Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
11 Mart, 2015 08:50 tarihinde yayınlandı
0

SAĞLIK-SEN Genel Başkanı Memiş: “Sağlık Çalışanları Tükeniyor”

ÇANKIRI Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı ve Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, sağlık çalışanlarının şartlarından memnun olmadığını ifade ederek, “Sağlık çalışanları tükeniyor” dedi.
Sağlık-Sen Çankırı Teşkilatını ziyaret eden Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı ve Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, Çankırı temsilcisi Tuna Dinç’ten teşkilat yapısıyla ilgili bilgiler aldı.
Sağlık-Sen’in çalışmalarının ülkeye ve sağlık sektörüne önemli katkılar sunduğunu anlatan Memiş, “Sağlık dönüşümünün başladığı günden bugüne vatandaşlarımızın sağlığa erişimi 1.8’den 9’lara ulaşmış, sağlıktaki hasta memnuniyeti yüzde 39’lardan 76’lara çıkmış ancak buna rağmen sağlıkta çalışanların iş gücü 5 kat artmış ve özellikle sağlıkta şiddet son dönemlerde boyunu artırmıştır” dedi.
Sağlık çalışanlarının şartlarından memnun olmadığını ifade eden Memiş, “Sağlık çalışanları tükeniyor. Sağlık çalışanlarının tükenmişliği, polislerin tükenmişliği ile aynı oranda gidiyor. 23,96 puanla polislerden sonra en çok tükenmişlik sağlık alanında yaşanıyor. Sağlık çalışanları ‘fırsatınız olsaydı mesleğini değiştirir miydiniz?’ sorusuna yüzde 60.8 oranında evet cevabı veriyor. Bu üzerinde durulması gereken bir konu” ifadelerini kullandı.
Memiş, teşkilat ziyaretinin ardından çeşitli temaslarda bulundu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
WhatsApp Image 2026 06 06 at 13.46.15
Haber Merkezi Avatarı
Haber Merkezi tarafından
06 Haziran, 2026 13:56 tarihinde yayınlandı
0

Safranbolu Belediye Başkanı Köse’den Karabük’ün il oluşunun 31. yılı mesajı

Safranbolu Belediye Başkanı Mimar Elif Köse, Karabük’ün il statüsü kazanmasının 31. yıl dönümü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Başkan Köse, yayımladığı yazılı mesajda, Karabük’ün Türkiye’nin sanayileşme hamlesindeki tarihi rolüne ve taşıdığı öneme vurgu yaptı.

Karabük’ü “Emeğin ve Alın Terinin Başkenti” olarak nitelendiren Köse, kentin il oluşunun 31. yıl dönümünü büyük bir gururla kutladıklarını belirtti.

Köse, mesajında şunları kaydetti:

“Karabük, Türkiye’nin ağır sanayi hamlesine öncülük eden Demir Çelik Fabrikaları ile ülkemizin kalkınmasında tarihi bir rol oynamış; etrafında şekillenen yaşamla modern bir Cumhuriyet kentine dönüşmüştür. Bizler de Dünya Miras Kenti Safranbolu olarak, bu büyük ailenin en kıymetli parçalarından biri olmanın haklı gururunu taşıyoruz. Sanayinin gücü ile tarihin ve kültürün zarafetini harmanlayan bu eşsiz coğrafya, dün olduğu gibi bugün de ülkemize değer katmaya devam etmektedir.”

Cumhuriyet kenti Karabük’ü daha aydınlık yarınlara taşımanın ortak bir sorumluluk olduğunun altını çizen Köse, kentin gelişimine emek veren ve değer katan tüm vatandaşlara sevgi ve saygılarını iletti.

Bizi sosyal medyadan takip edin