AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Karabük Milletvekili adayı Mehmet Ali Şahin; “Yeni dönemde sosyal kesime, emeklilere ve öğrencilere yönelik AK Parti olarak 7 Haziran’da vatandaşlarımızın bize yapmış olduğu uyarılar ışığında yeni tedbirler aldık” dedi
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, yayınladıkları seçim beyannamelerinin kamuoyunda ciddi bir kabul gördüğünü söyleyerek, “Şimdi çarşı piyasa 1 Kasım’da ortaya çıkacak siyasi tabloyu satın aldı. Borsa yükselmeye başladı, döviz düşmeye başladı. Satın aldığı gerçek nedir? 1 Kasım seçim akşamı sandıktan tek başına AK Parti’nin iktidarı çıkacak. Görünen budur” dedi.
AK Parti Karabük İl Başkanlığı’nca Büyük Kulüp’te sivil toplum kuruluşu temsilcilerine yönelik düzenlenen toplantıya katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Karabük Milletvekili adayı Mehmet Ali Şahin, iki yıl üst üste yapılan seçimlerle seçmenlerin adeta seçim kolik haline geldiğini söyledi. “7 Haziran’da seçimi yaptıkları halde milyonlarca lira harcayarak, efor sarf ederek bir seçimi gerçekleştirdiğimiz halde 4 ay 23 gün geçtikten sonra neden yeniden bir seçim yapmak zorunda kaldık” diyen Şahin, “Türkiye’de böyle durumu ilk kez yaşıyoruz. Aynı yıl içinde iki tane genel milletvekili seçimi yapılmamıştı. Kaldı ki bir yıl önce de iki seçim yaşadık. Adeta seçmenlerimiz seçim kolik oldu. 2014 yılında önce mahalli seçim, ardından cumhurbaşkanlığı seçimi, 2105 yılında milletvekili genel seçimi, 1 Kasım’da yenilenecek olan milletvekili seçimi. Üst üste yapılan bu seçimler Türkiye’de ekonomi üzerinde de baskı oluşturdu. Bu doğaldır. Bu baskının Türkiye halkına, sanayiciye, ticaret erbabına fazla zarar vermemesi lazım. Buradan bir çıkış lazım” dedi.
“ÇARŞI PİYASA 1 KASIM’DA ORTAYA ÇIKACAK SİYASİ TABLOYU SATIN ALDI”
7 Haziran seçimleri sonucu koalisyon kurulamayınca seçimlerin yenilenmesine karar verildiğini hatırlatan Şahin, “Böyle bir tablo çıkınca siyasi bir belirsizlik ortaya çıktı. ‘Ne olacak, ülke hükümetsiz mi kalacak, kim kiminle hükümet kuracak, yoksa kurmayacak mı’ siyasi belirsizlik piyasaya da yansıdı. Borsa birdenbire düştü, dövizler yükseldi. Faizler de yükseldi. Yatırım yapmayı düşünen iş adamları bu siyasi belirsizlik nedeniyle yatırımlarını durdurarak, ertelemek zorunda kaldı. Hafta başından itibaren borsa yükselmeye başladı. Sanıyorum borsa yüzde 5 oranında yükseldi ve döviz hızla düşmeye başladı. Faizler de düşecek. Niye biliyor musunuz? AK Parti pazar günü seçim beyannamesini açıkladı. Bu seçim beyannamesi tespitimiz o ki kamuoyunda ciddi bir kabul gördü. Beklentileri büyük ölçüde karşılayan bir beyanname olarak algılandı. Şimdi çarşı piyasa 1 Kasım’da ortaya çıkacak siyasi tabloyu satın aldı. Borsa yükselmeye başladı, döviz düşmeye başladı. Satın aldığı gerçek nedir? 1 Kasım seçim akşamı sandıktan tek başına AK Parti’nin iktidarı çıkacak. Görünen budur. Türkiye’nin buna ihtiyacı var. Çünkü etrafımız ateş çemberi. Irak ve Suriye’de olanlar. Orada kendilerini süper güç olarak ilan eden ülkeler, adeta orada bir paylaşım mücadelesi içinde. Suriye’den bir şey kapmaya çalışıyorlar. Rusya geldi, Amerika zaten orada. Bizim Türkiye olarak komşu ve kardeş Suriye’nin toprak bütünlüğü içerisinde huzurundan ve barışından başka bir şey istediğimiz yok, olamaz da zaten. En uzun sınıra biz sahibiz. Ama adam ta geldi Suriye ile ilgili ne sınırı var ve ne bir şeyi var. Uzun süredir Ruslar, Çarlık döneminden beri sıcak denize, Akdenizlere inmeye çalışarak şimdi sıcak toprak parçalarına karaya da çıkmak istiyor. Bütün bunların cereyan ettiği bir coğrafyada Türkiye’de kendi içinde uyumlu, güçlü bir iktidarın iş başında olması lazım” diye konuştu.
“DERS ALDIK”
1 Kasım seçimlerine yönelik açıklanan seçim beyannamesine de değinen Mehmet Ali Şahin, “Yeni dönemde sosyal kesime, emeklilere ve öğrencilere yönelik AK Parti olarak 7 Haziran’da vatandaşlarımızın bize yapmış olduğu uyarılar ışığında yeni tedbirler aldık. Açıksa söylüyorum. 7 Haziran’da sandığa giden seçmen AK Parti’ye, yani bize mesajlar vererek bizi şöyle bir silkeledi. ‘Siz yola çıkarken hangi esaslara, kriterlere, değerlere bağlı olarak yola çıkmıştınız, şöyle bir hatırlayın bakalım. Biraz gevşemiş görüyorum sizi ve silkelenip kendinize gelin’ dedi. Ders aldık. Bizim pazar günü Genel Başkanımızın ağzından kamuoyu ile paylaştığı beyannamemiz aslında 7 Haziran seçimlerinden almış olduğumuz mesajın sonucunda hazırlanmıştır” dedi.
Şahin, 7 Haziran seçimleri sonucuna göre iktidara en yakın partinin AK Parti olduğunu ifade ederek, 1 Kasım’da yapılacak seçimlerde partilerinin güçlü bir şekilde desteklenmesini istedi.


Şahin: “1 Kasım’da Sandık’tan AK Parti İktidarı Çıkacak”
Can Kuş’tan Safranbolu Kültür ve Turizm Vakfı Seçimleriyle İlgili Açıklama
Safranbolu’da son günlerde kamuoyunun gündeminde yer alan Safranbolu Kültür ve Turizm Vakfı seçimleriyle ilgili tartışmalara ilişkin Can Kuş’tan açıklama geldi.
Kuş, vakıf yönetimine seçilme ve ardından istifa süreciyle ilgili kamuoyunda ortaya atılan iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirtti.
Can Kuş, yaklaşık bir buçuk ay önce vakfın önemli isimlerinden Mustafa Şehirli ile Tarihi Çarşı’daki ofislerinde bir araya geldiklerini ifade ederek, görüşmede Safranbolu’nun kültürel geleceğine yönelik projelerin ele alındığını söyledi. Özellikle “Safranbolu’da Benim Hikâyem” projesi ile Safranbolu Lisesi eski mezunlarını bir araya getirecek çalışma grubunun gündemde olduğunu belirten Kuş, yoğun çalışma temposuna rağmen bu projelere gönüllü destek vermekten memnuniyet duyacağını dile getirdiğini aktardı.
10 Mayıs’ta gerçekleştirilen seçimli genel kurulda isminin yedek listeye yazıldığını sonradan öğrendiğini belirten Kuş, daha önce yaptığı görüşmelerde yoğun iş temposu nedeniyle aktif görev almak için zamana ihtiyaç duyduğunu ifade ettiğini söyledi. Buna rağmen yönetim kurulu seçiminde asil üyeliğe seçildiğini öğrendiğini kaydeden Kuş, mevcut yoğunluğu nedeniyle göreve gerekli zamanı ayıramayacağını düşünerek affını istediğini açıkladı.
İstifa süreciyle ilgili kamuoyunda ortaya atılan baskı iddialarına da açıklık getiren Can Kuş, dilekçesini, Safranbolu Lisesi mezunlarını bir araya getirecek çalışma grubunun başında bulunan Zafer Çamlıca ile yaptığı görüşmenin ardından, uygun zamanda iletilmek üzere teslim ettiğini söyledi.
Kuş, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
“Kamuoyunda iddia edildiği gibi, istifa dilekçemin zorla alındığına dair söylentiler kesinlikle gerçeği yansıtmamaktadır. Haberlerde adı geçen Vakıf Başkanı Şefik Yılmaz Dizdar, Emekli Tümgeneral Zafer Çamlıca ve değerli arkadaşım Cemil Belder’in bu süreçte üzerimde en ufak bir baskısı olmamıştır.”
Safranbolu’nun kültürel mirasına katkı sunan isimlere teşekkür eden Kuş, özellikle Şefik Yılmaz Dizdar’ın vakfa kazandırdığı vizyonun önemine dikkat çekti. Ayrıca Cemil Belder’in büyük emekleriyle hayata geçirilen Kalealtı Eğitim ve Kent Tarihi Müzesi’nin Türkiye’nin önde gelen kent müzeleri arasında gösterildiğini vurguladı.
Açıklamasının sonunda Safranbolu’ya olan bağlılığını dile getiren Can Kuş, “Safranbolu sevdalısı babam Aytekin Kuş’un evladı olarak, bu şehre duyduğum sevgi bana bırakılmış en güçlü mirastır. ‘Safranbolu’ adının geçtiği her yerde ve her zaman gönüllülük esasıyla şehrimizin bir neferi olmaya devam edeceğim. Çünkü; Başka Safranbolu yok. İyi ki Safranbolu var” ifadelerini kullandı.

