.

OMÜ Fizik Topluluğu ve OMÜ Gözlemevi iş birliğiyle UZEM Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen etkinliğe, Rektör Yardımcı Alper Kesten, Fen Fakültesi Fizik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ufuk Çoruh, Astronomi Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Metin Yavuz’un yanı sıra çok sayıda akademisyen, lise ve üniversite öğrencisi katıldı. Konferansta, evrenin başlangıcından nihai kaderine kadar uzanan geniş bir yelpazede güncel bilimsel veriler paylaşıldı.

“Bilim cevaplardan çok sorularla ilerler”

Konferansın açılışında konuşan OMÜ Fen Fakültesi Fizik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ufuk Çoruh, bilimin yalnızca bilgi üretme süreci değil, sistematik bir düşünme biçimi olduğunu vurguladı. Bilimsel yöntemin insanlık için en güvenilir rehber olduğunu belirten Çoruh, “Eğer evrenin bir başlangıcı varsa, öncesinde ne vardı? Bilim, hazır cevaplardan ziyade doğru soruları sorabilme yeteneğiyle gelişir. Belki de bu salon, gelecekte evrenin sırlarını çözecek fikirlerin ilk kez filizlendiği ana tanıklık edecektir” dedi.

Dr. Umut Yıldız OMÜ’de evrenin sırlarını anlattı

Türkiye’ye döndükten sonra uzay ekosistemine katkı sağlamak amacıyla çeşitli teknoloji firmalarında üst düzey bilimsel sorumluluklar üstlenen Dr. Umut Yıldız, “Evrenin Doğumu ve Ölümü” başlıklı ilgi çeken sunumunu kendine has üslubuyla dinleyicileriyle paylaştı. Konferansta, evrenin başlangıcından nihai kaderine kadar uzanan geniş bir yelpazede güncel bilimsel veriler ele alındı.

Halen Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) bünyesinde Bilim İletişimi Direktörü ve öğretim elemanı olarak görev yapan Yıldız, güncel çalışmalarına dair bilgiler verdiği konferansta bilimsel bilginin toplumun her kesimine ulaşması için yürüttüğü çalışmaları sürdüreceğini ifade etti.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Alper Kesten’in de katılarak emeği geçenlere teşekkür ettiği program, plaket töreniyle sona erdi. Etkinlik, soru-cevap bölümünün ardından çekilen hatıra fotoğrafıyla tamamlandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin